» »

Kupovanje kopij znanih znamk

Kupovanje kopij znanih znamk

boom ::

Pozdravljeni,
zanima me, če kdo ve oz. je seznanjen z ukrepi na carini če dobijo in zasežejo kopije določenih izdelkov. Namreč zasledil sem res poceni očala, ki so pri nas cca 200eur in bi vzel par očal zame pa za kolega. Zdej pa me zanima, kako je v primeru da ugotovijo na carini da gre za ponaredke. Ali ti tudi take majhne količine (1-3kos) zaplenijo in uničijo al pogledajo skoz prste. Dobim obvestilo o zaplembi in uničenju al se bi moral še kaj zagovarjat glede tega?
Hvala za info.

Lp

popster ::

Ratavajo strožji zakoni, sem videl da kupiš na plaži od unga črnca k hodi okoli robo, pride policija in da tebi! kazen. In sploh ne majhno:D

Tody ::

Jah, pomoje za očala ne bodo kompliciral. Če pa bi "uvažal" kake krokodilje čevlje al pa kak čudn alkohol ali kake kipce iz čudnih stvari oz kake nagačene živali ki so na spisku ogroženih vrst, ti pa brez problema zadevo uzamejo in dajo lepo kazen.

JebatGa ::

Ko sem jaz naročil kopije adidasovih čevljev, so mi na carini dejali, da če ugotovijo da so ponaredki da jih bodo odpeljal na požig. To se je potem res zgodilo. Na srečo niso bile drage. No vsaka šola nekaj stane.

#000000 ::

Ma če je izdelek označen kot original se pravi daje izgled kod da gre za očala znane blagovne znamke, bodo zadevo zasegli in zdravo. Če pa je izdelek označem kot neka neznana firma ali sploh ni označen, pol ni problema pa magar zgledal bolš kot original Impulsion.

Hardstyle ::

Prvo moraš vedet od kod gre pošiljka, če gre iz Kitajske je možnost da bodo komplikacije, če pa iz EU pa 100% da nebo komplikacij =)

boom ::

Ja, če gre iz držav članic EU seveda ne bi smelo bit komplikacij, ker kolikor vem ne pregledujejo blaga.
Drugače pa vem za take primere kupovanja od črncov po plažah. Multe tudi do 1000eur.

Ja, za dvojna očala bi odštel cca 35eur, vrednost original pri nas pa je cca 500eur. Saj iz Kitajske (skoraj) ni mogoče pripeljati original robe, ker morajo met licenco oz. dovoljenje. Če pa to imajo bi bile potem cene bistveno višje, cca 60% cene v primerjavi z originalom.
Mene muči predvsem to, ker imam novo ustanovljeno podjetje in poleg kupovanja od naših uvoznikov tudi sam uvažam blago iz Kitajske in ZDA. Vendar gre za izdelke, ki niso nobene kopije in nimam težav glede uvoza. Matra me to, ker ne vem kako bi vplivalo to na moj status pri carini. Če dobim potem s tem kako črno piko. Čeprav bi le 3x naroču kopijo, prvič, zadnjič in nikoli več :).
Ima mogoče kdo poleg JebatGa še kakšne izkušje s tem?

Hardstyle ::

Če imaš dober status pri carini in te že poznajo potem se verjetno s tvojimi škatlami sploh nebodo ubadali ampak pazi, da nebo gor na škatli oznak gift ali pa nekih napisov gucci...
Če pa te že dobijo pa vedno lahko rečeš da tega artikla nisi naročil in da si neveš kaj si začet z njim, itak si rekel da ne gre za veliko vsoto denarja.

boom ::

Ja, hočejo napisat kot gift,čeprav sem rekel naj napišejo manjšo vsoto. Za enkrat sem prejel 8 paketov iz Kitajske, veliko več jih še pride. Bom vidu kako se bom odločil. Vsekakor sporočim, če bo komu informacija prišla prav :)

Machete ::

Če imaš rad svoje oči (predvidevam da imaš še oba), ne kupuj fejk očal. (Zdrav in dober) vid ti je nekaj najbolj važnega v lafju, čeprav verjamem, da zaradi samoumevnosti le tega, hitro pozabimo na to.

Hardstyle ::

Machete pozabil si mu povedati da naj ne kupuje oblačil,obutve,telefonov,računalnikov...

Steinkauz ::

Ne ker fajk očala velikorat nimajo prave UV zaščite in ne morš enačit z ostalo robo. In potem je še slabše kot brez očal, saj imaš razširjene zenice, UV pa ti direkt šopa.
Zdej, lahko pa da imajo, zato neseš k optiku in ti zmeri kolk % UVja pobere. Če je ok, potem toliko bolje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4192 193 194 195 )

Oddelek: Loža
97061708290 (228) OK.d
»

Velika akcija v boju zoper internetno prodajo ponaredkov

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
3510726 (8568) Mr.B
»

Carina za nakup ponaredkov! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8424290 (16292) tomaz88
»

Ponaredki

Oddelek: Pomoč in nasveti
4211074 (7983) Mehmed
»

Plačilo carine za obutev iz kitajske

Oddelek: Loža
169160 (8432) d0ndian

Več podobnih tem