» »

Kako počistiti računalnik za novega uporabnika?

Kako počistiti računalnik za novega uporabnika?

Bias ::

Moj stari laptop bo dobil novega uporabnika. Vse svoje pomembne datoteke in podatke sem že prenesel na zunanji disk in na nov laptop.

Rad pa bi na preprost način /s kakšnim free programom zbrisal podatke (kar se je brskalo po netu, vse pasworde, svoje datoteke itd.) ne bom pa formatiral.

Hvala za pomoč.

fosil ::

Ustvariš novega uporabnika, nato pa svojega obstoječega zbrišeš.
Tako je!

Tody ::

CCleaner pa potem lahko še ročno preveriš če je bila zgodovina in temp zbrisan.

amigo_no1 ::

Yohan del Sud ::

FORMATIRAJ. To zgoraj so tričetrtinske rešitve in četudi obstajajo 99% rešitve, ga ni čez format. Računalnik se pač paca skozi čas in čiščenje ni nikoli bilo 100% ...
www.strancar.com

solatko ::

Kupiš nov disk in starega obdržiš. Edina zares učinkovita rešitev.

ST-777 ::

Stari disk obdrži, laptop pa prodaj brez diska. Naj kupec kupi disk po svoji želji, morda bo kupil celo SSD.

Steinkauz ::

Ne vem zakaj nebi formatiral.
Pač naložiš vse še enkrat in to je to.

Bias ::

Ok. Laptop je služben in bo dobil novega uporabnika, jaz sem dobil nov laptop. Zato ne morem formatirat ali menjat diska (čeprv je to najelegantnejša rešitev).

Steinkauz ::

Aha. Jah potem pa res najbolš prvo pobrisat kar se da, potem še zbrišeš userja in nardiš novga.

fosil ::

Če te skrbi da bi mogoče tisti ki dobi tvoj pc poskušal morda obnovit tvoje izbrisane stvari potem naredi sledeče.

Najprej ustvari novega uporabnika, nato izbriši svojega starega, nato izbriši še kakšne morebitne stvari, ki jih imaš v kakšnih drugih mapah.
Nato pa uporabi program eraser in erase empty space.
Tako je!

jan01 ::

windowsi si shranjujejo na ogromno mest veliko podatkov. Nikoli ne boš vse zbrisal!!!
-> "ponesreči" formatiraj(dban oz normalen(ne hitri!!) format v visti oz windows7(ne xp!) (+instaliraj nazaj windows)...

dronyx ::

CCleaner bo po moje kar v redu, samo v nastavitvah nastavi secure deletion, da ni možno pobrisane podatke dobiti nazaj.

To, da te windows format sam po sebi reši skrbi, pa sploh ne drži. Jaz sem moj stari računalnik formatiral, na novo naložil XP in ga dal naprej. Čez eno leto sem ugotovil, da so bile gor slike, ki jih nimam nikjer več. Sem šel do novega lastnika mojega starega računalnika s programom za recovery in rešil skoraj polovico slik.

Profi brisanje diska pomeni, da računalnik zaženeš s posebnim CDjem in potem disk s posebnim programom nekajkrat naključno v celoti popišeš. Tega potem ne rešijo več niti forenziki s posebnimi napravami (disk ima namreč "magnetni spomin").

Invictus ::

dban ...

LP I.

Bananovec ::

HPjevi prenosniki za poslovneže imajo v BIOSu posebno zadevo namenjeno samo temu, tj. brisanju podatkov iz diska - za vedno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brisanje vseh podatkov iz diska (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
8214531 (7401) Baja
»

Čiščenje računalnika pred predajo

Oddelek: Pomoč in nasveti
434834 (3254) imagodei
»

Po nesreči formatiran disk (strani: 1 2 )

5214793 (12231) SloBiscuit
»

Fujitsujev "eliminator" magnetnega zapisa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
657966 (5364) Wolfman
»

Prodan Disk - kako unicit podatke da ne bodo vidni

363868 (2686) poweroff

Več podobnih tem