» »

Domače brezžično omrežje z Linksys WRT54GL

Domače brezžično omrežje z Linksys WRT54GL

Stoyc ::

Imam omenjeni router in v domačem wi-fi omrežju uporabljam dva prenosnika in občasno en mobitel. Router ima fixno mesto v zgornji etaži (ga ne morem nikamor prestaviti zaradi starejše inštalacije v hiši), v zgornji etaži in polovici spodnje je signal dober, prav tam, kjer ga potrebujem, pa je šibak in občasno prekinja povezavo. Zanima me, kako bi ojačal signal omrežja, ali s kakšnimi boljšimi antenami, ali še s kakšnim dodatnim routerjem, ki bi lovil signal sedanjega in deloval kot nekekšen repetitor. Nekje sem bral o takšnem routerju, a zdaj ko bi ga potreboval, ne najdem vira, kjer sem to zasledil. Če kdo kaj ve o tem, bom hvaležen za nasvet.

jRk0 ::

lahko menjas antene, se prej pa probaj tomato firmware pa nastavi za oddajanje malo vec mW (default je 42, do nekje 80 bi naj delovalo brez tezav za router)
You fuck up once, you loose two teeth.

Ja, nisem ravno preveč doma v tem, tako da bi moral koga najti, da mi to nastavi. Našel pa sem dostopovno točko Linksys WAP54G-EU, ki bi verjetno rešila vse probleme.

http://www.nakupovanje.net/linksys-dost...

KoMar- ::

Je cenejše potem kupit še en WRT54GL in ga nastavit kot repeater :D

Ja, to mi je danes tudi predlagal moj "občasni" programer (ima trgovino z računalniško opremo in je tudi programer), ki mi včasih reši kakšen problem z računalnikom. Sem vprašal, kako je z zamenjavo anten, a se ne splača, ker so boljše antene dražje od Routerja, tako da bom rajši kupil še enega in mi ga bo ta možakar sprogramiral kot repeater.

monaco ::

Meni WRT54G z DDD-WRT firmware brez težav vleče več kot km vidne razdalje do drugega enakega routerja. Moč je nastavljena na 200mW (default mislim da je bil 72). Sprejemni je nastavljen kot repeater.

Sem najprej poizkušal z raznimi zunanjimi antenami, pa je bilo v vseh primerih slabše kot original (sprejemni router postavljen na zunanjo stran stekla).
www.ramsak.si

amigo_no1 ::

Ja, z usmerjeno anteno vleče dosti km daleč (če je seveda vidna linija).

Rešitev je tudi da nastaviš na "B only" način wifija (privzet način je G)).

Za same antene vprašaj še tukaj: http://shop.wlan-sat.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

markk1 ::

bom uporabil kar tole temo na koliko je v DD-WRT najboljše nastavit moč da bo najboljši in najmočnejši signal po hiši in izven nje. razmišljam tudi o http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?VI... teh antenah?

hvala za pomoč

lp

Spajky ::

Največ na 80mW (20dBm) pri original anteni, pri močnejši na manj ! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

markk1 ::

sem si sposodil pri sosedu to anteno, ki sem dal link, pa nekako ne zaznam boljšega signala? oddajna moč 50mW, oddajnja in sprejemna antena samodejno

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54GL (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516730 (3085) Senitel
»

Slab signal wifi - povečanje?

Oddelek: Pomoč in nasveti
225775 (5213) 2f4u