Forum » Operacijski sistemi » KDE in zvok
KDE in zvok
Hexx ::
Pozdravljeni,
nameščen imam Kubuntu 9.10 in imam velike težave z zvokom. Pogosto se mi zgodi za VLC predvaja glasbo ali video in ni nobenega zvoka, v privzetem Dragon Player-ju pa je. To se mi tudi dogaja z Firefoxom, kjer pri flashu ni zvoka, ko pa v Konquerorju deluje. Če pa imam 2 programa, ki predvajata zvok, naprimer Amarok(glasba) in Konqueror(internet), deluje le Amarok. V tem primeru moram zapreti amarok in stran ponovno naložiti. Kako naj rešim to težavo? Se vam je že kdaj zgodilo kaj podobnega?
Hvala,
Hexx
nameščen imam Kubuntu 9.10 in imam velike težave z zvokom. Pogosto se mi zgodi za VLC predvaja glasbo ali video in ni nobenega zvoka, v privzetem Dragon Player-ju pa je. To se mi tudi dogaja z Firefoxom, kjer pri flashu ni zvoka, ko pa v Konquerorju deluje. Če pa imam 2 programa, ki predvajata zvok, naprimer Amarok(glasba) in Konqueror(internet), deluje le Amarok. V tem primeru moram zapreti amarok in stran ponovno naložiti. Kako naj rešim to težavo? Se vam je že kdaj zgodilo kaj podobnega?
Hvala,
Hexx
WildChild ::
Verjetno privzeto uporabljaš pulseaudio za zvo. Sam sem imel obilo problemov z pulseaudio, ko sem kolegu nameščal ubuntu. Na koncu je sledilo odstranitev pulseauida in inštalacija alse: http://ubuntu-ky.ubuntuforums.org/showt...
in da mood
WildChild ::
V povezavi z also v mojem primeru pulse ni delal ok, zato sem na novo naložil also kot je opisano v linku.
in da mood
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WildChild ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Manjaro-ni zvokaOddelek: Operacijski sistemi | 997 (765) | Ozric |
» | Ubuntu - zvokOddelek: Operacijski sistemi | 728 (575) | Icematxyz |
» | Izšel Ubuntu 10.04 LTS - Lucid Lynx (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 35335 (29834) | poweroff |
» | Nova resna ranljivost v Linux jedrih 2.4 in 2.6 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 10594 (7992) | karafeka |
» | [linux] problem z zvokomOddelek: Operacijski sistemi | 2335 (1582) | overlord_tm |