» »

ESXi whitebox - mobo/ram/cpu kombinacija

ESXi whitebox - mobo/ram/cpu kombinacija

rokp ::

Zivjo!
Sestavljam si ESXi whitebox. Kar se ohisja, napajalnika, mreznih kartic (intel) in diskovja tice, si bom ze nekaj izbral, zanima me pa, kaj svetujete glede motherboarda, RAMa in CPUja. Sam se trenutno nagibam k AMD X6 1055T, ASUS M4A89GTD Pro (ta maticna naj bi podpirala IOMMU, tako da bi v guestih lahko uporabil tudi onboard mrezno, tudi ce je ESXi direktno ne podpira, onboard grafika je vec kot dovolj, ...), kar se RAMa tice, pa nekako kolebam med 6Gb, 8Gb in 12Gb. Zaenkrat bi bilo 6Gb verjetno dovolj... Ima kdo idejo, katere DDR3 RAMe bi se splacalo? Oziroma, ima morda kdo kaksen drug cenovno priblizno podoben predlog? Navijati ne mislim.

BlueRunner ::

AMD 890 serija veznega čipovja ne podpira AMD-Vi oziroma IOMMU. To je uporabljeno samo na strežniškem čipovju.

Nekaj več o svojem razmišljanju lahko prebereš tudi tukaj.

Če želiš IOMMU za vsako ceno, potem potrebuješ matično ploščo namenjeno strežniku ali pa vsaj delovni postaji. Hkrati pa na takšni že dobiš primerne (Intel ali pa Broadcom) mrežne vmesnike, s čemer tvoj razlog za IOMMU odpade.

Sam sem si razbijal glavo s podobno dilemo, na koncu pa sem raje vzel poceni AM3 ploščo in dokupil Intel PCIe mrežni vmesnik. Zadeva deluje b.p., tisti neizkoriščen integriran karkoliže na plošči pa ignoriram. Malo kvari stil, ampak kaj hočem...

rokp ::

Hvala.
Aha, sedaj vidim, 890FX naj bi IOMMU imel, 890GX pa ne. Se bom verjetno odlocil kar za podobno varianto, kot ti (za stil mi pa itak ni kaj dosti, glede na to, da te masine prav veliko ljudi ne bo videlo, hehe. ;) Moram pri RAMu na kaj posebnega paziti (voltaza,...)? Kaj si pa na koncu ti izbral?

BlueRunner ::

Glede na to, da nimam nekih posebnih potreb, sem v malih oglasih našel poceni Asus M4A78-EM in M4A78-HTPC, na to sem pa dodal še enega P2 X4 940 in enega P2 X4 965. Obakrat s po 8Gb DDR2 RAM-a.

Zaenkrat dela brez težav, res pa je, da uporabljam ESX in ne ESXi. Zato ne morem reči nič o temu, če bo delovalo z USB ključkom ali ne. Gigabyte plošče so me recimo na tem področju pustile čisto na cedilu... Google bo vedel povedati kaj več o tem zagonu iz USB ključkov na temo dela-nedela.

Za tretjo škatlo pa razmišljam i7 vs. x6. Se pa nisem še nič odločil kaj bo in kaj ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

J4105 GPU passthrough

Oddelek: Programska oprema
7696 (526) sirotka
»

Atom za domači server (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12720783 (14690) fx
»

Sistem za virtualizacijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
687765 (5337) Blisk
»

Poceni ESXi strežnik(izbira HWja)

Oddelek: Strojna oprema
202678 (2383) levaky
»

Nakup rač. nasvet...

Oddelek: Kaj kupiti
222340 (1921) Goldee

Več podobnih tem