» »

Medicina - ali je res?

Medicina - ali je res?

Dalmatinc ::

Evo tole sem samo slišal nč ni sigurno res, ampak sem slišal:

1. Da se bo na medicini ovedel plačljiv se pravi način "IZREDNEGA" študija. Ali je to res pa naj pove kdo k hodi na medicino al pa k to spremlja.

2. Ali je res da bo tudi v mariboru še ena medicinska univerza? No to kokr sem slišu ne bo.... ali pa

ajde>:D
  • spremenil: alien-w ()

||_^_|| ::

o prvem nism slušu še nič. O medicinski fakulteti v Mariboru je blo pa že dost govora, ampak se še nč neve 4sure.

zakaj te pa to zanima? bi šu rad na medicino?

Tomi ::

Takole je s temi stvarmi:

1.) Pri nas po moje tega še nekaj časa ne bo, ker nimamo prostorov. Je pa možno v Gradcu, Zagrebu in še kje drugje.

2.) Svet za visoko šolstvo je na svoji zadnji seji potrdil, da se v Mariboru lahko ustanovi MF. Problem je v tem, da ni ne prostorov, ne denarja, niti ne vedo, kje bi dobili kader. MF v Mariboru po moje visi bolj v zraku kot ljubljanski tramvaj ali pa železnica na Grad. Pa v Mariboru ne bo univerza, ampaka fakulteta. To bi pa lahko ločil..
metrodusa.blogspot.com

hmm, med drugim tud na medicisko "fakulteto" (ja Tomi).

Jst sem slišal da naj bi bila plačljiva (iredn štidij) fakulteta ustanovljena leta 2005.
Kje dobit informacije ali je to res. Ker tako moje kot vaše teze so ugibanje in špekulacije mene pa res zanima.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomi ()

||_^_|| ::

Dalmatinc: mislm da nikjer ne boš mogu zvedet nič otipljivega še. nažalost.

Airskull ::

Koker pa jst vem majo za medicino v Mariboru že izvoljenega dekana sam prostori še niso točno določeni naj pa bi začeli drugo leto ali naslednje, se pravi 03/04 ali 04/05.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

u :)

a je pol možno da bo mel maribor plačlivo medicino!

Airskull ::

pomoje da je
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Sergio ::

mogoče me boste linčali, a vseeno... kje je smisel plačljivega študija medicine?

vraga, doktorji pa ja morajo biti tisti, ki si to zaslužijo tako, da so najboljši v srednji šoli...

bi vi zaupali svojemu življenju nekomu, ki je s trojko zaključil biologijo ter maturo iz predmeta pisal ravno toliko? jaz ne bi...

IMO.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Mercier ::

Jaz tu vidim še en problem: kdo bi to plačal? Drago je to. Za ekonomijo ni problem, lahko predavaš na štadionu, pri medicini je pa treba met vse one kadavre za anatomijo vadit...

perci ::

Sergio: mislm, tole si pa mim udaru.

Če nekdo v tretjem letniku ni uspel narediti biologije z več kot 4, to pomeni, da ni sposoben za študij medicine? Oslarija.

Kaj pa, če je bil poreden vso srednjo šolo, potem pa se je zresnil in ima vso sposobnost biti najboljši kirurg na svetu. Ni možno?

Jst tkole mislim, srednja šola ni merodajna. Če nekomu ni uspelo narediti biologije v srednji šoli z več kot tri, naredil je pa medicinsko fakulteto z povprečjem 9,5 - potem je sposoben za zdravnika? BS :D .

Mislm, še obsojencem zaradi kaznivih dejanj, se njihove napake po določenem času izbrišejo iz kazenske evidence in veljajo za nikoli obsojene. Šolarjem, ki pa v srednji šoli niso drkal biologije, bomo pa za vedno preprečili študij medicine?

Jaz pravim, kdor plača, naj ima možnost.

IceIceBaby ::

Sergo tut jaz se ne strinjam s tabo. V gimnaziji sem mel eno sošolko ki v vseh 4 letih ni videla slabše ocene od 5 in brez težav je prišla na medicino. Pametna punca, pa pridna tut zlo. Samo če bo ona zdravnica js nebom več upal bit bolan. Pač je štorasta in totalno nesposobna za praktično delo.

whatever ::

Ocena v gimnaziji in na maturi tudi po mojem mnenju ni vedno realen pokazatelj nadarjenosti za nek študij, kajti nekateri pač vzamejo srednjo šolo bolj na easy, drugi pa se bolj potrudijo. Pa tudi ostale stvari so pomembne, predvsem volja in interes, torej motivacija za študij. Prdvsem je pomembno, da posameznik zagotovo ve, da je to tisto, kar bi res rad v življenju počel. Potem mu naj bo ta študij v izredni obliki omogočen, selekcija pa naj se naredi na sami fakulteti, ker bo veliko bolj verodostojna kot tista na gimnazijah.

wince ::

IZREDNI studiji se vecinoma placujejo... redni ja pa kao ''zastojn''

pa fajn studiraj :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466360910 (23102) nejc_nejc
»

Rad bi prišel na medicino, potrebujem nasvete.

378854 (7062) lemonaid
»

FMF - Pedagoška (strani: 1 2 )

8814755 (9993) lebdim
»

Čopki in sponke na zdarvstvenih šolah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12221378 (18572) Pithlit
»

Katera smer študija? Kateri poklic?

317627 (6601) puffs

Več podobnih tem