Forum » Pomoč in nasveti » Dobivam različne maile-sumim eno osebo
Dobivam različne maile-sumim eno osebo
devax ::
Zanima me ali se da ugotoviti na kakršnikoli način, če mi različne maile pošilja ista oseba, ne vem ali se to vidi v recimo lastnostih sporočila, je kje kaka številka..ip,da bi se to lahko videlo.
Hvala vnaprej
Hvala vnaprej
1nadan ::
Ne. Teoreticno nimas nobene informacije po kateri bi lahko zagotovo sklepal da ti posilja mail ena oseba. Zakaj pa mislis da je spam tako nadlezen kot je ... tudi ce bi sel tako dalec da bi kontaktiral vse skrbnike smtp streznikov skozi katere so bila sporocila poslana in pridobil ipje, bi lahko tista oseba brez velikega truda zakrila svojo identifikacijo na 101 nacin tudi pred smtp strezniki.
Ni sans. Pozabi.
Ni sans. Pozabi.
http://1nadan.si
s kolektivnimi nakupi do neverjetnih popustov
s kolektivnimi nakupi do neverjetnih popustov
SomeOneNew ::
Email vsebuje tudi IP pošiljatelja. Če je bilo poslano preko mail klientov (npr. Outlook, itd...), potem je zapisan notri IP računalnika, iz katerega se je pošta poslala. Če je bilo poslano preko web vmesnika (od npr. Gmail, Yahoo itd...), potem je notri IP njihovega strežnika (10.x.x.x) in ne moreš priti do IPja pošiljatelja.
Seveda se da pa še to informacijo ponaredit...
Tako da v praksi zelo težko prideš do pravega IPja pošiljatelja.
Seveda se da pa še to informacijo ponaredit...
Tako da v praksi zelo težko prideš do pravega IPja pošiljatelja.
techfreak :) ::
SomeOneNew je izjavil:
Če je bilo poslano preko web vmesnika (od npr. Gmail, Yahoo itd...), potem je notri IP njihovega strežnika (10.x.x.x) in ne moreš priti do IPja pošiljatelja.
Ponavadi je tudi pri web vmesnikih vključen IP pošiljatelja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nekdo odgovarja na mail z mojega naslovaOddelek: Omrežja in internet | 1320 (876) | mat xxl |
» | IP pošiljatelja mailaOddelek: Omrežja in internet | 1958 (1657) | galu |
» | Huda dilema (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10465 (8171) | Gray_Warden |
» | je možno videti IP prispelega mailaOddelek: Pomoč in nasveti | 2063 (1874) | primzx |
» | Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17221 (17221) | Bakunin |