Forum » Loža » GPS na telefonih v tujini - NUJNO
GPS na telefonih v tujini - NUJNO
Shagrath ::
Jutri gremo na češko pa me zanima, če obstaja kak program na S60v3 za zemljevide, ki je zastonj. Sedaj imam naložen google maps, ki pa za delovanje potrebuje prenos podatkov. V Sloveniji je to praktično zastonj(ITAK Đabest - 1Gb), v tujini pa je verjetno za plačati. Imam Nokio 6220 Classic z vgrajenim GPS sprejemnikom. Uporabljam tudi GarminXT, a nimam map za Češko, tako da mi nič ne pomaga. Se da nekako usposobit Google maps, da bi zastonj skozi prišel?
Lp, Aleš
Lp, Aleš
Lonsarg ::
Am Nokio maš, pa toliko truda si vložil, da si Garmin XP gor dal(mape se na torrentih najde:)) pa ne veš, da Nokija zastonj ponuja Ovi Maps preko Ovi store? In te Ovi maps se za razliko od Google maps da zlovdat na SD kartico, da ne rabiš preko interneta.
Aja internet se ti bo vseeno vklapljal, za pozicijo, tak da priporočam da preveriš nastavitve od Ovi maps itd programov, da se ne bo kater povezal, Nokija ima žal po programih ločeno in ni centralne nastavitve za internet dovolit ali ne... 4krat sm prižgal Nokia maps v tujini pa me je prišlo vsakič 1 EUR, za tistih 10KB podatkov za pozicijo, ker sem imel ponesreči vkloplen Asisted-GPS...
Aja internet se ti bo vseeno vklapljal, za pozicijo, tak da priporočam da preveriš nastavitve od Ovi maps itd programov, da se ne bo kater povezal, Nokija ima žal po programih ločeno in ni centralne nastavitve za internet dovolit ali ne... 4krat sm prižgal Nokia maps v tujini pa me je prišlo vsakič 1 EUR, za tistih 10KB podatkov za pozicijo, ker sem imel ponesreči vkloplen Asisted-GPS...
Shagrath ::
Nokia 6220 Classic ne podpira OVI Maps. No, vsaj meni se tko izpiše, ko hočem inštalirati. Zdej mi je ratal naložit karto v Garmin XT a mi je zgleda zbrisal slovenijo. No, važn da je češka, da se nebomo preveč lovili po pragi :)
ZLOky ::
Karto SLO ti je izbrisalo zato, ker si gor naložil samo Češko (or wateva') in ti je povozilo prejšnjo datoteko za mapo/e. Vedno moraš naložit vse karte plus novo karto...
http://www.google.com/ dela čudeže!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 84375 (42390) | mailer |
» | IP telefonija na mobitelu v tujini in offline GPS karteOddelek: Programska oprema | 1989 (1613) | krneki0001 |
» | Navigacija za Nokio 5230Oddelek: Mobilne tehnologije | 4829 (4619) | Mehmed |
» | A se je Mobitelu zmešalo? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 9594 (7749) | Matwic |
» | Nokia Maps Zstonj!Oddelek: Mobilne tehnologije | 3817 (3144) | Bor H |