» »

[android] problem z razvojnim okoljem

[android] problem z razvojnim okoljem

Luzhy ::

lp

Imam verjetno dost nenavaden problem. Želim si spisat eno android aplikacijo pa imam problem z okoljem.

Imam nameščen Eclipse, ter dodatek ADT. Pravtako pa Android SDK, ki je pač potreben.
V Eclipsu sem tut nardil en emulator avd.

Problem je v tem, da ko nardim nov projekt, in ga runam se mi nic ne izvede, na ekrau-VM nikol ni nobenga rezultata vedno samo blank screen kot da ne bi blo kode. Tudi če sam nardim en simple izpis hello world ga ne prikaze, pa je koda 100% pravilna.

A ve kdo v cem je problem, da se mi ne skompajla ali karkol tukaj ne deluje.

keworkian ::

Verjetno je samo Eclipse tok kilav, da steka.
Obscenities in B-Flat

dolenc ::

Če si vse previlno poinštalirat, se more zagnat, vedar res traja zelo dolgo in mogoče prej obupaš, ker s eti zdi danič ne bo :)

c00L3r ::

Če je samo črn ekran na emulatorju, se ta še ni zagnal. Prvo poskusi usposobit sam emulator. Poženeš ga lahko tudi brez tega da poženeš projekt/aplikacijo. V Eclipsu pojdi Window->SDK and AVD manager -> Virtual devices in tukaj poženi samo emulator. Prav tako ni priporočljivo imeti Eclipse in Android SDK v Program files mapi. Sem imel s tem težave.

Emulator ko se zažene, prikaže normalno Android OS okolje, kjer lahko delaš z njim kot na telefonu. Do tega moraš najprej prit. Je pa res da včasih rabi tudi par minut.

Luzhy ::

Najlepsa hvala za ta zadnja dva odgovora.

Kot sta napisala je res. Ubistvo vse deluje. Zadeva traja, da se zažene, samo jaz na kaj takega nisem prej pomislil. Ce sem natancen dve minuti traja, da ze pokaze "namizje" androida. Sele potem lahk zanemem aplikacijo. Zal se meni se vceraj ni zdelo, da to lahk traja tako dolgo, je pa res, da se nimam izkusenj iz mobilih zadev. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava teme (Android)

Oddelek: Programiranje
101948 (1181) modelno1
»

Android app - SDK ali kaj drugega?

Oddelek: Programiranje
152188 (1674) nekdonekje
»