» »

OpenOffice Writer - Oštevilčevanje z datumom

OpenOffice Writer - Oštevilčevanje z datumom

OttoParts ::

Zdravo!

Imam en problem, kako v ooWriterju spremeniti, da mi namesto avtomatskega oštevilčevanja 1., 2., ... oštevilči izbrane celice v tabeli z zaporednimi datumi, da jih ne bom pisal ročno. Sem že nekaj gledal v izbirnikih, kjer si lahko določiš obliko števila in začetek oštevilčevanja ampak nič o zaporednih datumih.

Je to sploh možno.

garman ::

Ne vem, če sem prav razumel, kaj točno si želiš. Za zaporedno označevanje datumov znotraj tabele lahko tabelo izdelaš v Calc-u in jo potem prilepiš in oblikuješ v Writer-ju. Podobno lahko v writerju vstaviš OLE object (Insert-Object-Ole object-OpenOffice Spreadsheet).

Kako pa narediš to v Calcu?
Na Calc se spoznam še manj kot na Writer...

garman ::

V celico vpišeš datum (npr. 26.05.2010), pod to celico vpišeš naslednji dan (27.05.2010), nato obe celici označiš z miško in se z miško postaviš v spodnji desni kot označenega kvadrata, ko kurzor spremeni obliko v +, klikneš (levi klik) in povlečeš navzdol do želenega datuma. Če želiš, da se datumi izpisujejo v vodoravni smeri, je postopek podoben, le da drugi datum ne vneseš v spodnjo celico, temveč v sosednjo (predvidoma desno).

Super! Deluje b.p.

Hvala za pomoč!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podvojene besede, LibreOffice Writer in Calc 6.4

Oddelek: Pomoč in nasveti
5447 (316) GupeM
»

Excel - izračun datuma rikverc