» »

Prenosnik z rs323 izhodom

Prenosnik z rs323 izhodom

kalcek16 ::

Zanima me če obstaja kakšen novejši prenosnik, ki bi imel RS323 izhod za programiranje. Razni adapterji ki so iz usb-ja na rs323 ne pridejo v poštev ker niso 100%

toms ::

Sam sem iskal tak prenosnik za prenos programov na CNC stroj.
Vse kar sem našel je bilo:
HP 6735b
HP 6730b
Toshiba Satellite-Pro S300
Toshiba Satellite-Pro S300M
Toshiba Tecra A10

Za drugega HP pa sem pred kratkim opazil, da je bil nekje v akciji.

LP
Tom Šerjak

solatko ::

Napaka v vprašanju - gre za serijski 232 izhod - malo si zamenjal številke.
Ker sem imel par let nazaj enak problem in so bili prenosniki s serial portom predragi, sem zamenjal OS in prešel na Visto. Od takrat mi USB/RS232 deluje brez ene napake. Problem je namreč v gonilnikih za USB v Windows XP PRO, saj od SP2 naprej, USB porti ne delajo več 100%-no.

Leks ::

Med cenejšimi ima RS-232 port tale HP 6545b.

solatko ::

AMD HP-ji so jajca. Se nenormalno grejejo in ni več kot za cca 2-3 leta, potem pa sesuje matične plošče, zaradi pregrevanja. Sploh za prenosnike AMD ni najboljši, zaradi gretja procesorja.

Muzo ::

Jst mam točno tegale službenega, pa nimam pritožb. Razen, da je sedaj nov docking in da ne paše na stare. O kakšnem gretju ni ne duga ne sluha, v primerjavi s starim z Intel Mobile procesorjem (single core) je hladen kot led :) Pa tudi numerična tipkovnica zame ko veliko delam v excelu zmaga :)

MrBrdo ::

kalcek16: kaj pa pri adapterjih ni 100%? meni deluje super... morda tvoj kabel ni dovolj kvaliteten - si upam trdit da je USB nekako bolj zanesljiv kot pa ubogi serial. če se pa tako bojiš pa kupi kakšnega malo dražjega, bolj kvalitetnega. bo lih tok 100% kot tapravi rs232.
MrBrdo

solatko ::

MrBrdo - Imel sem enake težave z adapterjem iz USB/RS232, šele zamenjava sistema XP- Vista je problem rešila in od takrat potekajo zadeve normalno. RS232 je med najzaneslivejšimi povezavami, zato se še vedno uporablja v industrijski in profesionalni elektroniki. USB je zabavniški standard in je praktično za pro uporabo na dolgi rok, enostavno premalo zanesljiv. Problem je ravno v tem, da imajo ta port najdražji pro notesniki.

Zheegec ::

solatko je izjavil:

AMD HP-ji so jajca. Se nenormalno grejejo in ni več kot za cca 2-3 leta, potem pa sesuje matične plošče, zaradi pregrevanja. Sploh za prenosnike AMD ni najboljši, zaradi gretja procesorja.

Moraš razlikovati med prenosniki z novim Turion procesorjem, starim Turion procesorjem in pa raznimi Athlon procesorji. Poraba zna biti dosti različna. Drugače pa je tudi kar nekaj prenosnikov z Intel Core2Duo ki se grejejo, od raznih Toshiba P300 (malo starejši model), do Macbook Projev. Zelo je odvisno od samega prenosnika.
Tudi sam predlagam 6545B, za nekaj čez 800€ se dobi 1600x900 anti-glare ekran na 15.6", super za biznis uporabo.
USB na RS232 včasih dela težave (sploh za razne kontrolerje) in nobena varijanta ne pomaga. Včasih pa deluje super.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

MadMax ::

USB na RS232 je, kot že napisano, premalo zanesljiv. No, kakor za koga sicer, ampak dejansko ni.
Saj večina jih na kratki rok dela (recimo za programatorje in podobno, kjer so priključeni krajši čas).

V primeru stalne priklopljenosti pa se po kakem dnevu ali dveh začnejo dogajati čudne reči, iz prve roke z nekaj različnimi adapterji (FTDI in Prolific čipseti).
Direktna RS232 povezava pa je pri meni trenutno aktivna nekaj čez 2 meseca neprekinjeno in brez napak.
Preverjeno na win2000 in XPpro.
Tako da... Ne pljuvat po neskončnokrat preverjeni zadevi, čeprav je že konkretno v letih.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

solatko ::

Moj satelitte L300 z Intel T3200 nikoli ne preseže 65 stopinj. Sem pa že urejal AMD prenosnike, niti eden ni bil pod 60 v idle načinu in vsi krepko preko 80 v polni obremenitvi. Morda bodo novi kaj bolj hladni, vendar dvomim, da so pri AMD to sposobni naredit. Vsak novi Intel je hladnejši od predhodnikov, s tem da je zmogljivost veliko večja.

RS 232 je pač profesionalni standard za prenos podatkov, USB pa je najbolj prilagodljiv za prenos datotek in njegova stabilnost ni prvi pogoj, tako kot pri RS232. Razni adapterji, so tako kot, simulatorji nekje do 90% kompatabilni z originalom, če pa dodaš še vprašljivo stabilnost USB povezav in slabe gonilnike, pa prideš do skrajno slabe uporabnosti v pro namene.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupit prenosnik z RS232 COM portom

Oddelek: Kaj kupiti
353637 (2595) johnnyyy
»

Dolžina kabla RS232

Oddelek: Pomoč in nasveti
92913 (2765) Pyr0Beast
»

IR oddajnik/sprejemnik problem

Oddelek: Programska oprema
51738 (1569) int47
»

Prenosnik z RS232 in PCMCIA

Oddelek: Pomoč in nasveti
71671 (1622) HyperGL
»

sprememba LPT v COM port

Oddelek: Pomoč in nasveti
51368 (1283) Brane2

Več podobnih tem