Forum » Zvok in slika » Konvertiranje videa - 3GP v AVI in naprej
Konvertiranje videa - 3GP v AVI in naprej
WinXP ::
Rabil bi en nasvet,če se kdo bolj spozna na videe in obdelavo...
Vsak video ki ga imam je v 3GP formatu.Zaradi nadaljne obdelave ga najprej konvertiram v AVI XVID,480x320 (višje konverter ne podpre) z 25 ali 29.97 fps in razmerju Aspect 16:9.
Do tu je v redu,video je lepo v 16:9 formatu in zvok se ne zatika.
Problem pa nastane če ta prekonvertirani video uvedem v nek program npr.Corel Video Studio in po obdelavi želim izvoziti datoteko npr.v MP4.
Najprej me program že ko dam Insert OPOZORI da so nastavitve mojega program 16:9 NTSC,KAR BI SICER RAD,vendar pravi DA BO tudi če zavrnem,video sam prilagodil v 4:3.ZAKAJ??
Druga težava se pa javi,če delam s Corelom da se mi pri izvozu še zvok zatika,če izvozim v MP4,če pa v drug format se sicer ne,ampak je resolucija nenormalno majhna 320x240,tako da odpade...
Z drugimi programi mi je težje delat slide.
Zakaj mi program ispisuje da uvažam video 4:3,če pa sem ga konvertiral v 16:9?
Pa opazil sem,da mi piše da je video 1247 kbps,ne vem kako to,če imam v konverterju nastavljeno da mi konvertira v AVI Xvid z 2880 kbps.
Vsak video ki ga imam je v 3GP formatu.Zaradi nadaljne obdelave ga najprej konvertiram v AVI XVID,480x320 (višje konverter ne podpre) z 25 ali 29.97 fps in razmerju Aspect 16:9.
Do tu je v redu,video je lepo v 16:9 formatu in zvok se ne zatika.
Problem pa nastane če ta prekonvertirani video uvedem v nek program npr.Corel Video Studio in po obdelavi želim izvoziti datoteko npr.v MP4.
Najprej me program že ko dam Insert OPOZORI da so nastavitve mojega program 16:9 NTSC,KAR BI SICER RAD,vendar pravi DA BO tudi če zavrnem,video sam prilagodil v 4:3.ZAKAJ??
Druga težava se pa javi,če delam s Corelom da se mi pri izvozu še zvok zatika,če izvozim v MP4,če pa v drug format se sicer ne,ampak je resolucija nenormalno majhna 320x240,tako da odpade...
Z drugimi programi mi je težje delat slide.
Zakaj mi program ispisuje da uvažam video 4:3,če pa sem ga konvertiral v 16:9?
Pa opazil sem,da mi piše da je video 1247 kbps,ne vem kako to,če imam v konverterju nastavljeno da mi konvertira v AVI Xvid z 2880 kbps.
Tear_DR0P ::
s čim pa to snemaš? z mobitelom? kakšne so pa lastnosti kamere na mobitelu?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Tear_DR0P ::
jah če je izvorna resolucija tako majhna, kako pričakuješ da boš dobil večjo resolucijo?
"Figures don't lie, but liars figure."
WinXP ::
Ja resolucija se DA naredit večja od 720x pa malo naprej... samo kvaliteta ni toliko lepa kot pri kameri,je pa duplo boljša kot v 3gp 320x240.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Več filmov na 1 dvd diskOddelek: Pomoč in nasveti | 901 (802) | Spajky |
» | TV Star T1000 - DVB-T in media predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 9525 (7889) | asterix2000 |
» | VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15044 (8450) | Revenant |
» | Video converterOddelek: Programska oprema | 1857 (1793) | #000000 |
» | V XivDOddelek: Zvok in slika | 1858 (1563) | gumby |