» »

Severna Koreja grozi z jedrskim orožjem

Severna Koreja grozi z jedrskim orožjem

««
25 / 40
»»

Fritz ::

Scaramouche je izjavil:

Fritz je izjavil:

Scaramouche je izjavil:

Tole si si gladko izmislil.

Gledal sem dokumentarec in en general je to potrdil, seveda ni imel in sem to tudi napisal, le grozil je!

Žalostno!

Gledal si dokumentarec, ja. Škoda mojega časa, da ti odgovarjam z argumenti na blodnje in žalostno 8-), da vztrajaš v lastni omejenosti.

P.S.
Kaže da je izražanje na ravni Trumpa postalo popularno. Žalostno 8-)



Seveda odgovori pa napadi na karakter brez konkretnih dokazov, vidim da si jih posredoval veliko..



http://www.fpri.org/article/2011/08/why...


The Iraqi nuclear program commenced in the late 1950s, with the purchase of a Soviet-made research reactor. The program lagged amid chronic political instability for much of the next fifteen years, but accelerated when Saddam became head of the Iraqi Atomic Energy Committee in 1973.

While Saddam hoped that acquiring nuclear weapons would provide regional prestige and security from foreign attack, his desire for the bomb was also thoroughly wound up with his revisionist aims regarding Israel. Saddam hoped to liberate lost Arab territories, and he believed that nuclear weapons would provide the deterrent power necessary to wage a conventional war against the Jewish state.


In ko se vrnemo nazaj na temo, je dobro da je nikoli ni dobil ker drugače bi v bližini kar nekaj držav fasalo, da pa bi imel ICBM potem bi se vsi bali..

Lepo da vidim s kom imam opravka, z osebo ki tako sovraži US, da bi podpirala največje debile kot predsednike...

Dokaze sem ti posredoval že prej a vztrajno nadaljuješ z nabijanjem. Irak ni grozil z jedrskim orožjem, ker ga ni imel. Zakaj ni mogel delati resnega jedrskega programa sem ti napisal oz. podal linke. Torej si se gladko zlagal, ko si trdil, da je Sadam grozil z jedrskim orožjem.

Je pa Sadam imel kemično orožje, za katerega so mu tehnologijo zagotovile zahodne države. In te zahodne države niso zganjale nobenega hrupa, ko je Sadam zaplinjal Irance in Kurde v tisočih.

Kim jedrsko ima in v primeru spopada bo prva tarča večmilijonsko mesto Seoul, ki leži streljaj od meje. Zatorej se Kima pusti pri miru, kar tudi je namen s-korejskega jedrskega programa. A bo v S. Koreji demokracija ali kaj drugega, naj odločajo Severnokorejci. ZDA nimajo nobenega razloga za poseg, saj jih SK ni napadla. Karkoli drugega bi bil neizzvan napad na suvereno državo, kršenje mednarodnega prava in zločin. Vse to za ZDA ni tuje, ker so to že storile v Vietnamu (Tonkinški zaliv) in Iraku (neobstoječ WMD).

In Kim naj bi bil debil na podlagi česa že? Ker ti tako misliš? S tem kažeš svojo globoko omejenost. Kim je diktator, avtokratski vladar farsičnega komunističnega režima in še kaj, vendar debil zagotovo ni 8-)

https://www.psychologytoday.com/blog/th...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Mr.B ::

Z ICBM-jem na Seul.. Ja sure.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Fritz ::

Za to imajo rakete kratkega in srednjega dosega. Morebiti imajo taktične jedrske konice, za katere ne vemo.

ICBM je tisto kar skrbi Američane a je v primeru spopada, glede na razliko v številu jedrskih orožij med S. Korejo in ZDA, zagotovljeno le popolno uničenje prve. Zato S. Koreja nima nobene spodbude, da bi začela takšno vojno. Istočasno pa s svojim jedrskim programom in ICBM spodreže krila ameriškim jastrebom, ki hočejo vojno s S. Korejo.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()

Scaramouche ::


Dokaze sem ti posredoval že prej a vztrajno nadaljuješ z nabijanjem. Irak ni grozil z jedrskim orožjem, ker ga ni imel. Zakaj ni mogel delati resnega jedrskega programa sem ti napisal oz. podal linke. Torej si se gladko zlagal, ko si trdil, da je Sadam grozil z jedrskim orožjem.


Seveda je samo je blefiral, bil je zelo blizu!
Saddam recruited Iraqi scientists to work on the program and concluded nuclear cooperation accords with France, Italy, the Soviet Union, and other countries. The deal with France provided Iraq with the 40-megawatt Osirak research reactor and highly enriched uranium. The agreement with Italy allowed Iraq to obtain fuel fabrication and plutonium reprocessing tools, as well as “hot cells” that could yield plutonium from the uranium processed by the Osirak reactor. At the outset of the 1980s, Iraq was reportedly within a few years of being able to manufacture a simple nuclear device.[2]


Škoda ker ne morem najti dokumentarca ker je en general to govoril(gledal v10 let nazaj), vendar jim verjamem, težka da tako retardirana oseba ki je imela take otroke bila nezmožna tako groziti... http://cavemancircus.com/2014/02/17/evi...






In Kim naj bi bil debil na podlagi česa že? Ker ti tako misliš? S tem kažeš svojo globoko omejenost. Kim je diktator, avtokratski vladar farsičnega komunističnega režima in še kaj, vendar debil zagotovo ni 8-)


http://www.telegraph.co.uk/news/worldne...
A bi kaj takega naredil resen predsednik?

A North Korean defector who lived in the country until she was 15 has described how she was brought up to believe that leader Kim Jong-il was “a god” who could read her thoughts.

Yeonmi Park, now 20, said she was brainwashed through propaganda “24/7” and was constantly aware of people around her being made to “disappear”.

http://www.independent.co.uk/news/north...

Tako pa tretira svoje ljudi, več kot debil, zelo nevarna oseba!

Pa dajmo zdaj še testimony nekoga ki je res bil tam ne kot ti ki pa očitno trdiš več kot bi oseba lahko, ki nikoli ni bila tam!



Pa dodajmo še cenzuro ki jo je nadel KIM!

Censorship in North Korea @ Wikipedia

Internet access is not generally available in North Korea. Only some high-level officials are allowed to access the global internet.[20] In some universities, a small number of strictly monitored computers are provided. Other citizens may only get access to the country's own intranet, called Kwangmyong.[21] Foreigners can access the internet using the 3G phone network.[22][23]

Poglejmo še njegov private life in luksuz medtem ko njegovi stradajo...

https://www.msn.com/en-gb/news/photos/k...

Dodajmo še eksekucije

https://www.nytimes.com/2016/09/01/worl...

Naj uganemo to je vse propaganda US? Hussein je bil le malo agresiven, Kim je pa kar tako tarča Amerov...

jaz ne delam tega kar ti delaš, da zaradi napak Amerike, vidim ljudi kot Saddam ali Kim kot neke partizane ki samo iščejo svoj prostor pod soncem, ampak vidim da je bolje da bi bil diktator odstranjen, tako kot je bolje da Miloševića več ni, pa čeprav je zaradi tega bila vojna.,..

Fritz ::

Hitchens je inteligenten in razgledan možakar vendar dela napako v tem, da ni drugega vrhovnega razsodnika nad državo kot sta to VS OZN in Generalna skupščina OZN. Klub temu kar sta ta dva diktatorja počela, bi za vojno proti njim (izjema je prva zalivska vojna kot odgovor na iraško agresijo) potrebovali resolucijo VS OZN. Na svetu je kar nekaj diktatorjev in ne tako dolgo nazaj so podobne svinjarije počele hunte v Grčiji, Španiji, Čilu in drugod. Danes to počno npr. v Savdovi Arabiji. Kdo je tisti razsodnik, ki bo odločal o življenju ali smrti nekega diktatorja in njegove diktature? ZDA zagotovo ne, ker so same daleč od idealnega in imajo vrsto črnih madežev iz preteklosti in swdanjosti, vključno z podporo diktaturam ki množično kršijo človekove pravice in mednarodno pravo.

Tako so npr. uničili Irak in Libijo in kaj smo dobili? Uničeni državi in množice podivjanih islamistov, ki so jih desetletja prej vzgajale te iste ZDA kot orodje proti komunizmu? A je to pravi pristop in rešitev? Nikakor, to je lahko le recept kako iz sranja narediti vrhunski clusterfuck.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

tikitoki ::

jype je izjavil:

Če fališ je pa nenadoma cela Južna Koreja v paniki.


In? Ce se amerika spravi uniciti njihovo zmoznost za razvoj nuklearnega orozja, bo reakcija bistveno hujsa. Glede nato, da americani sedaj izbirajo med drzavo z raketami, ki lahko dosezejo ZDA in preventivnim napadom, glede na politiko ZDA zadnje case, kaj mislis, da je ta korak nemogoc?

Pac-Man ::

Vedno sem mislil, da je Clinton s Severno Korejo sklenil dogovor o nenuklarizaciji, ki ga je W. prelomil, Korejci pa so si priskrbeli bombo. Tole je alternativna verzija s strani dr. zgodovine z delovnimi izkušnjami v NSA:

https://twitter.com/20committee/status/...

What do you think of the argument made here about Clinton's policy & the Agreed Framework, GOP Congress, & Bush
http://talkingpointsmemo.com/edblog/tru...

It's mostly BS. But this such an important issue we need a SECOND DPRK nuke tweetstorm tonight. Who's excited?

To repeat myself: Clinton, Bush 43 & Obama all bear some of the blame for the current N Korean nuclear mess. It's been a 25-year crisis. Pyongyang actually got nukes midway thru W's terms, when the WH was very distracted elsewhere (Iraq/AFG). Obama's blame is somewhat less. But Bill Clinton's blame is rather serious, esp with the benefit of hindsight. The 1993-94 DPRK nuke crisis led to the Agreed Framework. To make a long & complicated story short, Oct 1994 AF gave Pyongyang big concessions in exchange for them backing off nuke development. But AF was based on a sham -- & US IC knew it at the time. We had very good intel that Pyongyang hit an R&D wall and they wanted a deal. Some of this excellent intel came from former KGB senior officers with direct knowledge of DPRK nuke programs. Golden source stuff. They (KGB) told us that no matter what DPRK threw at it, they faced a ~10 year R&D wall. So give Pyongyang nothing. It's all a head-fake. Did the Clinton WH listen? Of course not. They gave a sweet deal in the 1994 AF which in NO REAL WAY hurt Pyongyang's nuke development. As we found out a decade later...the US public has never been told this about the spy backstory to the 1994 AF...until now. Not pretty.

Če pomisliš - 5 let za bombo, s sesuto ekonomijo in pod sankcijami - bi pričakoval kaka jedrsko silo več na svetu.

Mr.B ::

Pac-Man,
Če pomisliš - 5 let za bombo, s sesuto ekonomijo in pod sankcijami - bi pričakoval kaka jedrsko silo več na svetu.

Verjetno so problem Sankcije. Pač če lahko preživijo na pesti riža, potem gr. Iran pač ne. Nataliteta v iranu, je pa strmoglavila od zadnje revolucije, to pomeni da je narod tam malo bolj izobražen, kot prej.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

tikitoki ::

Retorika med ZDA in DLRK zadneje dni je precej razgreta. Upam, da ostane samo pri besedah. Imas pa dva kretena, ki si grozita in nikoli ne ves kaj se lahko it tega izcimi.

next3steps ::

In oba kretena hočejo ljudje pospraviti s stolčka. Skupnega imata to, da njuni državi ne premoreta boljših. ZDA ima skorumpirane, Best Kores pa mrtve prestolonaslednike.

next3steps je izjavil:

In oba kretena hočejo ljudje pospraviti s stolčka. Skupnega imata to, da njuni državi ne premoreta boljših. ZDA ima skorumptirane, Best Korea pa mrtve prestolonaslednike.

Zgodovina sprememb…

mulc007 ::

Ekscentrično prismuknjen Trump in orožarski lobij v ozadju je pravi recept za jedrsko vojno.
Koreje pa tudi ni treba dvakrat prosit.

Svetu vladajo norci in denar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mulc007 ()

fikus_ ::

Dva prava za prepir sta prišla skupaj! Pa oba rabita zunanje sovražnike, da preusmerita pozornost od domačih/svojih težav.

Pac-Man ::

mulc007 je izjavil:

Ekscentrično prismuknjen Trump in orožarski lobij v ozadju je pravi recept za jedrsko vojno.


Samo Trump. Morda lahko vtakneš zraven še del verskega lobija. Orožarji vseeno niso nori.

https://www.washingtonpost.com/news/act...

Texas megachurch pastor Robert Jeffress, one of President Trump’s evangelical advisers who preached the morning of his inauguration, has released a statement saying the president has the moral authority to “take out” North Korean leader Kim Jong Un.

“When it comes to how we should deal with evildoers, the Bible, in the book of Romans, is very clear: God has endowed rulers full power to use whatever means necessary — including war — to stop evil,” Jeffress said. “In the case of North Korea, God has given Trump authority to take out Kim Jong Un.”

Scaramouche ::

S Trumpom se ni zajebavat...

Pac-Man ::

V bistvu se Severna Koreja ravno zajebava.

NSA dude:

https://twitter.com/20committee

Trump threatens DPRK with "fire & fury" if they threaten USA.
Few hours later....Pyongyang does.
#EPICFAIL, Don.
https://www.cnbc.com/2017/08/08/north-k...

Make NO mistake here, peeps:
Don gave it his best fake tough guy shot & Pyongyang responded with, "Is that all you got, capitalist pussy?"

DPRK takes Trump "fire+fury" & raises him "turn the US mainland into the theater of a nuclear war."
Don got pwned.
http://edition.cnn.com/2017/08/09/polit...

Even the weirdos in Pyongyang know....
@AP_Politics
BREAKING: North Korea's military calls Trump's threat a 'load of nonsense,' says 'only absolute force' can work on Trump.

North Korean message translated:
Weird DPRK mumbo-jumbo
TRUMP, YOU ARE AN EFFEMINATE ORANGE CAPITALIST POOSY
More weird DPRK mumbo-jumbo

Of course they are. The idiot in the White House publicly dared them. Pyongyang lives to pull America's chain.
http://edition.cnn.com/2017/08/09/polit...
North Korea 'seriously examining' a strike near Guam


Takole izgleda pa zrel odziv na severnokorejsko izzivanje. Obrambni sekretar Mattis:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

Mr.B ::

Pac-Man,
gledano globalno največji luzer bo ob spopadu ravno kapitalistični prasec, ne glede koliko klasičnih bom bodo sputili v rit, debeluhu severne koreje. Če ne drugega se do danes od trupetove izjave, ameriške borze še niso popolno okrepile...

In zrel odziv na severnokorejsko izzivanje: je odziv no :.... Vse tisto atomsko oboroževanje je bolj za pussy-je, ki imajo za ene 50+let pipravljene bunkerje s hrano in živežem, nekako v smilsu doctor strangelove. Za vse neuke fanatike, je dober stari dokumentarec "On the 8th Day", radijacija odmetanih bomb, bo res nepomembna... Če globalno lakoto bi povzročila, samo izmenjava med Idijo in Pakistanom, pa še to je bistveno bistveno bistveno manj kot 100 MT ki bi ga spustila samo ene stran, pa še to je pravi pičkin dim, proti temiu, kar je na zalogi....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

dice7 ::

Dumpo se zaveda da mu bo nova vojna dvignila domaco odobravanje, kar je glede na njegovo najglasnejso volilno bazo precej ironicno. In ljudje so se smejali napovedi jederskega holokavsta

Mr.B ::

Vse je kalkulacija. Dve tri rkates upešno parkirane na japonsko... ena ali dve simbolično v Južni koreji.... za pol do enega leta nestabilna trgovska pot mimo korejkega polotoka...
No koliko pa misliš da bo ta intervencija stala američane ?
No pa poglejmo, kdaj bo enega al druegag pač zadela kap, pač kar bo ceneje...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Fritz ::

Pravila igre (mednarodno pravo) velevajo, da je napad na suvereno državo brez odobritve VS OZN ali brez nujne uporabe sile v samoobrambi, agresija in zločin. Preletavanje mednarodnega zračnega prostora z letali in raketami je dovoljeno in ZDA to redno počno v bližini drugih držav. S kakšno pravico, torej, omejujejo S. Koreji testiranje njihovih raket? Če bi S. Koreja uporabila katero od teh raket z jedrsko konico proti ZDA ali njihovemu zavezniku (J. Koreja, Japonska), bi ZDA v pol ure naredile iz S. Koreje stekleno ravnino.

Kdo se, torej, tukaj bolj boji drugega?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

WarpedGone ::

Fritz, kamen ti bom vrgu v glavo.
A vidiš, tegalaku ga držim v roki.
Že dolg treniram natančno metanje v tarčo, boš vidu, v glavo ga boš dubu.


Če misliš hodit na policijo, veš kaj te čaka, smejal se ti bojo.
Dokler seveda ne dobiš kamna v glavo in pol bodo mogoče šli mal gledat kje sm js doma ipd.

Režimo SK bi blo treba zradirat že +25 let nazaj.
Vsak dan je samo še en dan zamude.
Zbogom in hvala za vse ribe

Fritz ::

WarpedGone je izjavil:

Fritz, kamen ti bom vrgu v glavo.
A vidiš, tegalaku ga držim v roki.
Že dolg treniram natančno metanje v tarčo, boš vidu, v glavo ga boš dubu.


Če misliš hodit na policijo, veš kaj te čaka, smejal se ti bojo.
Dokler seveda ne dobiš kamna v glavo in pol bodo mogoče šli mal gledat kje sm js doma ipd.

Imam 9-ko za pasom, če me ne fentaš, dobiš kroglo v čelo. Če me fentaš, dobiš od mojih kolegov deset krogel v čelo. Zdaj pa meči...

Sicer pa neumna primerjava držav in jedrskih arzenalov z navadnim nasilnežem. Če pa hočeš primerjati, je silobran upravičen samo in izključno tedaj kadar je ogrožanje življenja in telesa nedvoumno in se tega ne da drugače preprečiti. Testiranje balističnih raket, pa četudi te padejo 23 km od obal Guama (teritorialne vode so 22.22 km od obale), še ni napad in ogrožanje življenj. Če bi temu bilo tako, bi Rusi lahko upepelili NATO-ve sile, ki izvajajo vaje (manevre) na njihovi meji, saj predstavljajo clear and present danger, anede.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()

fikus_ ::

W1, dokler boš grozil, te bo policija pustila pri miru, ko boš vrgel kamen in zadel, šele potem te bodo vzeli v obravnavo!

Ta prava dva merita moči! Kot sem že napisal, s tem preusmerjata pozornost pred domačimi oz. lastnimi problemi!

Samuel ::

fikus_ je izjavil:

W1, dokler boš grozil, te bo policija pustila pri miru, ko boš vrgel kamen in zadel, šele potem te bodo vzeli v obravnavo!

Ta prava dva merita moči! Kot sem že napisal, s tem preusmerjata pozornost pred domačimi oz. lastnimi problemi!


Ma kakšnimi lastnimi problemi. Rižojedec nima nobenih problemov, ker vsakega, ki kaj piskne, čaka gulag, ZDA so pa gospodarsko top v tem trenutku.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

fikus_ ::

Kim ima domače, Donald pa lastne probleme! Res pa je, da jih Kim rešuje tako kot si napisal.

Samuel ::

fikus_ je izjavil:

Kim ima domače, Donald pa lastne probleme! Res pa je, da jih Kim rešuje tako kot si napisal.


Tega Kima imajo vsi dovolj. Se je lepo videlo po tem, da so tudi Kitajska in Rusija glasovale za izrazito ostre sankcije.

If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

nurmaln ::

Fritz je izjavil:

Testiranje balističnih raket, pa četudi te padejo 23 km od obal Guama (teritorialne vode so 22.22 km od obale), še ni napad in ogrožanje življenj.


???
Čakej malo...
Debelinko se nekaj duva o tem kako lahko znuka dele kontinentalnih ZDA, zadnje dni pa razglaša da izdelujejo konkreten načrt za napad na Guam. Zdej si pa predstavljaj, da ZDA jutri zjutraj zaznajo raketo za katero vse kaže da leti iz SK proti Guam-u (ali pa Guam -23km, če se to lahko sploh ugotovi toliko natančno). Po tvojem mnenju to ni dovolj dober razlog, da se vsaj zelo konkretno zbombandira launchsite v SK?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

haltar ::

nurmaln je izjavil:

Po tvojem mnenju to ni dovolj dober razlog, da se vsaj zelo konkretno zbombandira launchsite v SK?


Ja, potem pa SK vzame to kot direkten napad in aktivira topeke nad Seoulom, dobimo hitro ene 5 miljonov mrtvih in 10 miljonov beguncev.
Sam zato ker eni ne znajo lučkov nazaj v hlače pospravt.

Samuel ::

haltar je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Po tvojem mnenju to ni dovolj dober razlog, da se vsaj zelo konkretno zbombandira launchsite v SK?


Ja, potem pa SK vzame to kot direkten napad in aktivira topeke nad Seoulom, dobimo hitro ene 5 miljonov mrtvih in 10 miljonov beguncev.
Sam zato ker eni ne znajo lučkov nazaj v hlače pospravt.


A ti resno, da s tistimi topovi, ki bodo enkrat ustrelili, da bo kar 5 milionov mrtvih. Daj malo manj filme glej.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

WarpedGone ::

potem pa SK vzame to kot direkten napad in aktivira topeke nad Seoulom

Zato pa se že v prvem koraku ne omejiš samo na konkreten lounchsite ampak totalno deratizacijo v eni potezi.

V pretepu se zmaga če upoštevaš dva principa:
- usekaš prvi
- poskrbiš, da ne bo udarca nazaj

Samo v filmih se useka in čaka na kontra udarec, v realnem se useka in nato padlega na tleh še zbrca, da je v 3s konec vsega.

Resno, totalno dost mam destletja pumpanja SK. Požgat to gamad, da bo končno konec 2. svetovne vojne.
Zbogom in hvala za vse ribe

Scaramouche ::

Samuel je izjavil:

haltar je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Po tvojem mnenju to ni dovolj dober razlog, da se vsaj zelo konkretno zbombandira launchsite v SK?


Ja, potem pa SK vzame to kot direkten napad in aktivira topeke nad Seoulom, dobimo hitro ene 5 miljonov mrtvih in 10 miljonov beguncev.
Sam zato ker eni ne znajo lučkov nazaj v hlače pospravt.


A ti resno, da s tistimi topovi, ki bodo enkrat ustrelili, da bo kar 5 milionov mrtvih. Daj malo manj filme glej.


The North Korean People’s Army Artillery Command is responsible for 12,000 pieces of tube artillery and 2,300 pieces of multiple launch rocket artillery over 107-millimeters. The majority of tube artillery are 122-, 130-, 152- and 170-millimeter units, and on the rocket side the majority are 240-millimeter units.

Samuel ::

Scaramouche je izjavil:

Samuel je izjavil:

haltar je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Po tvojem mnenju to ni dovolj dober razlog, da se vsaj zelo konkretno zbombandira launchsite v SK?


Ja, potem pa SK vzame to kot direkten napad in aktivira topeke nad Seoulom, dobimo hitro ene 5 miljonov mrtvih in 10 miljonov beguncev.
Sam zato ker eni ne znajo lučkov nazaj v hlače pospravt.


A ti resno, da s tistimi topovi, ki bodo enkrat ustrelili, da bo kar 5 milionov mrtvih. Daj malo manj filme glej.


The North Korean People’s Army Artillery Command is responsible for 12,000 pieces of tube artillery and 2,300 pieces of multiple launch rocket artillery over 107-millimeters. The majority of tube artillery are 122-, 130-, 152- and 170-millimeter units, and on the rocket side the majority are 240-millimeter units.


In? V resnici je to vse staro železje, ki niti ne vemo, če funkcionira. Pa tudi niti priblžno to vse ni v okolici Seula.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Poldi112 ::

nurmaln je izjavil:

Fritz je izjavil:

Testiranje balističnih raket, pa četudi te padejo 23 km od obal Guama (teritorialne vode so 22.22 km od obale), še ni napad in ogrožanje življenj.


???
Čakej malo...
Debelinko se nekaj duva o tem kako lahko znuka dele kontinentalnih ZDA, zadnje dni pa razglaša da izdelujejo konkreten načrt za napad na Guam. Zdej si pa predstavljaj, da ZDA jutri zjutraj zaznajo raketo za katero vse kaže da leti iz SK proti Guam-u (ali pa Guam -23km, če se to lahko sploh ugotovi toliko natančno). Po tvojem mnenju to ni dovolj dober razlog, da se vsaj zelo konkretno zbombandira launchsite v SK?


Itak da ne. To je provokacija, podobno kot so ameriška letala in mornarica pred korejskimi vodami. O odgovoru pa lahko mirno razmislijo, saj menda ne bodo izvedli povračilnih ukrepov v času leta rakete...

Debelinko grozi ravno tako, kot usa grozijo njemu. Preventivni napad je pa vsaj zaenkrat še prepovedan. Čeprav se ga nekatere države vseeno poslužujejo...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

haltar ::

Sem pretiraval za čustveni efekt, priznam.
Zgleda pa je bil glih obraten.

Razni analisti (mogoče tudi od cnn-a) govorijo o 300.000 do 1.000.000 v prvih dneh. Če ni jedrskega orožja. In če je efekt biološkega orožja kolikor toliko omejen. Ali pa upamo, da je itak vse zastarelo....

No, to bomo pa že zmogli, verjamem da bodo južnokorejci solidarni z W1, samo da bo v miru spal.

Scaramouche ::

Samuel je izjavil:

Scaramouche je izjavil:

Samuel je izjavil:

haltar je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Po tvojem mnenju to ni dovolj dober razlog, da se vsaj zelo konkretno zbombandira launchsite v SK?


Ja, potem pa SK vzame to kot direkten napad in aktivira topeke nad Seoulom, dobimo hitro ene 5 miljonov mrtvih in 10 miljonov beguncev.
Sam zato ker eni ne znajo lučkov nazaj v hlače pospravt.


A ti resno, da s tistimi topovi, ki bodo enkrat ustrelili, da bo kar 5 milionov mrtvih. Daj malo manj filme glej.


The North Korean People’s Army Artillery Command is responsible for 12,000 pieces of tube artillery and 2,300 pieces of multiple launch rocket artillery over 107-millimeters. The majority of tube artillery are 122-, 130-, 152- and 170-millimeter units, and on the rocket side the majority are 240-millimeter units.


In? V resnici je to vse staro železje, ki niti ne vemo, če funkcionira. Pa tudi niti priblžno to vse ni v okolici Seula.


Ti to veš ker?

Dejstvo je da samo par tisoč topov ki lahko strelja 5-6x v minuti lahko v eni uri naredi tako destrukcijo da ni za povedat.

Če dodaš 105mm lanserje ki so vsi večraketni in imajo jih 2300 kar pomeni 23000 v enem rafalu...

Samo ena ura streljanja bi naredila neverjetno škodo...

Poldi112 ::

Seul ima 25 miljonov prebivalcev. Žrtve bi bile jasno ogromne. In artilerija jim fino funkcionira, a ne gledaš njihovih posnetkov praznikov?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

nurmaln ::

Poldi112 je izjavil:

Seul ima 25 miljonov prebivalcev. Žrtve bi bile jasno ogromne.

To je res, ampak po drugi strani pa za JK vojsko zadnjih 50 let verjetno glavna preokupacija ravno to kako se zaščitit oziroma onesposobit SK v primeru artilerijskega napada. Si predstavljam da tudi ne bi samo gledali kaj se dogaja ampak imajo zelo dobro naštudiran odziv. Da niti ne začnemo razmišljat kva za enga boga bi US začela stresat na njih.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Scaramouche ::

nurmaln je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Seul ima 25 miljonov prebivalcev. Žrtve bi bile jasno ogromne.

To je res, ampak po drugi strani pa za JK vojsko zadnjih 50 let verjetno glavna preokupacija ravno to kako se zaščitit oziroma onesposobit SK v primeru artilerijskega napada. Si predstavljam da tudi ne bi samo gledali kaj se dogaja ampak imajo zelo dobro naštudiran odziv. Da niti ne začnemo razmišljat kva za enga boga bi US začela stresat na njih.


Ja samo problem je če artilerija ni posuta randomm ampak v majhnih skupinah, ker Kim bi v primeru da ve da bodo pušnli, pač rekel, gremo dol v stilu...

Nemogoče je v eni uri uničiti 12 do 15000 topov 2000 lanserjev..

Edino kar lahko narediš je pač sprejmeš rafale, ampak evakuiraš mesto, pa ga po tem spet zgradiš na novo...

Zgodovina sprememb…

Fritz ::

nurmaln je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Seul ima 25 miljonov prebivalcev. Žrtve bi bile jasno ogromne.

To je res, ampak po drugi strani pa za JK vojsko zadnjih 50 let verjetno glavna preokupacija ravno to kako se zaščitit oziroma onesposobit SK v primeru artilerijskega napada. Si predstavljam da tudi ne bi samo gledali kaj se dogaja ampak imajo zelo dobro naštudiran odziv. Da niti ne začnemo razmišljat kva za enga boga bi US začela stresat na njih.

Če bi dejansko napad začele ZDA in JK v odgovor na neko SK testiranje raket, bodo Kitajci na SK strani, najsi jim gre pacient Kim še tako na živce. Verjetno jim gre pacient Donald ravno ene toliko.

Rusi in Kitajci sicer pritiskajo na SK a venomer povedo, da se morajo tudi druge strani (primarno ZDA), vzdržati izzivanja in eskalacij nevšečnosti.

Tudi, če bi Kim preživel ameriški jedrski povračilni napad..če bi začel prvi, seveda..bi ga izbezali iz bunkerja in obesili za jajca. Torej, kakšno spodbudo ali prednost naj bi imel Kim za first strike, če ima zagotovljeno uničenje SK?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

nurmaln ::

Scaramouche je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Seul ima 25 miljonov prebivalcev. Žrtve bi bile jasno ogromne.

To je res, ampak po drugi strani pa za JK vojsko zadnjih 50 let verjetno glavna preokupacija ravno to kako se zaščitit oziroma onesposobit SK v primeru artilerijskega napada. Si predstavljam da tudi ne bi samo gledali kaj se dogaja ampak imajo zelo dobro naštudiran odziv. Da niti ne začnemo razmišljat kva za enga boga bi US začela stresat na njih.


Ja samo problem je če artilerija ni posuta randomm ampak v majhnih skupinah, ker Kim bi v primeru da ve da bodo pušnli, pač rekel, gremo dol v stilu...

Nemogoče je v eni uri uničiti 12 do 15000 topov 2000 lanserjev..

Edino kar lahko narediš je pač sprejmeš rafale, ampak evakuiraš mesto, pa ga po tem spet zgradiš na novo...

V eni uri lahko JK+US kar precej škode naredita. Pa tudi velik faliure rate se pričakuje na SK strani. Se pa strinjam, škoda v Seulu bi bila v vsakem primeru ogromna. Evakuacija ni realna možnost, ker bi SK režim vnaprej opazil evakuacijo in to vzel kot znak za napad, to mislim da so že večkrat jasno povedali. Saj kar se tega tiče imajo prav, če v nekem trenutku opazijo da poteka evakuacija Seula, lahko to pomeni samo eno stvar.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

tikitoki ::

V primeru napada na DRLR je nuklearni odziv mozen, stevilo smrtnih zrtev pa bi bilo temu primerno.

Scaramouche ::

Evakuacija ni realna možnost, ker bi SK režim vnaprej opazil evakuacijo in to vzel kot znak za napad, to mislim da so že večkrat jasno povedali. Saj kar se tega tiče imajo prav, če v nekem trenutku opazijo da poteka evakuacija Seula, lahko to pomeni samo eno stvar.


Jah evakuacija je sigurno boljša, ker še vedno govorimo o zelo manjši številki, določena porcija prebivalstva ga faše, dober procent pa vseeno pobegne!

Fritz ::

Scaramouche je izjavil:

Evakuacija ni realna možnost, ker bi SK režim vnaprej opazil evakuacijo in to vzel kot znak za napad, to mislim da so že večkrat jasno povedali. Saj kar se tega tiče imajo prav, če v nekem trenutku opazijo da poteka evakuacija Seula, lahko to pomeni samo eno stvar.


Jah evakuacija je sigurno boljša, ker še vedno govorimo o zelo manjši številki, določena porcija prebivalstva ga faše, dober procent pa vseeno pobegne!

Good luck z evakuacijo Seoula in severnega dela JK.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

ziga1990 ::

Kakšna Evakuacija Seoula to bi bil kar velik podvig ki bi trajal več ur in SK bi lahko postali živčni. Če pa SK topništvo začne streljat na Seoul bo pa ogromno žrtev nemoreš spraviti ljudi v bunkerje tako hitro
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

tikitoki ::

ziga1990 je izjavil:

Kakšna Evakuacija Seoula to bi bil kar velik podvig ki bi trajal več ur in SK bi lahko postali živčni. Če pa SK topništvo začne streljat na Seoul bo pa ogromno žrtev nemoreš spraviti ljudi v bunkerje tako hitro


Vec ur? Probaj raje vec dni. Razen, ce se ti zdi premik za vec k 5 slovenij velike populacije macji kaselj. Pa se podvprasanje, kam bi ti nastanil 10 miljonov beguncev cez noc?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tikitoki ()

stjan ::

So te rakete izdelek Severne Koreje, ali preskušajo Kitajsko oziroma Rusko robo?
Vprašanje je če je SK sposobna izdelati rakete in jedrske konice.
Kje je pa vsa zastarela roba ki so jo proizvedli Rusi in Kitajci?

Če bi bil jaz na mestu SK bi razvijal biološko orožje, kakšno izboljšano verzijo ebole, ptičje, prašičje ali pa kakšne druge mrzlice, itd. , je verjetno cenejše in težje ustavljivo kot nekaj raket.

Gre pa pri tej zadevi za nastop dveh klovnov, ki z vznemirjanjem javnosti skrivata druge probleme.

Glede tega, da je potrebno končati drugo svetovno vojno, je ta že dolgo končana, sedaj smo v tretji, čeprav se odvija na drugih nivojih in ne na vojaškem bojišču.
Končamo jo lahko samo z uničenjem najhujšega agresorja, to je zda.

Smurf ::

V primeru napada (preventivnega ali ne) bi populacijo premaknili v zaklonisca, ne bi evakuirali mesta. S tem bi verjetno preprecili vecina zrtev (oz. bi se se zmanjsalo na rang 100k), bi pa seveda bilo kar nekaj skode. Verjamem pa, da bi SK v roku 24ur izgubila 95% kapacitet topnistva.

Mr.B ::

stjan,
So te rakete izdelek Severne Koreje, ali preskušajo Kitajsko oziroma Rusko robo?

Ne se smešiti.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

stjan ::

Kaj je tu smešnega?
Slovenci, ki smo iber uber vsega, nismo sposobni izdelati kaj več od modelarske rakete, neka Severna Koreja, ki bi po našem mišljenju naj bila v kameni dobi pa dela medcelinske rakete.
Upošteval sem, da so pred 20 leti pri nas poskušali izdelati neke rakete za vojsko, ki pa jih niso bili sposobni voditi.

shadeX ::

Slovenci, ki smo iber uber vsega, nismo sposobni izdelati kaj več od modelarske rakete,


Za kaj več niti ni potrebe.

neka Severna Koreja, ki bi po našem mišljenju naj bila v kameni dobi pa dela medcelinske rakete.


Normalno, če pa vsa sredstva grejo v vojsko oz. razvoj jederskega orožja, narod pa lačen na ta račun. Vsega se pač ne da imet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Mr.B ::

stjan je izjavil:

Kaj je tu smešnega?
Slovenci, ki smo iber uber vsega, nismo sposobni izdelati kaj več od modelarske rakete, neka Severna Koreja, ki bi po našem mišljenju naj bila v kameni dobi pa dela medcelinske rakete.
Upošteval sem, da so pred 20 leti pri nas poskušali izdelati neke rakete za vojsko, ki pa jih niso bili sposobni voditi.

Ne smeši se dalje.
Samo na mig ti dam, da se da danes z podatki ki so javni, ter nekemi osnovnimi zanji fizike izdelati atomsko bombo, brez nekih komplikacji. No problem je zgol v materialu, titemu taglvnemu ki bo sestavljal tiste dve do tri kile v sredici. Priv zadetek na googlu radio shack.....Sedaj mraš samo še sosede prepričat, da delaš to iz miruljubnih namenov
Kako narediti raketo, je še lažje. Prepričaj Američane ali rruse da rabiš 400 km ali protizračne zaščite, verjetno bo lažje kot razlužiti da rabiš scud rakete. Verjetno bi te vsi sosedje začeli povpraševati po tvojem zdravju.
Torej imaš dostavljeno vso tehnologijo, sedaj m oraš samo narediti tako kot Kitajci, verjetno to res ni težko...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
««
25 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

So Kim Jong Una pospravili? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5617124 (10661) ADIJOOO
»

FBI: Imamo dokaze za vpletenost Severne Koreje v vdor v Sony

Oddelek: Novice / Varnost
3010714 (8196) srus
»

severna korea ''grozi'' z napadom na washington dc (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12025093 (22573) Osprey
»

Poslovil se je Kim Jong Il (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10620049 (16653) Double_J
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15540036 (37279) Mipe

Več podobnih tem