» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
10 / 330
»»

SimplTech ::

Ima kdo kakšen nasvet za relativno ugodno svetilko, ki pa bi imela bolj širokokoten snop.

Večina imajo ozek snop svetlobe, ki sveti daleč. Zame je to neuporabno, saj bi se stvar uporabljala za sprehode v večernih urah (recimo cela familija gre na sprehod).

mailer ::

Če misliš otroke iskat po temi kupi najmanj dve, če pa boste hodili skupaj pa niti ni pomembno ali imaš thrower ali pa ne, ker ima večina tako ali tako več različnih programov svetenja. Poglej teste na youtubu, kjer je vse to prikazano. Pod 200lm pa se ne splača kupovat. Če želiš konkretne odgovore napiši vsaj zate "ugodno" ceno.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Cenovno recimo da bi se opredelil nekje do 30 EUR. Niti ne vem ali se za ta denar dobi kaj spodobnega.

darkolord ::

Za tak denar dobiš ogromno

Prosil bi za kak konkreten primer. Super bi bilo da kdo poda mnenje od kakšne ki jo dejansko uporablja.

Vzel bi iz fasttech.com, ker vidim da so kar pozitivni komentarji.

jest10 ::

SimplTech je izjavil:

Ima kdo kakšen nasvet za relativno ugodno svetilko, ki pa bi imela bolj širokokoten snop.

Večina imajo ozek snop svetlobe, ki sveti daleč. Zame je to neuporabno, saj bi se stvar uporabljala za sprehode v večernih urah (recimo cela familija gre na sprehod).

Torej rabiš lučko z majhnim premerom reflektorja. Do max 25mm.

btw HK pošta kao po novem spet malo bolj spušča dalje litijeve baterije

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Shkorc ::

Kaj pa če kupiš Convoy C8 in zraven kak difuzor? Oz. kakšno čelno svetilko isto z difuzorjem, da imaš med sprehodom roke proste?

Hvala za predloge in usmeritve. Bom pregledal stvari in našel nekaj primernega.

profii ::

C8 je super izbira, tudi za 30 € imaš kar veliko izbire, vendar nastopi težava ker moraš kupiti še baterije in polnilec. Potem si pa hitro ali čez 30 € ali pa izbereš rešitev z AA baterijami.

Sam ti predlagam da si ogledaš še convoy S3, super lučka za blizu, kupiš še naglavni trakec in imaš obe funkciji.

Polnilec se ve katerega, ML-102, vendar V5 ne sprejema protected baterij (ima pa v veliki večini lučk same zaščito pred peveliko izpraznitvijo)
Baterije pa kakšna priznana znamka, Panasonic, Sanyo itd...

Moje osebno prporočilo je za blizu S3 z 2100mA toka, barva ledice po tvoji izbiri, ML-102 polnilec in Panasonic 3400mAh, druga izbira je pa convoy C8 z 2800mA toka, isti polnilec in baterija.

Če te še kaj zanima pa kar povprašaj.

Lp

Nekomu, ki na te stvari ne da ravno veliko je bolje priporočiti svetilko, ki je že sestavljena (brez raznih kombinacij driverjev, led diod, reflektorjev in oblik parabole), ne pa da se muči še z pojmi, ki zanj niso pomembni.

shmandi ::

SimplTech je izjavil:

Sam sem nekaj časa nazaj kupil zelo podobno kot na linku:
http://www.ebay.com/itm/2000-Lumen-Ultr...

Se mi zdi precej dobra za svojo ceno. Na 5 metrov razdalje je snop premera cca 5 metrov, čisti krog in zelo enakomerno osvetljen. imaš pa tudi zoom za ožji snop. zraven je bil še polnilec in Li-Ion baterija. Prav lepo pa notri pašejo tudi celice (16850) iz laptop baterij.

profii ::

mailer je izjavil:

Nekomu, ki na te stvari ne da ravno veliko je bolje priporočiti svetilko, ki je že sestavljena (brez raznih kombinacij driverjev, led diod, reflektorjev in oblik parabole), ne pa da se muči še z pojmi, ki zanj niso pomembni.

To so že vse sestavljene svetilke, samo izbereš kakšen tok in barvo svetlobe želiš in to dobiš.
Primer:
http://www.fasttech.com/products/1601/1...
http://www.fasttech.com/products/0/1000...

Samo vstaviš baterijo in uporabljaš.

shmandi je izjavil:

SimplTech je izjavil:

Se mi zdi precej dobra za svojo ceno. Na 5 metrov razdalje je snop premera cca 5 metrov, čisti krog in zelo enakomerno osvetljen. imaš pa tudi zoom za ožji snop. zraven je bil še polnilec in Li-Ion baterija. Prav lepo pa notri pašejo tudi celice (16850) iz laptop baterij.

Problem je, da je pri takih kompletih polnilc in baterija direktno za v smeti.
Luč, baterijo in polnilc se vedno kupi posebej.

theBill ::

jest10 je izjavil:

shmandi je izjavil:

SimplTech je izjavil:

A sama luč je pa v redu? Da to res ven 2000 lumnov? Ker na e-bayu se tudi sama prodaja za zelo dobro ceno.

shmandi ::

Sam sem bil precej presenečen nad svetilnostjo tako male lučke. Z balkona lahko osvetlim cel sadovnjak (cca 300m2) in mislim,da bi lahko bral pri svetlobi. Težko bi pa govoril o lumnih. edino na maksimalnem zoomu je oblika kvadrata (takšne oblike je tudi dioda) in snop ni ravno najožji; bi rekel kakšen kvadratni meter pri odaljenosti 10m
Kar pa se tiče polnilca in baterije, tudi ni zaenkrat nobenih težav. Baterija mi že zelo dolgo drži, edino polnilec sem moral predelati na evropski vtikač. In na njem tudi polnim celice iz laptopov. Cena pa je bila cca $16 s poštnino

theBill je izjavil:

jest10 je izjavil:

shmandi je izjavil:

SimplTech je izjavil:

A sama luč je pa v redu? Da to res ven 2000 lumnov? Ker na e-bayu se tudi sama prodaja za zelo dobro ceno.

Če dobiš iz tele 500lm si lahko že zelo srečen

Furbo ::

Kitajci se pa res ne marajo ubadati z raznimi zoomi na svetilki, raje dodajo še kako diodo več - nova lampa iz fenixa http://www.fenixlight.com/ProductMore.a...

i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

jest10 je izjavil:

theBill je izjavil:

jest10 je izjavil:

shmandi je izjavil:

SimplTech je izjavil:

Če dobiš iz tele 500lm si lahko že zelo srečen

Kako pa je v primerjavi s to Convoy svetilko?
https://www.fasttech.com/p/1212407

Convoy na linku ima okoli 750lm. Izmerjenih. Če bi menjal steklo za antirefleksno, pa malo čez 800lm.

hunter01 ::

A lahko še kakšen link za kvalitetne polnilne AA baterije + polnilec. Ne rabi bit hiter, samo da izklopi samodejno, ko je baterija polna. Sicer ne rabim za svetilko ampak za PMR postajo. Trenutno imam not 1800 mAh Panasonic (NiMh), ki so očitno že toliko vničene, da tudi polnim napetost zelo hitro pade in mi začne postajico iz High na Low preklapljat.

Nekaj ste enkrat govorili o baterijah iz hoferja da so vredu?

Drugače pa kaj takega - http://www.fasttech.com/products/0/1000... ?

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Za polnilne AA baterije poglej v Lidlu ali Hofru (1€ na kos) polnilce pa tudi prodajajo tam. Za izkušnje preglej forum, je že kar nekaj napisanega.

hunter01 ::

koyotee je izjavil:

http://www.fasttech.com/products/0/1000...

Tale polni baterije v parih, je kakšen za dobro ceno, ki polni vsako posebej? Pa seveda da ima še možnost polnit druge tipe baterij, AAA, C, D, 9V.

Rear DVD collector!
JTD power!

Je treba za LED svetilke, ki jih naročiš izven UE plačati še carino oz davek 22% ali ne?

Za vse se plača DDV, RAZEN, če gre za pošiljko manjše vrednosti (prejemnik fizična oseba, vrednost vsebine manjša od 22 eur, ...).

Ne obratno.

Okapi ::

Popravek - 22 evrov ne velja za vrednost vsebine, ampak za celotno vrednost pošiljke (se pravi vsebino + poštnino).

O.

Ne, samo za vsebino (blago).

Če ne pride do oprostitve, pa potem plačaš DDV na vse skupaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Škoda, nekje sem zasledil, da so določene elektronske naprave oproščene davka. To je pa potem kar drago, če je cena svetilke od 50$ naprej. Pa pakete s svetilkami na carini sploh odpirajo? Verjetno je to odvisno od embalaže ne? Če je prozorna oz je izdelek viden ne odprejo, če je pa v kartonasti škatli pa verjetno ga. Kakšne imate pa vi izkušnje iz ebaya oz paketi poslani iz kitajske?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

Določene elektronske naprave so oproščene plačila carine, ne DDVja.

Po mojih izkušnjah pakete odpirajo po teži in/ali velikosti - če paket zgleda dražji oz. je občutno težji kot je navadno za tako velikost. Možno, da gre tudi čez rentgen. Seveda pa to še ne pomeni, da tu in tam ne odprejo tudi ostalih.

Kitajske svetilke so sicer večinoma zelo poceni, tako da gre navadno vseeno lepo skozi, če ni zapakirana v kakšni fensi škatli itd.

Sicer pa je najbolje, da vseeno upoštevaš uvozne dajatve - če ti je predrago, potem raje ne kupiti. Če je še vedno sprejemljivo, kupi, pa se vseeno zna zgoditi, da ti dajatev ne bo potrebno plačati.

Nekatere so res poceni, gledam pa tiste v "fensi" škatlah. Če naročiš izven eu ti prbijejo davek, če pa iz eu pa fašeš konkretno poštnino. V obeh primerih plačaš četrtino več kot recimo v ameriki. Državna pras*** pohlepna nenasitna. ;(

Kaj ti ni jasno, vedno se plača DDV.
razen v izjemnih primerih

To, da ti gledaš cene brez davka, ni glih problem pohlepne države.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

igor0203 ::

Mailer, če boš plačal DDV, zraven prištej še 6,90EUR, ki si jih pošta vzame za posredovanje in obdelavo paketa. ;((

theBill je izjavil:

Kakšne izkušnje imate z Fastechom in reševanjem reklamacij?

Sumim, da se je en paket izgubil, in to edini, ki je šel preko pošte iz Hong Konga. Poslan je bil 21.9.2013, pa še danes ne duha ne sluha, tudi tracking ne dela na strani pošte iz Hong Konga. Je bilo pa poslano z "Registered Airmail w/Tracking"

Tri pošiljke od Fastecha preko pošte Singapur sem vse dobil v roku 10 - 15 dni, pa tudi tracking je delal. Ali je tudi kdo drug čakal na paket preko HK pošte tako dolgo?

Koliko časa naj še počakam, preden jim začnem težit?

jest10 je izjavil:

Ni dobra luč, ampak za 0,01$ je to fajn nakup:D Pohitite predno bo konec akcije:P

Pa še to - je že kdo dobil?

Evo, zdej sem 95%, da se je pošiljka preko Hong Konga poslana dne 21.9.2013 izgubila. O kakšnem listku ali pozivu iz carine ne duha ne sluha. Se bom kar na njihov support obrnil, ker tudi paypal le do 45 dni nazaj refundira, če bi kaj srali.

Še enkrat me pa tole zanima, je sploh kdo že dobil tole? Ali pa je bil to splošni nateg XY števila kupcev za 0,01€ ?

jest10 je izjavil:

Ni dobra luč, ampak za 0,01$ je to fajn nakup:D Pohitite predno bo konec akcije:P

Okapi ::

Jaz sem danes dobil robo, ki sem jo kupil 15. 9, na ovitku je datum kitajske pošte 23. 9.

O.

Se bom kar na njihov support obrnil, ker tudi paypal le do 45 dni nazaj refundira, če bi kaj srali.

Hkrati paypal in support. Pa nikar!!!! jim ne verjemi, da moraš zapreti paypal dispute, da ti lahko oni vrnejo denar>:D Ker če to narediš, se lahko obrišeš pod nosom.

Hvala za napotke, sem že vzel listek (tako oni temu pravijo), da roba ni prišla, in da tracking ne dela. Zdaj pa počakam, kaj mi odgovorijo, potem pa po potrebi še na paypal.

Glede na to, da sem od štirih pošiljk dobil tri sploh ne dvomim, da so poslali (itak imaš vse pošiljke poslikane), samo zgleda se je paket pač nekje izgubil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: theBill ()

Da malo updejtam: dobil sem mail s strani Fasttech supporta, da je pošta Hong Kong je nekaj zajebala in sem upravičen do vračila denarja. Naredili naj bi več 100 vračil denarja, in sicer do ponedeljka.

Verjetno zaprem dispute na paypalu šele, ko prejmem nakazilo na paypal iz njihove strani?

theBill je izjavil:

Verjetno zaprem dispute na paypalu šele, ko prejmem nakazilo na paypal iz njihove strani?

Absolutno!

Moram rečt, svaka jim čast, včeraj dobil obvestilo o refundu, danes so že nakazali na paypal (s tem se je tudi avtomatično zaprl dispute na paypalu), nobenega poziva s strani Fasttecha naj sam zaprem dispute.

CMpunk ::

Pozdravljeni!
jaz bi rabil eno svetilko, hočem da je čim močnejša, da ponoči pred mano naredi dan, in pa da je cena do 22eur.
kako je z baterijo in polnilcem? pride zraven ali moram kupit posebaj in koliko to košta? je kakšna opcija da za vse skupaj dam do 25eur?
HVALA

Postavil si nemogoče pogoje. Težko je kupit poršeja za ceno renoja.

CMpunk ::

ja, treba bo narediti en kompromis...torej cena naj bo do 25 eur če lahko, potem pa mi pač povejte prosim kaj je najboljše za ta denar

Brez da kupiš ZANIč polnilec ne bo šlo, ampak z li-ion baterijami se ni za zajebavat. Za cca 40$ pa že dobiš nekaj spodobnega.
Rear DVD collector!
JTD power!

Rear DVD collector!
JTD power!

luč, baterije polnilc

Ceneje ne gre.
Pa obvezno naroči baterije v ločenem naročilu, ker trenutno je velik problem z njihovo dobavo. Ozeroma če se greš bolj zihr, baterije raje nabaviš pri nas (če vzameš te, boš moral vzeti tudi drug polnilc, ker je višje predlagan malo prekratek)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Tilen ::

Za protected baterije vzami tega.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Tilen je izjavil:

No ja... Jaz ga ne bi, glede na komentarje>:D

Fully charged battery voltage is 4,22V

Fully charged battery voltage is 4,25V.

Tilen ::

koyotee je izjavil:

Jaz sem naročil tu http://www.banggood.com/Fenix-TK75-Cree..., upam da pride jutri(je na carinski pošti).

Si že dobil? Kako se obnese? ;)

jest10 je izjavil:

Tilen je izjavil:

No ja... Jaz ga ne bi, glede na komentarje>:D

Fully charged battery voltage is 4,22V

Fully charged battery voltage is 4,25V.

Hm, katerega pa potem? Bel je prekratek in z njim sploh ne bo mogel polnit. Saj pri belem enako piše "Output Type DC 4.2V "
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()
««
10 / 330
»»