Forum » Programiranje » c++ rand()%
c++ rand()%
kratos ::
Lep pozdrav
imam majhen vendar nadležen problem pri c++ pri ukazu ki zrandomera 100 števil
in sicer najprej z for zanko definiram 100 števil, nato pa bi jih rad naključno zrandomeral od 1-100 vendar vse kar mi v datoteki izpiše je eno goro istih dvomestnih cifer... vem da je napaka neumna vendar je nikjer ne najdem.
imam majhen vendar nadležen problem pri c++ pri ukazu ki zrandomera 100 števil
in sicer najprej z for zanko definiram 100 števil, nato pa bi jih rad naključno zrandomeral od 1-100 vendar vse kar mi v datoteki izpiše je eno goro istih dvomestnih cifer... vem da je napaka neumna vendar je nikjer ne najdem.
for (int i = 1; i<=100; i++) { srand ( time(NULL) ); i = rand()% 100+1; dat2 <<" "<< i; }
- spremenil: kratos ()
da ne odperam še 1 teme bom kar tukaj vprašal, zakaj za vraga mi tale program crasha ?
#include<iostream> #include <fstream> using namespace std; int main() { ofstream dat("D:\\sudoku.txt"); if (dat.is_open()) { int tab[9][9]; srand (time (NULL)); for (int i = 1; i <=9; i++) { for (int j = 1; j <= 9; j++) { tab [i][j]=rand()% 9 + 1; dat << tab [i][j]; } } dat<<endl; } return 0; }
ja, sem spremenil v
for (int i = 0; i <=8; i++)in zdej dela, sam mi ni jasno še zmer, ker prej sem imel pa
for (int i = 1; i <=9; i++)in je isto, le premaknil sem število za 1 dol.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kratos ()
kihc ::
Ni isto, z tab[9] rezerviraš prostor za 9 integerjev, od indeksa 0 do 8. Ti si pa dostopal do 9, katerega NISI rezerviral.
x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | programiranje v zbirniku z ukazi ...Oddelek: Programiranje | 4248 (3508) | lebdim |
» | Prvih 100 števil.....Oddelek: Programiranje | 1005 (871) | Cvenemir |
» | Zanimivo - Test Benfordovega zakonaOddelek: Znanost in tehnologija | 2544 (2193) | Thomas |
» | excelOddelek: Programska oprema | 1691 (1409) | mikko |
» | [C++][Naloga_polja]MIN in MAX polja, izpis za x.100 stevilOddelek: Programiranje | 2951 (2762) | snow |