» »

A se je Mobitelu zmešalo?

A se je Mobitelu zmešalo?

«
1
2

moxon ::

Čisto naključno sem zasledil reklamo na mobitelovi strani za Nokia Messaging in po besedilu sodeč prodajajo nekaj, kar je v osnovi zastonj in dosegljivo za vse uporabnike Nokia-e. Temo odpiram izključno zato, ker menim da je mobitelove uporabnike o zadevi potrebno obvestiti. Vsi ki bi radi uporabljali aplikacijo Nokia Messaging obiščite slednjo nokia-ino stran za free dolvleko http://email.nokia.com/account/home.act... Mislim, da je ta akcija, ki jo je sprožil mobitel zelo sporna. Vem, da se bodo ob pritožbah in vprašanjih glede le te izgovarjali, da oni aplikacijo ponujajo zastonj in da plačate teh 3€ samo za prenos podatkov in sicer 5MB kar je totalen RIP OFF! Skratka katastrofa! Besedilo v sami reklami je pa spisano tako, kot da bi oni napisali aplikacijo in ne Nokia in jo zato tržijo.

Reklamo najdete tukaj:
http://www.mobitel.si/akcije/nokia-mess...

LP
  • spremenil: moxon ()

vnucec ::

Mobitel nič ne zavaja. Nokia Messaging se že kakšen mesec trži preko operaterjev, za zdaj ima to Mobitel, kmalu bo imel tudi Simobil, za vsem pa stoji Nokia. 30 dni uporabe Nokia Messaginga imaš brezplačno, potem pa se boš pri svoji Nokii moral odločiti za storitev Nokia Messaging pri Mobitelu ali Simobilu, v kolikor si njihov uporabnik. Gre za t.i. potisno elektronsko pošto.

Pa da ne boš mislil, da gre za slovensko posebnost in kakšen balkanizem domačih operaterjev: http://hotcellularphone.com/messaging/o...

Tukaj imaš primer iz Poljske. Tako bo počasi povsod. Nokia ne služi več le z aparati ampak vse bolj s storitvami. Pri Nokia Messaging pa se je oprla na operaterje. Oni imajo pogodbe z naročniki, lahko jim zaračunajo storitev (Nokia tega ne more oziroma je bolj komplicirano - kreditne kartice), del denarja nakažejo Nokii, del obdržijo, obenem pa Nokia in lokalni operaterji skrbijo skupaj za promocijo storitve.

Drugi primer je Nokia OVI Maps, torej navigacija. Pri tem pa Nokia ne sodeluje z operaterji, pravzaprav je s svojimi Maps izpodrinila vse navigacijske storitve operaterjev. Simobil je recimo že ukinil Si navigator, mislim da podobno ne uide tudi Mobitelu. Operaterji pri OVI Maps profitirajo posredno, na račun prenosa podatkov pri uporabi OVI Maps. Ampak to je bistveno manj, kot jim je prinesla lastna navigacijska storitev. V problemih je tudi Garmin in proizvajalci samostojnih navigacijskih naprav. Najlepše pri vsem pa je, da si lahko Nokia sedaj privošči ponujati zastonj navigacijo. S tem bo uničila konkurente in si bo lahko morda čez leto ali dve privoščila vpeljavo zaračunavanja za navigacijo. Konec koncev je sedaj enako storila z Nokia Messaging :)

Ampak to so že teme za evropskega varuha konkurence in ne tale forum.

blaz87 ::

Mah, to se ne bo prijelo. Le redko kdo rabi potisno pošto. Do zdaj je to imel blackberry, pa še to po večini zaradi samih paketov in ne toliko da bi se rabila.

vnucec ::

Bomo videli. Gre pač za poslovno odločitev Nokie. Itak obstaja cel kup mobilnikov, kjer ne rabiš Nokia Messaginga. Res pa je, da je Nokia zelo prefrigana. Po eni strani ti bo dala zastonj in zelo uporabne storitve, kot je npr Nokia Ovi Maps z navigacijo (v SLO jeziku po Sloveniji npr - ne rabiš več Garmina) in te s tem premamila k nakupu Nokie. Po drugi strani pa ti bo kot lastniku taiste Nokie skušala zaračunati elektronsko pošto :)

Lonsarg ::

Vsak, ki misli tako stvar uporabljati ima telefon z vsak Symbian S60, kjer se nastavi, da deluje preko interneta direktno povezano z email providerjem, kaj bomo še za email imeli posrednike LOL. Stvar definitivno ne bo šla v tako smer, kvečjemu bomo začel zastonj telefonirati preko storitev kot je Google voice in bojo tile dragi operaterji samo data prenašal:)

Poldi112 ::

Nisem sicer pogledal, kaj točno je Google Voice, ampak predvidevam da je nekaj podobnega kot skype. In dokler so cene klicev normalne so zelo redki, ki varčujejo z Skype-om.

Da je Nokia izpodrinila storitve drugih mislim da je pretirano. Ponovno, govorim na pamet, ampak Ovi maps je šele od nedavnega brezplačen, Garmin že nekaj let ne izdaja več Symbian verzije, Google je pa tudi že imel zastonj mape. Meni se bolj zdi, da Nokia lovi vlak, kot pa da bi preprečevala konkurenco.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

js osebno ::

@Poldi112
Nokia ne lovi vlaka, saj so Ovi Maps proti Googlovim superiorne. Navigacija deluje po vsem svetu, medtem ko googlova samo v ZDA. Poleg tega se pri Ovi Maps da mape naložiti na telefon, in je potem pri navigaciji vključen sam GPS sprejemnik. Priročno in brezplačno, če gremo v tujino. Pri Google maps se pa mape vedno nalagajo preko mobilnega signala...

Nokia s tem ne bo dobila manj denarja, ampak ravno nasprotno. Prej je jako malo ljudi plačalo za navigacijo, zdaj pa je cena "brezplačne" navigacije vključena v ceno telefona.

Drugače pa razmišljam, da bi si naročil tale Nokia messaging. Po enem mesecu sem se precej razvadil, da so mi maile servirali na mobitel. zraven je pa še bolj preprosto kot čakati, da se prižge računalnik. Btw, spisano na moji Nokii...

moxon ::

thejan2009 sam sem na Simobilu, zanima me ali ne moreš aplikacije mimo Mobitela kar iz Nokia Messaging strani prenesti aplikacije? V bistvu ne vidim logike, razen če je Nokia zaklenila stran za Mobitelove uporabnike, čeprav se da po mojem tudi to rešit :) Ful bi mi pomagalo dejstvo zakaj bi človek naročil nokia messaging preko mobitela in zato plačal. Prosim za pojasnitve saj razmišljam o prehodu iz simobila na mobitel. Sam uporabljam Nokia Messaging na E71 že kakšno leto in sem mega zadovoljen,

hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moxon ()

js osebno ::

Ne naložil, mene zanima PUSH mail (ki pa nikjer ni brezplačen). Aplikacija je seveda brezplačno dostopna od kjerkoli, vendar pri njej dela samo "ročno" posodabljanje pošte. Če pa plačaš 2.99 EUR pa pošta pride na telefon sama...

zee ::

Ne naložil, mene zanima PUSH mail (ki pa nikjer ni brezplačen


Ne drzi povsem. Gmail je zastonj in podpira Push. Alternativa je potem se ApplovMobile Me, ki pa IMO ne pride v postev, ce nimas kaksne Applove naprave. Tudi ravno poceni ni.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

js osebno ::

zee.
pa Gmail pošto tudi "pusne" ali samo podpira drugim aplikacijam/serverjem, pa potisnejo stvari do mene?
Applovih zadev ne uporabljam.

Lonsarg ::

Gmail, kot tudi vsak normalen email ponudnik podpira IMAP protokol. To vklučuje tudi IMAP IDLE, tako imenovana potisna pošta. In ne rabiš sploh Nokia Messeging za tako stvar. Greš lepo v nastavitve in ustvariš nov email račun, za protokol označiš IMAP, vpišeš potrebne podatke in naštimaš preverjanje elektronske pošte na 15minut ali manj, to je potisna pošta, ker povezava se prekine po okoli 15 minutah, tak da če naštimaš na 10 minut boš vedno instantno dobil email na mobitel.
Ne vidim point Nokia Messeging, če vgrajene poštne nastavitve podpirajo enako stvar... Prav tako vsak spodoben smarthphone podpira tako stvar. Android pa itk že po defultu potisne od Gmaila, se moraš potruditi, da sploh izklopiš, drugače maš lepo skozi data aktiven:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

js osebno ::

Potem to deluje samo ob vseskozni povezanosti?
Ker point PUSHA je, da servis 'kontaktira' telefon in mu dostavi pošto. Kadar pa pošte ni je pa telefon disconnectan...

JayKay ::

ne, ni njuno da si skoz povezan. Če imaš deta izklopljen pa pač ročno syncaš gmail ali imap server ko se tebi dopade. Gtalk je tudi push, kar je ql ker sploh ne rabiš bit loginan da prejmeš IM

Lonsarg ::

Preko katerega protokola pa KONTAKTIRA? Obstajajo samo tri možnosti, SMS, klic, ter Data povezava.
V primeru Klic in SMS povezave, maš itak vedno odprto povezavo do operaterja, drugače valda ne bi mogel dobiti tega.
V primeru da gre z data povezavo, mora biti IDLE povezava do strežnika odprta(to ni navadna povezava, dela v low power statu) taka povezava mora biti tudi obnovjlena na 15 minut ponavadi, drugače jo server zapre.
Applov PUSH je lepo vedno aktivna data povezava do Aplovega strežnika, če še niste vedeli...

P.S. @JayKay, ampak če nisi skoz povezan to ni PUSH pošta, ker ne pride instantno. tudi data povezava se itak ne zapre še nekaj časa, tako da preverjanje na 15 minut ali pa stalna IDLE povezava porabi priblino enako baterije.

P.S. 2: Aja UMTS ma BUG takorekoč, ko ne zna v primeru IDLE povezave preklopit v low power state, kar pomeni da gre baterija ko šus, tak da za potisne stvari treba lepo 2G, oziroma UMTS dodatek HSPA+, ki je Mobitel zdaj postavil popravi to zadevo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Karen ::

Če imaš 1GB prenosa podatkov zakupljenega pusha sploh ne rabiš. Pač nastaviš čekiranje pošte na 15 minut pa je. Gre mesečno zelo malo podatkov skozi, posebej če ne vlečeš dol vseh dolgih priponk in omejiš zadevo. Skratka 3eur dati ekstra zato da izveš za mail tisto minuto namesto v roku 15 minut pomeni da je uporabnik odvisnik od mailov.
Je pa to verjetno stvar perspektive uporabnika. Če bi bil najstnik bi bil verjetno vesel vsakega sporočila frendov, če pa samo pomislim da mi zapiska vsakič ko dobim služben mail (teh je samo v delovniku 50+) se mi pa zmeša - da bi imel še push nastavljen.

JayKay ::

ja ni push. sem odgovoril na vprašanje thejana, ampak sem pol ugotovil da dejansko sprašuje če push dela sam ob konstatni povezanosti. Ignore my post. Za Gtalk in IM itaq tabiš skoz povezan bit da dobiš notification. Karen: saj izklopiš pisk :)

Bor H ::

Nokia messeging je bila itak v test fazi do par tednov nazaj, zdj računajo, tako pač je. Jst sem rešu problem tako da sem vklopil imap povezavo na mobitelu in dal čekiranje na najbolj pogosto. Simpl.

Uglavnem, ni to mobitelova krivda :)

BigWhale ::

Meni bi bil push email kar koristna zadeva. Ker nisem tajnica dobim relativno malo poste.

moxon ::

Se pravi, če imam jaz na telefonu aplikacijo Nokia Messaging in imam nastavljeno, da mi sinhronizira e-pošto na najbolj pogost interval (se ne da nastavit na minute natančno, predvidevam da je defaultna nastavitev cca 3 min) to NI push e-mail, ker dejansko sinhronizira na nek interval in ne takrat ko je pošta dejansko v nabiralniku? Če je to to, potem jaz ne potrebujem push e-maila, saj je preverjanje pošte na 3 min čisto OK. Popravite me prosim če sem v zmoti :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moxon ()

Bor H ::

tudi če imaš aplikacijo nokia messaging na mobitelu ti ne bo delala, imaš pa možnost si narest račun v messeging delu mobitela (prokleta podobna poimenovanost), torej v istem delu kot imaš SMSe, tm pa lahko poljubno nastaviš interval čekiranja in ti nč ne morjo. Lahko si pa daš lepo bookmark na gmail.com in greš pogledat ko ti zapaše. Sem pa imel nekoč neko aplikacijo, ki je ponujala zastonj push mail na s60v5 ampak je bila bolj tako-tako.

moxon ::

Bor H je izjavil:

Nokia messeging je bila itak v test fazi do par tednov nazaj, zdj računajo, tako pač je. Jst sem rešu problem tako da sem vklopil imap povezavo na mobitelu in dal čekiranje na najbolj pogosto. Simpl.

Uglavnem, ni to mobitelova krivda :)


Prejšnji teden sem si na novo naložil Nokia Messaging in preklopil na novejšo (slovensko) različico... zaenkrat sama aplikacija ni plačljiva. Po mojem tudi ne bo, bi bilo sporno že to, da odkar sem naložil novo verzijo ni v meniju več matičnega odjemalca e-pošte, sicer je bil bolj neuporaben kot ja ampak vendarle...

Bor H ::

Zanimivo, se zna zgodit da ti bo odpovedala čez kakšen teden ali dva, imaš pač 30dni brezplačn test. Če jo odstraniš pa odjemalec dobiš nazaj.

moxon ::

Ne ga srat, to se preprosto ne sme zgodit :) V kolikor se tvoja napoved uresniči bo treba začet uporabljat vgrajen odjemalec v navezi z Mail for Exchange 3.0, kar tudi ni slaba rešitev.

ABX ::

BigWhale je izjavil:

Meni bi bil push email kar koristna zadeva. Ker nisem tajnica dobim relativno malo poste.


Push maila ni slaba ideja, vendar vsak pameten email klient ima dober scheduler za preverjat pošto. Po možnosti definiraš bolj agresivne časa med delovnim urnikom. Treba tudi videt če ta push mail podpira 100% IMAP.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Poldi112 ::

>Nokia ne lovi vlaka, saj so Ovi Maps proti Googlovim superiorne.

Za Google-ove mape ne vem, sem bil pa z Garmin-om na gsm-u in eno bolj levo stand alone gsp napravo bolj zadovoljen.

Ampak ker že ravno imam ovi maps in za silo deluje (in je ni potrebno plačati) jih toleriram. Je pa bolj slaba (pretežno mape). Danes me je na območju omejitve 120 opozarjal, da prehitro vozim (on misli da je omejitev 80). Ko grem v tunel je aplikacija prezabita, da bi sklepala, da se verjetno nisem ustavil in ko pridem iz tunela rabi par km, da spet ujame signal.
Ko sem šel pred kakšnim tednom dni čez Smeldnik v Kranj je na eni točki hotel, da zavijem na kolovoz (niti ni makedam, ampak zgolj ena traktorska pot do njive - močno dvomim, da bi tam prišel na cilj).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BigWhale ::

Imap idle in http 'push service' sta samo priblizek taprave push storitve.

Tak taprav push service mora biti podprt s strani mobilnega operaterja. Tam cepi en software, ki zate preverja email (ozimora se mu email kar forwarda) in ko imas kak email, poslje tvojemu telefonu 'service message', ko ta message dobis, telefon avtomatsko ve, da mora potegniti nov mail.

Zaradi tega v idle mode ne pokuris nic baterije, ne rabis vsako minuto hodit gledat na streznik, ce ze imas kak nov email.

Lonsarg ::

Ta tapravi push, ki ga ti govoriš podpira samo Blackberry. Edini pravi je pa samo glede tehnologije zadaj kako deluje. Pravi iz uporabnikovega stališča so tudi vsi ostali, ki pač instantno pripelejo message, torej pushajo.

BigWhale ::

Lonsarg je izjavil:

Ta tapravi push, ki ga ti govoriš podpira samo Blackberry. Edini pravi je pa samo glede tehnologije zadaj kako deluje. Pravi iz uporabnikovega stališča so tudi vsi ostali, ki pač instantno pripelejo message, torej pushajo.


Ce ima client stalno odprto povezavo s streznikom ali pa preverja stanje vsake X minut, potem to ni push tehnologij, ceprav se mogoce zdi, da je. :)

ABX ::

Lonsarg je izjavil:

Ta tapravi push, ki ga ti govoriš podpira samo Blackberry. Edini pravi je pa samo glede tehnologije zadaj kako deluje. Pravi iz uporabnikovega stališča so tudi vsi ostali, ki pač instantno pripelejo message, torej pushajo.


Problem je da Blackberry so pisali narkomani. Tako pokvarjene funkcionalnosti in menije nisem še videl.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

BlueRunner ::

BigWhale je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Ta tapravi push, ki ga ti govoriš podpira samo Blackberry. Edini pravi je pa samo glede tehnologije zadaj kako deluje. Pravi iz uporabnikovega stališča so tudi vsi ostali, ki pač instantno pripelejo message, torej pushajo.


Ce ima client stalno odprto povezavo s streznikom ali pa preverja stanje vsake X minut, potem to ni push tehnologij, ceprav se mogoce zdi, da je. :)

OK, hvala BW. Sem že mislil, da se mi je sfrkljalo in ne vem več točno kaj je push in kaj pull oziroma poll.

BigWhale ::

BlueRunner je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Ta tapravi push, ki ga ti govoriš podpira samo Blackberry. Edini pravi je pa samo glede tehnologije zadaj kako deluje. Pravi iz uporabnikovega stališča so tudi vsi ostali, ki pač instantno pripelejo message, torej pushajo.


Ce ima client stalno odprto povezavo s streznikom ali pa preverja stanje vsake X minut, potem to ni push tehnologij, ceprav se mogoce zdi, da je. :)

OK, hvala BW. Sem že mislil, da se mi je sfrkljalo in ne vem več točno kaj je push in kaj pull oziroma poll.


:)

Polling se je drugace uporabljal ze pri faxih. Ce si imel dokument, ki si ga moral distribuirat X strankam je bilo lazje (in ceneje) ce si dokument vstavil v fax, fax prestavil v poll mode in potem so te stranke klicale in 'vlekle' dokument od tebe.

Nevem pa koliko je bilo to dejansko v praksi uporabljeno. :)

Lonsarg ::

Sam sej tudi pravi push ni pravi push. Mobilni operater ma pravtako stalno povezavo do tvojega telefona, kot IMAP idel, sam da gre ta povezava po radijskem omrežju namesto po IP protokolu. V obeh primerih pa potem IMAP server, ali pa Mobilni operater to stalno povezavo "zamoti" oziroma spremeni njeno vsebino in z tem pusha zadevo v mobitel.

Pravi push bi pol bil, če povezave do tvojega mobitela ne bi blo, pač pa bi prletele pismonoša, ki bi dejansko enostransko pušnila zadevo v telefon :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

zee ::

In pismonosa bi spustil prgisce bajtov na telefon. :))
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

BigWhale ::

IMAP_IDLE _NI_ push tehnologija.

Prava push tehnologija je podprta s strani operaterjev. Takrat operater pove telefonu kdaj ga caka vsebina. Po domace povedano, na telefon se poslje SMS in telefon potem sprozi aplikacijo, ki pobere vsebino. Nobene povezave in nic, telefon nima nobene povezave nikamor odprte, samo v GSM omrezje je prijavljen, tako kot vsak drug telefon.

To je push. Vse ostalo je samo priblizek.

St235 ::

Vse to je sicer res ampak glede na to da imam GSM povezavo neprestano odprto v čem je pol štos če je odprta še ena povezava?

Mene kot uporabnika zanima sledeče: Dobit email, ko pride v inbox brez dodatnih stroškov in težav. Trenutno uporabljam WM in sinhronizacijo z gmailom preko exchanga. Razprave o tem kakšnen približek pusha to je so mi irrelavantne, meni šteje da dobim email brez da bi mobitelu ali nokiji kaj plačal. BB pa si svoj eden in edini pravi push lahko nekam utakne glede na to kolk višjo naročnino bi plačeval.

ABX ::

Push mail ti omogoči da email dobiš takoj (to da signal večkrat ne dela in dobiš mail po 20min je druga debata).

Če telefon kontrolira maile vsake 5 minut bo prej porabil baterijo, kot če to ne bi počel. Tako da glavni razlog za push tehnologijo je poraba baterije na telefonu.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

St235 ::

Se strinjam, da je poraba baterije višja, zato je tudi BB tako priljubljen za kvazi poslovno rabo. Jaz telefon precej uporabljam pri svojem delu in baterija zdrži dva dni. Razlika pri uporabi exchangea za "push" mail pri porabi elektrije je pri mojem telefonu par procentov. Ne porabi dovolj, da bi telefon zaradi tega crknil prej kot v dveh dneh, ravno tako pa teleon ne zdrži tri dni, če jo imam izklopljeno. Telefon tako polnim vsak drugi večer neodvisno od prejemanja emailov.

Kot sem še omenil gre predvsem za to kaj potrebuješ, tehnologija ki stoji zadaj je zame nepomembna, če je funkcija dosežena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Lonsarg ::

Še en razlog več za potropnika, da čimprej postavijo All-IP omrežje, karbojo najbrž pršlo hkrati z LTE/4G.

Tam bo pa vse IP. Tudi SMS in Klic, in pravi push od blackberrija itd. Torej za All-IP omrežje se taka definicija pravega push podre. Saj v tem primeru bo pravi push bil stalna povezava preko IP do SImobila recimo. Nepravi push pa stalna IP povezava do Gmaila direkt lol. Ne izzide se ta definicija. ne morš ti "push način" definirat glede na tehnologijo povezave. Push JE "stalna povezava nekam, da pride stvar direktno"

ABX ::

Lonsarg je izjavil:

Še en razlog več za potropnika, da čimprej postavijo All-IP omrežje, karbojo najbrž pršlo hkrati z LTE/4G.

Tam bo pa vse IP. Tudi SMS in Klic, in pravi push od blackberrija itd. Torej za All-IP omrežje se taka definicija pravega push podre. Saj v tem primeru bo pravi push bil stalna povezava preko IP do SImobila recimo. Nepravi push pa stalna IP povezava do Gmaila direkt lol. Ne izzide se ta definicija. ne morš ti "push način" definirat glede na tehnologijo povezave. Push JE "stalna povezava nekam, da pride stvar direktno"


To trenutno ni možno ker baterije niso dovolj zmogljive. Oz. to lahko že zdaj imaš z dovolj pametnim telefonom, a kaj ko boš polnil GSM 2x na dan.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

zee ::

To je tisto, kar cakam/-o. Vse ostalo je samo metanje peska v oci, ceprav bodo potem mobilni operaterji zgolj ponudniki "pipe" (tako kot so zdaj to ISPji).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Lonsarg ::

ABX je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Še en razlog več za potropnika, da čimprej postavijo All-IP omrežje, karbojo najbrž pršlo hkrati z LTE/4G.

Tam bo pa vse IP. Tudi SMS in Klic, in pravi push od blackberrija itd. Torej za All-IP omrežje se taka definicija pravega push podre. Saj v tem primeru bo pravi push bil stalna povezava preko IP do SImobila recimo. Nepravi push pa stalna IP povezava do Gmaila direkt lol. Ne izzide se ta definicija. ne morš ti "push način" definirat glede na tehnologijo povezave. Push JE "stalna povezava nekam, da pride stvar direktno"


To trenutno ni možno ker baterije niso dovolj zmogljive. Oz. to lahko že zdaj imaš z dovolj pametnim telefonom, a kaj ko boš polnil GSM 2x na dan.


To ni možno z 3G, ker porabi toliko veliko baterije za IP povezavo. LTE bo porabil za IP povezavo toliko, kot porabi 2G/3G za navadno radijsko povezavo v omrežje, zato mi HSPA+ nič ne pomeni, čeprav je isto hiter kot LTE trenutno. Ker jaz nočem LTE zaradi hitrosti, ampak ker je LTE varčen pri IP povezavah. Beri glavna radijska povezava z katero si povezan v omrežje je IP based.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

ABX ::

Če bo to LGE omogočil super. 3G omrežje pa bistveno več baterije pokuri kot 2G.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

BlueRunner ::

Push JE "stalna povezava nekam, da pride stvar direktno"

Aha...

Torej ne obstaja in ni možno implementirati "push" sistem, kjer bi strežnik kontaktiral terminal in mu tako sporočil za nek dogodek ali mu predal podatke o dogodku. Jaz sem pa vedno mislil, da SIP VoIP deluje natančno tako. Hudiča, spet bom moral nekaj v knjige pogledati.

Stalna povezava nekam je "pull/poll", če vsake toliko sprašuješ "a je že kaj", "a je že kaj", "a je že kaj", ...

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Ja če skozi sprašuješ je to pull/poll, ampak IMAP Idle ne sprašuje.. Samo "drži" povezavo, tako kot povezava radijskega omrežje od mobilnega operaterje z mobitelom čisto enako. Malo drugače je edino to, da zaradi zasnove IP omrežja mora obnovite povezavo na vsake toliko časa, ali ko se mu prekine, samo za to je kriv NAT mobilnega operaterja v večini primerov. Na naprekinjajoči internetni povezavi deluje IMAP Idle čisto kot pravi push, samo drži povezavo, potem pa je server tisti, ki kontaktira telefon po tej povezavi, torej je push, nič telefon ne preveri stanja.

Za 3G je sramota, da je kao sodobna povezava, v bistvu je pa 3G internet še vedno močno okrnjen internet...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

BlueRunner ::

OK, dajva tako reči: Push se lahko implementira tudi na ta način, na pa to edini način. Tvoj stavek, ki sem ga citiral me je zavedel, da sem ga razumel kot, da je vzpostavljena povezava edini način za delujoč push.

Kar seveda ni.

Lonsarg ::

Seveda je.

Vzpostavljena povezava je pogoj, ne nujno internetna, pač neka, vzpostavljena povezava pomeni sprejemnik in oddajnik sta vključena, ni nujno, da se podatki prenašajo. Ne vzpostavljena povezava bi pomenila, da lahko prejmeš email pri ugasnjenem mobitelu, tega pa najbrž ne trdiš. Ti nekaj čudno razumeš pojem "vzpostavljene povezave".

Mobitel ima stalno vzpostavljeno povezavo, vsak, drugače ne bi delal:) Blackberry način pusha to povezavo izkoristi, mnogi drugi pa vzpostavijo za baterijo mnogo manj ugodno data povezavo, ker so pač tko mobiteli trenutno narejeni. Ni namreč tehničnega razloga, zakaj ta data povezava poroabi več elektrike, implementacija sucks.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

BigWhale ::

Khm, GSM aparat in trenutna celica nimata vzpostavljene aktivne povezave. Telefon nima vedno vklopljenega oddajnega dela.

Telefon se prijavi v celico in celica ga registrira kot prijavljenega, ko zamenja celico se odjavi, ce vmes izgine iz katerga koli razloga potem celica ne ve, da je telefon zginil oziroma to registrira kasneje. Nevem ali je med telefonom in celico se vseeno kak keep-alive ali ne ampak se vidi razlika ob klicanju nedosegljive stevilke.

Ce telefon ugasnes, se bo odjavil in bo klicatelj takoj dobil obvestilo, da stevilka ni dosegljiva. Ce pa vzames baterijo ven ali pa se odpeljes nekam kjer ni signala, pa bo kar nekaj pavze preden klicatelj dobi obvestilo o nedosegljivosti klicanega.

Nevem, tako so mene naucili, ce je pa kaj drugace naj me pa kdo popravi.

Lonsarg ::

Ja saj jaz enako razumem, sprejemnik imata obe strani skozi prižgan oddajnik pa po potrebi. A za data povezavo je pa drugače? Oddajnik se bi moral vključiti samo za tisto sekundo, ko se pošle paketek. Pomoje je problemv sprejemniku, da mora pri data povezavi na toliko večji moči delati. Lahko pa da se motim, pa da je krivo to, da se v primeru data povezave oddajnik ne izklaplja, čeprav bi se moral, kadar gre za povezave kot je IMAP Idle, torej neaktivnost. Za 2G vem da gre v nek low power mode, kar 3G ne nardi tako dobro, ali skoraj en nardi sploh. Ne vem pa a low power mode oddajnik ali sprejemnik ali najbrž oboje.

BigWhale ::

TCP je itak fail kar se wireless komunikacije tice. Zaradi raznoraznih keep alive paketov moras prakticno non stop oddajati in sprejemati.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

email SMS alerts na mobitelu

Oddelek: Pomoč in nasveti
153739 (1305) Gunisms
»

RIM odpušča zaradi slabih rezultatov

Oddelek: Novice / Ostale najave
245849 (5088) deadbeef
»

Nokia Messaging + Tušmobil

Oddelek: Mobilne tehnologije
10874 (720) amigo_no1
»

Nokia N900 novi FW!

Oddelek: Mobilne tehnologije
354637 (3889) koro13
»

Podrobnosti o Windows Phone 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5815303 (13989) Lonsarg

Več podobnih tem