Forum » Izdelava spletišč » predloga v DreamWeaverju spremeni kodno tabelo
predloga v DreamWeaverju spremeni kodno tabelo
Borci ::
V DreamWeaverju sem nastavil kodiranje na privzeto vredost ISO-8859-2.
Potem sem si naredil predlogo, ki ima na levi strani povezave s šumniki.
Nato sem iz te predloge ustvaril več dokumentov in jih shranil. Vse dela v redu, tudi šumniki.
Potem pa v predlogi nekaj popravim in shranim, seveda mi posodobi tudi vse dokumente, ki so povezani s to predlogo.
A potem mi ostali dokumenti ne prikazujejo več šumnikov. Ugotovil sem, da je potrebno v brskalniku nastaviti na ISO-8859-1, da so spet pravilno prikazani.
Le kdo to spremeni. Če pogledam na začetek vsakega dokumenta, potem lepo piše, da je ISO-8859-2.
Kot zanimivost naj še povem, da če odprem dokument v DW in ga potem shranim pod istim imenom (ga prepišem) spet delajo šumniki v redu.
A ko spremenim predlogo in ta posodobi dokumente, spet šumniki izginejo...
Je kdo naletel na podoben primer ali pa zna odgovor?
Potem sem si naredil predlogo, ki ima na levi strani povezave s šumniki.
Nato sem iz te predloge ustvaril več dokumentov in jih shranil. Vse dela v redu, tudi šumniki.
Potem pa v predlogi nekaj popravim in shranim, seveda mi posodobi tudi vse dokumente, ki so povezani s to predlogo.
A potem mi ostali dokumenti ne prikazujejo več šumnikov. Ugotovil sem, da je potrebno v brskalniku nastaviti na ISO-8859-1, da so spet pravilno prikazani.
Le kdo to spremeni. Če pogledam na začetek vsakega dokumenta, potem lepo piše, da je ISO-8859-2.
Kot zanimivost naj še povem, da če odprem dokument v DW in ga potem shranim pod istim imenom (ga prepišem) spet delajo šumniki v redu.
A ko spremenim predlogo in ta posodobi dokumente, spet šumniki izginejo...
Je kdo naletel na podoben primer ali pa zna odgovor?
Ziga Dolhar ::
Da.
V Ultradevu 4 sem preklopil na windows-1250, pa ni več nagajalo :).
U, še nekaj. Mislim, da je to napako odpravil popravek za UD/DW. Poglej na www.macromedia.com.
V Ultradevu 4 sem preklopil na windows-1250, pa ni več nagajalo :).
U, še nekaj. Mislim, da je to napako odpravil popravek za UD/DW. Poglej na www.macromedia.com.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Borci ::
Res je, če vse preklopiš na windows-1250, potem več ne nagaja.
Katera kodna tabela pa se ponavadi uporablja? A ta windows-1250 dela v redu v linuxu?
Katera kodna tabela pa se ponavadi uporablja? A ta windows-1250 dela v redu v linuxu?
Ziga Dolhar ::
V DW MX jaz težavo rešujem tako, da v filetkih, kjer ni charset taga, pred urejanjem vedno ročno določim kodno tabelo.
In težav ni več -- do naslednjega odpiranja. Včasih si sam charset tudi zapomni, čeprav ne vem, kako do tega pride :].
In težav ni več -- do naslednjega odpiranja. Včasih si sam charset tudi zapomni, čeprav ne vem, kako do tega pride :].
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | šumnikiOddelek: Izdelava spletišč | 3001 (2505) | jerneju |
» | Prikaz šumnikov z UTF-8 ?Oddelek: Izdelava spletišč | 9261 (9135) | Person |
» | problem s šumniki v apacheOddelek: Izdelava spletišč | 1970 (1774) | plavko61 |
» | jebe*** šumnikiOddelek: Izdelava spletišč | 4145 (3551) | Tr0n |
» | php in šumnikiOddelek: Programiranje | 1677 (1491) | lordgreg |