» »

Asocialnost

Asocialnost

1
2
3 4

black ice ::

BladE_ je izjavil:


Aja tisto z Linux ne priporočam....

LP

Aja trde droge so pa kul... :D

Matev ::

človek prosi za nasvet kako premagati osamljenost in asocialnost

vi mu pa linux priporočate

jao

BladE_ ::

black ice je izjavil:

BladE_ je izjavil:


Aja tisto z Linux ne priporočam....

LP

Aja trde droge so pa kul... :D


Mislm dej pomisl... sj mu nism reku naj đanki rata... Ce drugac ne more premagat sramezljivosti oziroma ce se meu ne da z nikomer ukvarjat naj proba pa bo prec drugač... zgovorn tok kt še nikol v življenju... V primerjavi z Linux je moj nasvet 1000% boljši!

PS: JA trde droge so kul zelo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BladE_ ()

Caleneth ::

Droge???? Človek ti si nor... :| Oprosti izrazu, samo se zavedaš kaj lahko šele droge naredijo? Razen tega da postaneš odvisen džanki, ti možgane skurijo. Polek tega on je rekel, da mu še ravno ostane denarja za hrano, kje bi ga potem dobil za droge? Pa to je tak BTW, kaznivo dejanje. Če ga kdo prijavi, verjetno veste kaj sledi... To je zdaleč najslabša ideja izmed vseh ostalih, jaz rečem: rajše Linux kot pa droge!

IceIceBaby ::

Kaj je kaznivo dejanje? Par pirov spit?

Caleneth ::

IceIceBaby je izjavil:

Kaj je kaznivo dejanje? Par pirov spit?


Ne, preprodajanje/kupovanje drog.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Caleneth ()

BladE_ ::

Ja od enga Xa bo odvisn ratu pa skurl mu bo možgane? Se bo saj mal sprostiv in zabavu...

Caleneth ::

Ja od enga Xa bo odvisn ratu pa skurl mu bo možgane? Se bo saj mal sprostiv in zabavu...


Ne pomisliš, da se lahko to hitro obrne v vsakodnevno/pogosto početje. Pol pa ni več poti nazaj oz se zelo težko ozdraviš in ti lahko zaradi tega celo življenje propade... In v takem položaju kot je on, dvomim, da bi s trdimi drogami kaj izboljšal kvaliteto svojega življenja. Mislim jaoooo ne morem verjet kaki je današnji folk. Sama sem še v srednji šoli pa mi gre kar na bruhanje kak se moji vrstniki, pa ne samo oni, tudi ostali ko so že na faksu, ne znajo več sprostit drugače kot pa z travo/drogami. This is so sad...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Caleneth ()

Relanium ::

Pa dajte no, zdaj v takem stanju kot je človek, pa da začne z drogami? mu ni več izhoda!!

Drugač pa linux :D hehe
je najboljša stvar po namazanem kruhu, sam dvomim da pomaga pri asocialnosti.
Meni je že nekaj časa pobrala ta stvar, ampak sem z njim prec zadovoljen

IceIceBaby ::

V USA vem, da se za zdravljenje depresije uporablja metamfetamin (crystal meth oz. Desoxyn v lekarnah). Očitno so droge prava pot :)

T-h-o-r ::

kuhaj

pa ne rabiš kupovati nekih knjig ali se vpisovati na tečaje, lol

nobena umetnost ni skuhat krompir in speči meso in narezati nekaj zelenjave

pa če si prej imel socialno življenje, zakaj ga zdaj ne moreš imeti? po službi ne moreš poklicati kolegov, s katerimi si se včasih družil in iti na kako pijačo itd.?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Caleneth ::

Če pa je rekel, da se ne strinja s tem, da trpi za depresijo... Tak, da tudi dvomim, da bi hotel kupiti zdravila za depresijo... Isuse -.- Nehajte z drogami, ker vsekakor niso rešitev (razen če mu zdravnik kaj predpiše, pa še to dvomim, da bi bile takšne "droge", kot jih prakticirajo mamilaši).

Poskusi z čim več raznovrstnimi hobiji. Nekaj boš že našel kar te bo veselilo. Recimo, lahko začneš kake zanimive stvari zbirat in se potem poskušaš udeležiti sejmov, pač teh dogodkov zbirateljev. Poskušaj najti tudi kak hobi na prostem, v družbi ljudi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Caleneth ()

Okapi ::

Vsi, ki svetujete kuhanje - kuhanje za enega je precej depresivno početje. Kuhaš in kuhaš, potem 10 minut ješ in potem moraš še pomiti vse tiste kastrole, ki si jih umazal.

Če že, se za začetek naučiš skuhati par bolj preprostih zadev, recimo pico, z namenom, da boš koga povabil na večerjo.

O.

dela ::

HatsuneMiku, jaz sem precej podoben. Stik z ljudmi mi je največkrat mučen (ali vsaj mislim, da mi bo), a najdem tudi ljudi, ki mi ustrezajo in sem rad z njimi, kljub temu pa se tudi od teh bolj kot ne izoliram, tako sem se pač navadil. Načeloma imam problem, da se ekstremno težko spravim iz bajte (je pa tudi res, da ko se zaklepetam s prijetno osebo, se težko spravim domov) in preveč razmišljam o tem, kaj vse lahko gre narobe.

Če si nezadovoljen s svojo zunanjostjo, ti priporočam, da kupiš uteži + sobno kolo. To se mi zdi najbolj logičen prvi korak, ker je pač neka solo aktivnost, ob kateri ti ne bo kar takoj neprijetno, lahko pa bo posredno vplivala na tvojo družabnost. Prva dva tedna sta mučna, a nato nekako dobiš zagon in nočeš nehati, ker sta sicer prejšnja dva tedna bila zastonj in naenkrat ti postane vsak musklfiber užitek, ker veš, da se nekaj spreminja. Ko bodo vidni sadovi telovadbe, te bo pa vleklo iz hiše, ker boš želel nekomu to pokazati (tudi če bo to naključni mimoidoči). Pri meni je nekako tako - v obdobju ko telovadim, sem kakšni dve stopnji manj asocialen kot sicer. Ta stran je polna informacij o tem, kako začeti. Ni ti pa treba pretiravati z ne vem kakšno prehrano - morda je tvoja prehrana čisto okej, a če ni aktivnosti in telesnega napora, se rezerve pač nabirajo. Jaz npr. rezultate na sebi vidim in čutim brez najmanjše spremembe prehrane. Če se boš naučil kaj skuhati, ti tudi ne bo škodilo (predvsem za socialne aktivnosti), a se mi zdi, da ljudje pretiravajo z "zdravo prehrano".

Zaenkrat pa glavo pokonci. Nihče se ti nima kaj režati v ksiht - imaš svoje stanovanje, službo, nikomur nisi v breme. Načeloma lahko še naprej živiš kot si do zdaj, s tem ni čisto nič narobe - razen tega, da si sam ugotovil, da nisi zadovoljen s svojo zunanjostjo. Ko to urediš, bo tudi vse ostalo lažje. Se pa da, to pa tudi veš. Začetek je vedno najtežji.

pivmik ::

Ej, stari,
Ta tvoj post mi je carski!
Že to, da si tako odkrito napisal svojo situacijo na forumu je korak naprej. Začni hodit v kakšno skupino za samopomoč - so anonimne in na njih hodijo vse vrste "čudnih" ljudi, ki si sami sebi mislijo, da so "spake", "čudaki", "debeluhi", "asocialneži", "alkoholiki" ali pa dejansko so. Za začetek lahko na srečanju prebereš ta tvoj post.

Si gledal Fight Club? Se spomiš na podobna srečanje skupin za samopomoč je hodil Edward Norton? Se spomniš tistega bivšega body-builderja, ki so mu od steroidov zrasli joški? :-)

Samo ne inštalirat Linuxa, FFS! :-)
LP, Gregor GRE^

Bananovec ::

pivmik je izjavil:


Samo ne inštalirat Linuxa, FFS! :-)

Zakaj ne? V mojem primeru se Linux niti ni hotel zagnati v 32 od 33 primerih (that's real), kar pomeni, da bo manj preživel na računalniku (to bi bilo potrebno pri meni, da bi tudi sam spet šel na svež zrak).

HatsuneMiku ::

Kot rečeno, Linux sem že sprobal in odpade. Sploh pa ne vidim povezave med Linuxom in to temo?

Pegaz ::

Matthai ni predlagal linux za reševanje problema asocialnosti (morda pa tudi?), ampak zato, ker ti trenutna služba ni všeč in ker imaš problem z MMO-ji. Z dovolj motivacije se lahko naučiš npr. upravljanja strežnikov in najdeš kakšno sebi bolj primerno službo, če te take stvari zanimajo.

ZdravkoČolič ::

HatsuneMiku res nimaš bolšga dela kot tu nategvat. Zanimivo je, da si se prijavu danes in to na forum katerega člani so v večini asocjalni računalničarji, ki za rešitev predlagajo linux in drogo. Mislim, da si ego pumpaš s tole temo, ker se izdajaš za enga še dost bolj bednega kakor si v resnici. Že tist za alergijo si zajebov, ker sm tudi jst alergičn na sobni prah oz. pršico, ki je v prahu. Predpisane imam tablete aerius, ki so brez neželenih učinkov in se jemlejo po ena na dan. Simptome alergije praktično izniči. Poleg tega je moj prijatu (športnik) alergičn na cvetni prah, tako kot naj bi bil ti. Jemle tudi tele tablete (aerius), poleg tega pa uporabla en sprej za nos (ker mu popolnoma ne izničijo tablete alergije), ki se imenuje nasya, za ta pršilo sm mu jst povedov za tem ko sm vidu reklamo na televiziji. Pravi, da dela čudeže, stane pa 16 evrov v lekarni. Če bi biu res tak alergik bi dobil že zdavnaj pomoč. Lp.

drejc ::

Če čš gobe, babe pa pjačo mal natrenirej pa pejt v marketing ;)

EDIT: i vote for drugs and alcohol! Linux je pa #fail pr tojmu problemu, vsaj maca si ubod. :)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Avenger ::

Evo, pa mamo rešitev: aerius, nasya, droge, alkohol, pa linux na macu.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

tsh2 ::

in si dobil kakšen dober nasvet?

poweroff ::

HatsuneMiku je izjavil:

V bistvu sem par mesecev nazaj sprobal ubuntu, beda od bede. Neberljivi default japonski fonti, tri ure j**anja da inštaliraš IME, ni strojnega dekodiranja 1080p videa, porazni .mkv playerji, v winu tako rekoč vse kar sem probal ali ne dela (touhou project) ali pa teče nesprejemljivo prepočasi (tako rekoč vsi tripcode engini), nedelujoča oziroma pol-delujoča podpora zvoku v flashu in winu, en kup nekompatibilnih dodatkov za firefox...izguba časa.

V bistvu me ne poslušaš.

Ravno tole bi te rešilo - ni špilov, ni strojnega dekodiranja 1080p videa, porazni .mkv playerji, ne delajo Windows aplikacije, ne dela flash.

Ker potem bi nehal bluzit za računalnikom in izgubljat čas z igranjem igric in gledanjem filmov. Zato sem (malce v šali) predlagal Linux.

Seveda vse zgoraj naštete stvari normalno delujejo (večina), če se prej otreseš glupega Windows razmišljanja oz. če ugotoviš KAKO... in tle smo pa pri drugem delu tvojega problema. Nimaš vztrajosti, nisi sposoben samostojno reševati probleme. Če bi vztrajal pri Linuxu in zagrizeno reševal probleme, bi (morda) postal kreativen, naučil bi se vztrajnosti in samostojnega reševanja problemov.

Če torej dobro premisliš ideja z Linuxom ni tako neumna (čeprav je bila dana bolj za šalo): po eni strani bi te odvrnila od "neumnosti" (igrice, filmi), po drugi strani bi ti dala tisto, kar rabiš (vztrajnost, samostojnost).

Je pa res, da moraš imeti za kakršenkoli premik v glavi jajca.

P. S. Po moje tvoj pravi problem ni asocialnost ali depresija, pač pa odgovornost in samostojnost.
sudo poweroff

opeter ::

Lahko si kupiš konzolo pa na tistem igraš igre :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

murmur ::

HatsuneMiku, s tabo ni nič narobe. Ti je kdaj padlo na pamet, da bi napisal scenarij? Ta tvoj avtobiografski lik se zdi precej zanimiv. Zanimiv ne zaradi (ne)količine dogajanja, pač pa zaradi načina obdelave podatkov. Če smem bi ti predlagal nekaj branja od Palahniuka. S tabo ni nič narobe.

gruntfürmich ::

1. menjaš službo in si bolj v stiku z folkom ter upaš da se boš s kom tudi družil izven delovnega časa
2. poiščeš hobije, ki ti bodo dali kvalitetno druženje (tisto nakladanje deusvulta o RKC je bluzenje, ker bo isto kot drugod; folk se tudi tam ne bo družil s tabo, ker tam so še večji primitivneži kot marsikje drugje)
3. če ne morš nič naredi in je tvoja astma izgovor za vsako aktivnost ti ne preostane drugega kot da se ustreliš, če hočeš spremenit lajf
4. če si res razočaran, lahko za zabavo delaš kaj koristnega, recimo streljaš kriminalce...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

zcetrt ::

Glede na to, da nisi računalniški analfabet oz. deluješ kar dobro podkovan na nekaterih področjih, poleg tega pa celo zgleda, kot da znaš spravit skupaj nekaj pametnih in slovnično pravilnih stavkov, lahko poskusiš pisat za kakšno računalniško revijo. Monitor sem videl, da išče nove sodelavce. Lahko prideš do lepega dodatnega dohodka, sčasoma se znebiš asocialnosti (hodiš po stvari, vseeno koga spoznaš), izboljšaš samopodobo in še bi lahko našteval. Seveda pa moraš v delo tudi vložiti nekaj, kar pa je itak le pozitivno.
4.

drejc ::

Linux = rešitev za asocialnost

E.P.I.C. !!! :D

Poleg naštetih možnosti se mi zdi da imaš potencial da hodiš na javne sodne obravnave in postaneš serial BičBožji ala Dexter. >:D
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

BigWhale ::

Najlazja resitev je ta, da se ubijes. Resno. Pa daj se tako, da ne bo kaksnega bremena na proracunu.

Druga resitev je pa ta, da se odpravis k psihiatru. Ce ti je osebni zdravnik rekel, da imas depresijo, potem bo nekaj malega na tem. Pojdi po napotnico in se spakiraj do psihiatra.

Tudi dusevna bolezen je bolezen. Da bi se ti kdorkoli smejal zaradi tega se ne rabis bati. Psihiatre obiskuje ogromno ljudi, tudi taksni, ki so na prvi pogled povsem 'normalni'.

Vcasih clovek zabrede tako globoko, da si sam ne zmore vec pomagati. Psihiatri pridejo prav in v resnici pomagajo.

Pojdi tja, se splaca, resno.

Daren ::

LSD, MDMA, kakšni RC-ji.

murmur govori resnico. Zajebi pse, hobije in vse te zadeve. V stanju, v katerem praviš, da bil to le beg od samega sebe. Knjige za samopomoč so lahko zmaga, če boš po njih delal in mentalna mastrubacija, če jih boš zgolj bral.

Zaradi česa se zdiš ljudem odvraten ?

Zakaj ti je neprijetno govoriti z ljudmi ?

Čemu rad igraš MMO/gledaš anime ? Kateri je skupni faktor obema ?

Pogrešaš družbeno življenje ? Zakaj ?

Česa točno se želiš znebiti ? Pa ne z veliki pojmi.

Zakaj imaš tremo ? Kaj ti gre po glavi med komunikacijo ?

Ponavljal zakaj dokler ne prideš do korenin tega.

Neposvečeni produkti medijskega pranja tipa Sabriel: WTF ? Se ti zajebavaš ?

ProGTX ::

Ideja o pisanju za računalniško revijo je precej na mestu, najbolj pa bi ti priporočil kakšne tečaje (kuharske ali podobne) - ne le, da boš pridobil kakšno veščino, še z ljudmi se boš lahko pogovarjal, ker vas bo zanimala ista stvar. Tudi tisto z Japonsko ni slaba ideja, če ti finance dopustijo, vendar selitev sama po sebi ne bo rešila problema asocialnosti. Lahko pa greš vsak teden recimo na tržnico ali kak podoben javen kraj - tam enostavno bodi, opazuj ljudi, mogoče se lahko s kom zapleteš v pogovor, pa boš počasi napredoval.

In ne, ne se ubiti in ne jemati drog (ker te bodo vodile v smrt). Ti samo misliš, da te ljudje a priori prezirajo - ok, morda kakšen, ampak to se dogaja vsakomur. Veliko jih je odprtomiselnih in te ne bodo kar iz principa popljuvali.

Nič nisem omenil glede športa in hujšanja - tudi ljudje s prekomerno težo so lahko zadovoljni. Če boš odmislil skrbi in se sprostil, ti bo lažje. Dobro, prekomerna telesna teža ni najbolj zdrava, vendar po raziskavah ljudje, ki se veliko smejijo oz. so na splošno zadovoljni, živijo dlje.

In ja, samopomoč. Analiziraj se, logično pomisli na rešitve za probleme, poskusi jih rešiti. Mislim, da ti je že ta tema lahko v potrditev, da te svet NE sovraži.

Isotropic ::

selitev ne bo pomagala nic..
kateri faks si pa delal, OP?

oracle ::

Močno sumim da je tole troll.

Če ni, je pa situacija precej huda. Človek je poosebljena pasivnost in kakršnikoli ustvarjali predlogi so odveč.

Za začetek priporočam quick-fix, ki mu bo v motivacijo za nadaljnji trud. In sicer alkohol. Ne, to ni šala. Spij dva pira ali poljuben nadomestek, probaj potem biti družaben (se dobiti s kom na pijači, bilokateri spol). Mogoče boš počasi začel videti še druge vidike in se ti bo zdel vredno vložit kej truda v lajf, če ne pa pač ne.

zcetrt ::

BigWhale je izjavil:

Najlazja resitev je ta, da se ubijes. Resno. Pa daj se tako, da ne bo kaksnega bremena na proracunu.


Sem ravno razmišljal, kako konstruktivna bi bila tale debata v anonimnem eksperimentu, če bi le ta še obstajal. Saj je off topic, a vendarle se ob tej priliki lahko zamislimo tudi nad tem. Avtor se je na novo registriral, da je ostal anonimen, neumnih in samemu sebi smešnih predlogov ostalih pa skorajda ni. Kdo je torej "Fenti se LOL" ;)

Da se vrnem nazaj: Selitev na Japonsko pa je en zelo drag in izjemno tvegan projekt z majhnimi možnostmi za uspeh. Vsaj za moj način razmišljanja.
4.

teoo ::

uuu takih modelov pa je bilo več še v časih irca in bolj aktivnih forumov:D



človek, če je služba bedna, se jo menja. pa ne govorit, da ni služb. najdi nekaj, kjer nisi za računalnikom, pa boš najsrečnejši človek na svetu.
defying gravity

lonz ::

Nek sem slišal varijanto: Vedno bo nekdo boljši od tebe; ampak si tudi ti vedno boljši od nekoga. Ne me narobe zastopit - najraje bi zbrcal tvojo debelo, samopomilovalno rit do aktivnosti, ampak žalostna resnica je, da živel namesto tebe ne bo nobeden. Milijon dobrih nasvetov je scanje v veter, če se sam ne odločiš naredit NEKAJ. KARKOLI.
Seriously; a se sploh zavedaš koliko ljudi ti ta hip zavida že samo zato, ker ti ni treba plačevat najemnine (BTW, kok ti ostane samo za hrano in prevoz mi ni jasno...)?
DO IT or DON'T DO IT, do takrat si samo troll!
...arrrrrr, shiver me timbers...

gzibret ::

lonz - ni vedno vse tako enostavno. Veliko kemičnih snovi, prednjačijo organofosfati, ki se uporabljajo za zatiranje plesni, moti prenašanje impulzov po živcih. Pri blagih motnjah se to kaže kot apatija in depresija. Pol je lahko faktor tudi premalo kalcija/magnezija v hrani in še čudo enih drugih stvari. Lahko pa je tudi kakšna genetska napaka.... vendar jaz bolj glasujem, da je hrana kriva. Takim ljudem pol predpišejo litij, ki malo "podmaže" tiste sinapse, da začnejo spet normalno delat, in optimizem se čudežno vrne nazaj.

Torej ni mus, da je ravno lenoba tisto, kar te spravlja v obup. Lahko je čista kemija.

Zato sem mu tudi predlagal, naj neha jest konzerve in se začne prehranjevat ne malo, ampak ornk bolj zdravo.
Vse je za neki dobr!

lonz ::

O.K. dajem možnost, da tudi ta faktor lahko delno vpliva na njegovo situacijo. Lahko. Delno. Tule po moje to ni edini faktor. Kot vedno, dopuščam možnost, da se motim.
Se pa absolutno strinjam, da je konzervirana hrana slaba izbira. Pri nas se je vedno bolj izogibamo. Še vegeto sem prešaltal na ta novo - brez konzervansov. Edino kar še imamo konzervirano so pelati - ker se mi pa res ne da se z paradajzom jebat...
...arrrrrr, shiver me timbers...

tsh2 ::

slabi nasveti:
selitev na japonsko - tam bo še bolj osamljen ker se ne bo poistovetil z ljudmi.
ubiti se - bedast predlog, že tako je preveč samomorov v sloveniji.
jemanje drog - na začetku kakšno leto bo že veselo, potem pa ne boš v ničemer več mogel uživati in ne boš imel nič od življenja.
iti k psihiatru - psihiatri te bodo najbrž nafilali s kakšnimi tableti kar je slabo. saj drugega itak ne znajo. za pogovor bi mogoče še bili dobri.

dobri predlog:
telovadba, hujšanje, sprememba prehrane - najlažja spremeba in najhitrejši rezultati v razpoloženju
menjava službe
izobraževanje
razni tečaji, novi hobiji

Relanium ::

Storentaj si par knjig za samopomoč, pa veselo brat! (bolje to kot pa forume)

BigWhale ::

tsh2 je izjavil:


iti k psihiatru - psihiatri te bodo najbrž nafilali s kakšnimi tableti kar je slabo. saj drugega itak ne znajo. za pogovor bi mogoče še bili dobri.


Nikar ne govori traparij!

Marsikdo zapade v depresijo in ne more sam ven iz nje brez pomoci zdravil. 'filanje s tabletami' ni vedno in apriori slaba zadeva. Lahko je ja.

Ce clovek nima volje do zivljenja in nima volje, da si poisce hobi, da gre ven iz bajte, potem mu v vecini primerov drugega kot tablete ne bo pomagalo.

tsh2 ::

voljo že ima. njega je sram. tu tablete ne pomagajo.

ps. ne "govori traparij" mi reče človek, ki je svetoval človeku, naj se ubije. če kdo tukaj govori traparije si to vsekakor ti. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

BigWhale ::

tsh2 je izjavil:

voljo že ima. njega je sram. tu tablete ne pomagajo.

ps. ne "govori traparij" mi reče človek, ki je svetoval človeku, naj se ubije. če kdo tukaj govori traparije si to vsekakor ti. :)


Sram je precej sirok pojem in precej nedefiniran. Sram je lahko tesnoba in premagat tesnobo ni tako zelo enostavno. Neke prave volje pa nima, ce bi jo imel, potem bi se odpravil po pomoc.

"Se mi bodo smejali" ne rece nekdo, ki ima voljo, da bo nekaj storil pac pa nekdo, k ima tezave in tega ne naredi zaradi teh tezav.

tsh2 ::

graditi mora na samozavesti in sram bo izginil. če je debeluh bo težko samozavesten, jaz bi bil tudi težko.

Roadkill ::

Glasujem za to, kar je napisal BigWhale.
Poznam ljudi, ki so bili psihično v kurcu (tudi sam sem bil). Eni se poberejo sami (jaz), eni rabijo strokovno pomoč. Nobenemu pa nikoli ni žal, da mu je uspelo.

Jaz sem se iz 'depresije' izvlekel sam in s pomočjo prijateljev, ampak je trajalo par let in definitivno ni bilo zabavno. Pa še škoda se mi zdi, da sem par najlepših let preživel sam doma zaprt v sobo ob depresivni glasbi...

Imam prijateljico, ki je imela pa hujše probleme z depresijo in sem zelo vesel, da je na koncu le šla k psihiatru.
Ja, "nafilali" so jo s tabletami(Zoloft). Ampak samo za čas terapije. Pač happy pill zato, da si se sploh pripravljen normalno pogovarjat s psihiatrom. Toliko da te spravijo iz počutja "saj je itak vseeno", "ne splača se, ker sem itak loser"....

Če bo pa psihiater ugotovil, da nimaš depresije (več ali manj vse kaže da imaš vsaj neko blago depresijo), ti pa definitivno en bo predpisal tablet, ampak ti bo po vsej vrjetnosti priporočal nekaj podobnega kot vidiš v tem topicu (z izjemo linuxa, drog in podobnih biserov).

Dejstvo je, da če bolezen je, jo je treba zdraviti. Edin pameten način zdravljenja pa je, da se posvetuješ z nekom ki je v tem profesionalec - zdravnik. Če ne drugega boš vsaj dobil potreditev, da zagotovo s teboj ni nič narobe in da moraš spremenit samo tvoj odnos do življenja. In tudi taka sigurnost nekaj šteje.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

drejc ::

Najbolje da si narediš en tak Bucket list vsega kar je bilo tu napisano in probaj try/fail princip. Glej edinole da pustiš Matthaievega z Linux-terapijo za predzadnjega, pa BWjevega da se fentaš za zadnjega. >:D
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

kivi113 ::

Obstaja zdravilo, ki deluje tako na prekomerno telesno težko, pomaga pri astmi in vrača voljo do življenja. Poleg tega pa še dobrodejno vpliva na kreativnost.

BigWhale ::

tsh2 je izjavil:

graditi mora na samozavesti in sram bo izginil. če je debeluh bo težko samozavesten, jaz bi bil tudi težko.


Nehaj, nehaj.

Debelost nima nobene veze s samozavestjo. Lahko si debel in samozavesten, ni pa to nujno. Vsekakor obremenjenost s svojim izgledom ne pomaga, ni pa to nujno vzrok za depresijo ali kakrsne koli druge psihicne motnje.

tsh2 ::

>Debelost nima nobene veze s samozavestjo.

malce pretiravaš, a ne? izgled in samozavest imata še kako veliko vezo. če bi imel telo kot schwarzenegger sem siguren, da bi mu bilo užitek hoditi zunaj in da vsi v njega buljijo, tako pa čepi not.

Meizu ::

tsh2 je izjavil:

>Debelost nima nobene veze s samozavestjo.

malce pretiravaš, a ne? izgled in samozavest imata še kako veliko vezo. če bi imel telo kot schwarzenegger sem siguren, da bi mu bilo užitek hoditi zunaj in da vsi v njega buljijo, tako pa čepi not.


Ni res. Mam veliko prijateljev "močnejše" postave (sam bi se raje izognil poimenovanju "debeluh"), pa so vsi do zadnjega samozavestni v nulo, eden si celo na vsaki zabavi novo pupo najde :)

Tko da to res ni faktor.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uhajanje misli, zmedenost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
579176 (7020) Avenger
»

Utrujenost oz koncentracija v službi

Oddelek: Loža
377560 (5242) Super Sonic
»

Slabost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11028854 (21487) [D]emon

Več podobnih tem