» »

Reset vseh NTFS security nastavitev

Reset vseh NTFS security nastavitev

axee ::

Pozdrav, torej potrebujem reset VSEH security nastavitev za vse mape, podmape in datoteke na neki particiji (samo datoteke, brez sistemskih datotek in podobno). Notri so podatki še izpred 6 let in so malenkost zmešane nastavitve, pri nekaterih je le dostop administratorjem in dela probleme pri sharingu, pri nekaterih pa dovoljenih uporabnikov sploh ni.

Najbrž obstaja kakšen command v CMD, bi bil vesel če mi kdo pove. Sam sicer nevem točno, kako sistem dodeljuje pravice, najbrž vsem uporabnikom read, popoln dostop administratorjem in sistemu itd. V to se nikoli nisem preveč spuščal zato nevem kako se s tem spopasti. Želim le, da se vse nastavitve resetirajo, da bodo na lokalnem računalniku dostopne kot ostale in nebo problem z file sharingom.

Res hvala za odgovor!

Edit: hehe vedno iščem, ko pa obupam in tu prašam pa 5 minut zatem najdem rešitev :) Uporabil sem komando cacls in resetiral vse podatke ne full control s strani vseh (everyone). Ker je računalnik v rabi samo za deljenje datotek in ga nihče ne uporablja (razen remote UI na utorrent) dovoljenja vsem uporabnikom naj nebi bila problem kajne?
  • spremenil: axee ()

Daedalus ::

Jah, če ti je vseeno za to, da lahko kdrokoli počne karkoli s podatki, pol je ok, ja. Sicer pa lahko pravice štelaš tudi na sharu, na samih datotekah/folderjih pa je najboljše uporabit kaj čimbolj generičnega.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

axee ::

Lokalno računalnik nihče ne uporablja, le preko share, kjer ima vsak računalnik svoje pravice. Kaj hujšega se mi lahko zgodi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako dostopati do lastnih podatkov (win7)

Oddelek: Operacijski sistemi
121353 (1228) Kurzweil
»

Pravice in skupna raba datotek v Windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
305130 (4737) SLO_Matej
»

skupna raba(v omrežju

Oddelek: Omrežja in internet
153684 (3033) Kankan
»

Težava z administratorskimi pravicami

Oddelek: Operacijski sistemi
10822 (663) Spc
»

kako imeti na mrezi 3 racunalnike, da od tega 1 nima dostopa do drugih dveh

Oddelek: Omrežja in internet
243225 (2647) Pyr0Beast

Več podobnih tem