Forum » Strojna oprema » Brezžična tipkovnica+miška
Brezžična tipkovnica+miška
2CrazyFish ::
Ali kdo ve za kakšno dobro brezžično tipkovnico z vgrajeno miško.
Lahko je pad/ball/button, karkoli, samo da deluje.
Pa da ima zadeva dober domet... vsaj 5m brez izpuščenih znakov.
Hvala in LP
Lahko je pad/ball/button, karkoli, samo da deluje.
Pa da ima zadeva dober domet... vsaj 5m brez izpuščenih znakov.
Hvala in LP
rapvirus ::
Dinovo Edge, slaba stran cena: cca 150EUR.. drugače pa vem da obstaja tudi ena BTC tipkovnica ko ma vgrajen touchpad sam ne vem oznake. jst pa sem si za htpc kupu tole http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/cont...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rapvirus ()
St235 ::
Če rabiš zadev oki bo 100% delovala potem priporočam Bluetooth verzijo, dosti bolj zanesljivo.
2CrazyFish ::
To sem se že spraševal kaj je razlika med cordless, wireless in bluetooth....?
No, tačas sem našel še tole.... ampak je kar draga
http://www.logitech.com/en-us/keyboards...
No, tačas sem našel še tole.... ampak je kar draga
http://www.logitech.com/en-us/keyboards...
rapvirus ::
če ti ni problem se podobne tipkovnice dobijo na ebayu dost cenej. recimo tista od lenova ko sem zgoraj dal link je bla cca 60EUR s poštnino
St235 ::
cordless oziroma wireless je pač izraz za tipkovnico, ki ne potrebuje kabla oziroma komunicira po zraku. Večino uporalbjajo 2.4ghz spekter in potrebujejo svoj oddajnik, ki ga vtakneš v računalnik. Zadeva v redu deluje na kratke razdalje. Recimo, da ne rabiš luknjat mize da povežeš tipkovnico/miško in računalnik oziroma je manj kablov na mizi. Za upravljanje računalnika z postelje pa je zadeva že vprašljiva, sploh ko so baterije bolj švoh.
Bluetooth je drug standard za brezžično komunikacijo, ki deluje nekje v okviru do 7-8 metrov (10m po speciifkacijah). Ta sistem je standardiziran in takšna tipkovnica brez težav dela z vsako napravo ki podpira bluetooth (Pametni telefon, računalnik...) Naprava ne potrebuje posebnega oddajnika (Notesniki so naprimer vsi že serisjko opremljeni z Bluetooth). Te naprave so bolj zanesljive pri srednjih razdalja (okrog 5 metrov), vendar pa porabijo več energije za delovanje.
Bluetooth je drug standard za brezžično komunikacijo, ki deluje nekje v okviru do 7-8 metrov (10m po speciifkacijah). Ta sistem je standardiziran in takšna tipkovnica brez težav dela z vsako napravo ki podpira bluetooth (Pametni telefon, računalnik...) Naprava ne potrebuje posebnega oddajnika (Notesniki so naprimer vsi že serisjko opremljeni z Bluetooth). Te naprave so bolj zanesljive pri srednjih razdalja (okrog 5 metrov), vendar pa porabijo več energije za delovanje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero brezžično miško kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 29318 (10925) | Kayzon |
» | Miška na adroid telefonu?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2463 (2158) | fujtajksel |
» | Žična ali brezžična miška za prenosnik?Oddelek: Kaj kupiti | 22356 (18552) | mancini |
» | bluetooth miška - kaj kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 2400 (2121) | Dzuro10 |
» | Logitech MX1000 (nova tehnologija mišk) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 8262 (5623) | SnakeBite |