» »

Macbook Pro Vs. Thinkpad T510

Macbook Pro Vs. Thinkpad T510

ynos ::

Nekaj razmišljam o zamenjavi svojega 3 leta starega Thinkpada.

Z laptopom sem bil neizmerno zadovoljen...probleme, če že, mi je delal kvečjemu software oz. windowsi so mi od časa do časa popili živce. Nisem bil zadovoljen z zaslonom, ki je bil pretemen in je hitro porumenel. (1680x1050).

Na prenosniku se bo gledalo HD vsebino in obdelovalo slike (photoshop, lightroom). Igric ne bom špilal. Prav mi pride dobra avtonomija baterije.

Zdaj pa razmišljam morda o T510, kaj takega:
[url=http://www.mediaplanet.si/prenosnik-len...

Ali pa Mac Pro, kaj takega ali boljšega za ta denar.:
[url=http://www.slonakup.si/mod/product/prod......2428%20-%20NOVO[/url]


1. Profi Thinkpad, mašina ni da ni, robustnost, izdelava, kvaliteta, dobra baterija + winsi

2. Macpro, dobra izdelava, dobra baterija, fancy izgled + "boljši" OS.

3. Kaj tretjega?

trnvpeti ::

3.vaio Z

ynos ::

Aja...pa zanima me 15 inč.

LeQuack ::

Po moje je Thinkpad boljša izbira, edina slabost je da je zelo grd. Predvsem so tu prednosti kot so: boljši zaslon (mat), višja resolucija, boljši CPU, bolj trpežen, več priključkov, razni dodatki (čitalec prstnih odtisov, laptop ostane zaprt zaradi zatičev, ...).
Mac ima mogoče lepšo osvetljeno tipkovnico ter seveda lepši dizajn iz aluminija. Tudi grafična kartica je za odtenek boljša.

Predvsem pa si poglej še HP Elitebook nove, ki so cenovno bolj ugodni kot Thinpadi in imajo tudi več funkcionalnosti, poleg tega pa so tudi lepši in aluminijasti. Že osnovni model (p) ima boljšo grafično kartico kot Thinkpad, workstation serija (w) pa ima še dosti boljšo. Mislim, da so idealna izbira, Lenovo je novo serijo Thinpadov zelo podražil.
Par linkov za HP-je:
http://geizhals.at/eu/a507773.html (i5)
http://geizhals.at/eu/a512990.html (i7)
http://geizhals.at/eu/a512954.html (i5 workstation)
http://geizhals.at/eu/a513015.html (i7 workstation)
Quack !

ynos ::

Pri Thinkpadu me motijo določene zadeve iz reviewov. Baterija baje ni tako dobra, sploh za 9 celično ne. Ohišje škriplje na levi strani (WTF???), tipkovnica se upogiba ob pritisku (tud WTF???). Ravno neškripanje in manj čričkov od povprečnih prenosnikov, so me prepričali nazadnje v nakup Thinkpada. Baje je tudi zvok zanič urejen, se komaj slišijo zadeve in vse škriplje. Teh stvari pač ne bi pričakoval od T serije in so me malo razočarale. :S

HP-ja bi se izognil. Zadnji HP mi je crknil 1 teden po izteku 1 letne garancije. Matična plošča, popravilo skoraj 1000 EUR (totalka).

Thinkpad mi ni grd. Všeč so mi tako špartanske oblike (Thinkpad) kot fancy oblike (Apple).

MacPRO ima z doplačilom tudi varianto 1680x1050 z mat zaslonom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ynos ()

damjan1980 ::

če si občutljiv na kvaliteto izdelave, ki tak btw. sploh ne bi smela bit vprašaljiva v tem razredu, potem je mek prava izbira. iz hw in vidika izdelave je v špici. če dosti delaš z miško, potem sicer nima veze, če pa ne, pa je applov trackpad nenormalno kul zadeva. kaj to vse delaš z prsti + velika površina, je neverjetno :)malo poglej kak video

ynos ::

95% delam s touchpadom, 5 % z miško, ko delam na večjih Excelovih datotekah ali pa moram hitro uredit kake fotke v Lightroomu. Sem pa slišal ja za touchpad, da je super.

Če dam toliko za prenosnik sem zelo občutljiv na kvaliteto izdelave. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ynos ()

LeQuack ::

Mislim, da se moraš znebiti predsodkov glede HP-ja. V firmi imamo dosti ThinkPadov in tudi crkujejo, in če tako pogledaš je laptop ena sama velika matična plošča zato ni čudno, da najpogosteje to crkne. Preberi si kakšen review in se nato odloči. Vseeno so to njihovi top of the line serija in solidno zgrajeni. So tudi edini od teh treh firm, ki imajo vgrajen USB 3.0.
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

ynos ::

Študija od lani:

 Reliability study 2009

Reliability study 2009

LeQuack ::

No to vseeno ne pove dosti, ker ni razdelano po serijah. HP ima ogromno bazo low-end serij prenosnikov, kjer Lenovo zaostaja in to se pozna tudi na grafu. Zanimivo bi bilo videti samo ThikPad vs Elitebook. Vsekakor Thinkpadi niso več to, kar so bili pod IBM-om.

Pohvala gre tudi Asusu, ki imajo cenovno zelo ugodne računalnike, veliko funkcionalnosti, dobra kvaliteta gradnje. Škoda edino, ker šepajo na teh biznis serijah, primanjkuje jim tudi prenosnikov z višjimi resolucijami.
Quack !

ynos ::

To imaš prav. Pa manjka tudi podatek za kakšne napake se je šlo. "Terminal" ali mini napake.

tudi meni je šel ventilator po dveh letih na Thinkpadu..., ampak to je minimalc v primerjavi z matično ploščo.

Kje pa se da najceneje kupit MAcPro-je? In zakaj so pri nas spet dražji kot v tujini? :s

LeQuack ::

Ker imajo slovensko tipkovnico, ki je na roke izdelana na Kitajskem. /sarcasm
Quack !

damjan1980 ::

poglej na jabuk, tam je debata kje kupit proja najceneje. pri nas pa je dražje zato, ker smo malo tržišče. to je univerzalna razlaga vsakega trgovca. resnica pa je da je nekdo spet malo preveč požrešen. že v avstriji je cenejši, ebay.co.uk še bolj

Naabo ::

Ne vem, meni se zdijo cene, če gledaš apple store uk (npr. 15-inch 2.4GHz) pa naše ponudnike, približno iste (ok, mogoče kakšen drobiž višje), če pa upoštevaš še študentski popust (5%), ki ga lahko dobiš tudi pri nas, je pa cena tam tam (namig: SAE študentje imajo bojda 15% popust...).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Naabo ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik za študij arhitekture

Oddelek: Kaj kupiti
366525 (4915) Gerapa
»

AMD niža cene Phenomom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
5016346 (14735) ne_ti_si
»

Prenosnik - CAD in 3D programi

Oddelek: Kaj kupiti
274138 (3706) Isotropic
»

Home server

Oddelek: Kaj kupiti
171989 (1465) misek
»

ASUS trdi, da je Apple Tablet PC zelo resničen

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
444072 (3837) iveco18

Več podobnih tem