» »

PROBLEM Z DISKI po namestitvi Windows 7

PROBLEM Z DISKI po namestitvi Windows 7

Andrej_ID ::

Okej stvar je taka. Imel sem Win XPje in 3 diske v mašini (C:sistemski, F:podatki, K:podatki)

Use je šlo v maloro, ker sem dobil "disk boot failure..."

Zato sem se odločil namestiti sedmico. Ker nisem vedel kaj je z mojim sistemskim diskom sem najprej moral ugotoviti ali je morda totalno krepnil. Umes sem iz kište vzel oba diska na katerem so samo podatki, da ne bi prišlo umes do kakšne težave.

Okej, potem sem ugotovil, da je C disk OK in začel namestitev windows 7. Ko sem večino stvari poštimal sem se odločil priklopiti v sistem še oba diska s podatki (F in K), ki sta bila do zdej izklopljena (fizično nista bila v mašini).

Ugasnem komp, jih dam notri in ko pridem v windowse, lejga zlomka pokaže mi dva dodatna diska oba z 128GB prostora z ostalimi gigabajti "unalocated." USE PRAZNO!

Zdej al jst nisem vedu česa pa ti nova namestitev v takem primeru naredi avtomatsko nove particije al kaj? Naj mi nekdo razloži kaj je zdej narobe?

Tkole zgleda zdle:

Imam tri diske;
]

Tole je še bolj podrobno; na K in F je ogromno podatkov; kaže pa samo tole:

• zavaroval slike: bluefish ()

logout ::

Sedmica sigurno nič sama ne piše po diskih, sploh če med instalacijo nista bila priključena. To stanje je moralo biti na diskih že preden si jih ponovno priključil.
Jaz sicer ugibam da si pred odstranitvijo dveh diskov in namestitvijo sedmice poskušal rešiti stanje s kakšnim recovery toolom, ki ti je zajebalo situacijo.

L.p., Kloko

StratOS ::

Logični pogon in Primarna/Sekundarna particija sta dve stvari.
Sistem sam za Rescue Particijo default namenijo le 100 MB.
Edini problem je v mali drugačnosti zapisov v MBR ( Master Boot Records) oziroma BR (Boot Records) in SID (Security IDentifiers), še posebej na NTFS sistemih.
Si na diskih (tam kjer si imel podatke) imel predhodno kakšne dodatne diskovne opcije (Mounted drive,folder),enkripcijo ipd ...
Zelo čudo se mi zdi, nikoli ne inštaliram OS na predhodnje naložen OS, vedno prej vse formatiram kar se tiče sistemskega diska razen če integriram multi boot OS.
Zelo čudno se mi zdi da je določil particijo/disk le 128 GB od vsakega diska/particije.
Si imel kakšen RAID opcijo.So diski SATA ? Ima plata OHCI/SATA opcijo ?
Malce več informacij bi bilo kar dobro, da izluščimo bistvo.
"disk boot failure..." ima mnogo vzrokov in posledic ...

Lp
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z bootanjem SSD diska po napaki Sata diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
81026 (967) Jaman
»

Disk boot failure

154221 (3672) solatko
»

nova grafična - disk boot failure

261952 (1389) pegaso
»

Nadgradnja PCja - problemi

61485 (1251) solatko
»

Abit NF-7s v2.0: Nastavitve BIOS-a za bootanje.

122798 (2675) jELKO

Več podobnih tem