» »

YouTube osvežuje storitve

YouTube osvežuje storitve

engadget - Čeprav naj bi bilo poletje obdobje, ko so zaposleni na dopustih, storilnost pa v večini nekoliko manjša, to očitno ne velja za YouTube. Pred dnevi so namreč splavili novo storitev, YouTube Leanback, ter dodobra prenovili mobilni portal, namenjen, jasno, mobilnim telefonom in njim podobnim napravam. Slednji je seveda osnovan okrog standarda HTML5 (Flash se le počasi prebija v mobilni svet) ter je zdaj mnogo bolj podoben polni strani.

Obenem je po funkcionalnosti praktično povozil nativne aplikacije tako za iPhone, Android kot ostale platforme. Vmesnik je prenovljen in tako mnogo bolj prijazen uporabi na napravah z na dotik občutljivimi zasloni. Bolje so podprti priljubljeni videi ter ocenjevanje videoposnetkov, pri YouTubeu pa obljubljajo še hitrejšo sinhronizacijo med mobilno in standardno različico portala. Tudi to naj bi bila ena izmed prednosti v primerjavi z namenskimi aplikacijami, ki naj se ne bi osveževale tako hitro.

Leanback je za YouTube popolnoma nov koncept, izdelan z GoogleTV in velikimi zasloni v mislih. Videoposnetki namreč vedno tečejo v celozaslonskem načinu (oz. vsaj v celem oknu brskalnika), za upravljanje pa ne potrebujete miške. Vsa navigacija poteka s štirimi smernimi tipkami in tipko enter, poleg tipkovnice QWERTY za vnos iskalnega niza. Zadetki iskanja se pokažejo v svoji kategoriji, poleg kategorije priporočenih posnetkov glede na uporabnikove priljubljene in najpogosteje gledane posnetke, ter poleg običajnih kategorij, med katerimi so avtomobilizem, poučne vsebine, novice, šport, itd.

Ker vsi posnetki tečejo v največji možni velikosti, YouTube samodejno servira najvišjo možno kakovost posnetka, tudi HD, če je to mogoče. Ko je trenutno predvajanega posnetka konec, s predvajanjem takoj nadaljuje naslednji posnetek v vrsti. Prav tako je mogoče preskoke, tudi večje, opraviti s prej omenjenimi smernimi tipkami in entrom.

3 komentarji

metalc ::

Verjetno bodo počasi ukinili tisto fuzbalsko žogo, ki prikliče tuljenje vuvuzel

PrimozR ::

metalc je izjavil:

Verjetno bodo počasi ukinili tisto fuzbalsko žogo, ki prikliče tuljenje vuvuzel

IMO takoj po koncu svetovnega prvenstva.

zakaj je prvi video spet reklama za iPhone?

Pa za Nexus One, kajne?

iPhone nima Flasha, torej je idealen pokazateljdelovanja v HTML5, brez Flasha. Nexus One ima že 2.2, na katerem Flash deluje. Pa kot sem razumel je prenovljen site samo za iPhone in Android (čeprav mi na Androidu še vedno pokaže starega).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

DemonDomen ::

Koliko nogometnih igrišč ima Wi-Fi?
Fix a computer and it'll break tomorrow.
Teach its owner to fix it and it'll break in some way you've never seen before.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gangnam Style najbolj gledan videoposnetek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
23835186 (24055) Loocas
»

Novi varni pristan, tretjič: Youtube Content ID

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
2914167 (11499) jype
»

Universalove čeri v varnem pristanu

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
149625 (7782) BaToCarx
»

Najbolj gledani YouTube posnetki leta

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
299140 (6463) Jst
»

Google prihaja v dnevne sobe z Google TV

Oddelek: Novice / Android
226618 (5552) ABX

Več podobnih tem