Forum » Pomoč in nasveti » Izginjajoce datoteke z disket - Kam je sla seminarska naloga!!!
Izginjajoce datoteke z disket - Kam je sla seminarska naloga!!!
Jux ::
Moja kolegica je izgubila delo 14 dni. Namrec pisala je v windows (verjetno 95), word ter shranjevala na disketo. In danes je nesla disketo do kolega, kjer diskete racunalnik ni prepoznal. Pomislila je da je nekaj narobe z disketnikom in je preverila se na drugem racunalniku kjer isto ni delalo. Poskusila je se doma na svojem racunalniku kjer spet ne dela.
Disketo je prinesla meni, sam sem pozikusil v win98, kjer v wincommanderju lahko brskam po njej, vendar ne prikaze nobenih datotek, v winXP pa sploh ne morem brskat po njej. Se najbolj cudno je to, da v obeh primerih kaze da je disketa zasedena, ceprav na njej ni nic.
Sedaj me zanima ali je moznost oz. ali obstaja kaksen program s katermi bi lahko prebral podatke z diskete in jih nekako povrnil na racunalo. Plz. za hiter odgovor, ker punca ne ve ali naj se spusti v ponovno pisanje ali je kaksna sansa da dobi vse skupaj nazaj.
Lp, jux
Disketo je prinesla meni, sam sem pozikusil v win98, kjer v wincommanderju lahko brskam po njej, vendar ne prikaze nobenih datotek, v winXP pa sploh ne morem brskat po njej. Se najbolj cudno je to, da v obeh primerih kaze da je disketa zasedena, ceprav na njej ni nic.
Sedaj me zanima ali je moznost oz. ali obstaja kaksen program s katermi bi lahko prebral podatke z diskete in jih nekako povrnil na racunalo. Plz. za hiter odgovor, ker punca ne ve ali naj se spusti v ponovno pisanje ali je kaksna sansa da dobi vse skupaj nazaj.
Lp, jux
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
BigHugo ::
A je mogoče te datoteke skopirala iz trdega diska ali je direktno shranjevala na disketo.
Če je prvi odgovor, potem naj še enkrat skopira na disketo. Če pa je drugi odgovor, potem pa si naj za vse večne čase zapomni, naj svoje delo shranjuje raje na trdi disk, ker diskete so zelo nezanesljive. Sploh pa v kombinaciji disketa / Word je to samomorilsko dejanje, ker v tem primeru na disketo shranjuješ tudi wordove temp datoteke.
Če je prvi odgovor, potem naj še enkrat skopira na disketo. Če pa je drugi odgovor, potem pa si naj za vse večne čase zapomni, naj svoje delo shranjuje raje na trdi disk, ker diskete so zelo nezanesljive. Sploh pa v kombinaciji disketa / Word je to samomorilsko dejanje, ker v tem primeru na disketo shranjuješ tudi wordove temp datoteke.
LP BigHugo
zile ::
Norton Utilities 8 for DOS. Prvo pa naredi "klon" diskete z Disk factory.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
ali3n ::
iz lastnih izkušenj vem, da je ogromno ljudi, ki delajo v Wordu direkt na disketo... vsaka šola nekaj stane, ane?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
cekr ::
Pa še na nekaj ste pozabili; veliko deklet dela z računalnikom po nekih stalnih obrazcih(načinih).
Poznam kar nekaj primerov, ko je mislila, da je nekaj posnela, v resnici pa sploh ni - je namesto shrani pritisnila, razveljavi, ali pa kaj podobnega.
Če pa je res problem disketa, sem pa pred leti ugotovil, eno dobro stvar.
Velikorat mi je kaj izginilo z diskete, včasih predvsem iz disket, ki so bile tovarniško posnete. Izginilo mislim tako, da jih PC ni videl.
Zadevo sem rešil tako, da sem dal disketo v moj ATARi FALCON, ta pa je kot po čudežu, vsebino diskete prebral. Pa to se je zgodilo velikokrat. Zato predlagam, da poizkušaš pogledat disketo, na kakšni AMIGI,ATARI-ju, MAC-u. Pa pazi, da je v teh strojih ta disketa podprta, ker nekateri podpirajo samo 780kB diskete.
Poznam kar nekaj primerov, ko je mislila, da je nekaj posnela, v resnici pa sploh ni - je namesto shrani pritisnila, razveljavi, ali pa kaj podobnega.
Če pa je res problem disketa, sem pa pred leti ugotovil, eno dobro stvar.
Velikorat mi je kaj izginilo z diskete, včasih predvsem iz disket, ki so bile tovarniško posnete. Izginilo mislim tako, da jih PC ni videl.
Zadevo sem rešil tako, da sem dal disketo v moj ATARi FALCON, ta pa je kot po čudežu, vsebino diskete prebral. Pa to se je zgodilo velikokrat. Zato predlagam, da poizkušaš pogledat disketo, na kakšni AMIGI,ATARI-ju, MAC-u. Pa pazi, da je v teh strojih ta disketa podprta, ker nekateri podpirajo samo 780kB diskete.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sony ukinja diskete (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 15871 (13725) | Lion29 |
» | Inštalacija win xp na SIS chipsetOddelek: Pomoč in nasveti | 1024 (909) | kikibeck |
» | Izdelava zagonske diskete!Oddelek: Operacijski sistemi | 1854 (1671) | Lincolin |
» | Disketni pogon-ga še sploh kdo uporablja??Oddelek: Strojna oprema | 2369 (1909) | vladika |
» | Kako kopirati na disketro v LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1519 (1383) | Gapi |