Forum » Programiranje » Cannot convert parameter
Cannot convert parameter
fish555 ::
Imam sledeč problem:
Imam 3 razrede Kot, Kraj in Pot. Uporabim takšen konstruktor:
Pot pot1(&krajMaribor,&krajCelje,&krajLjubljana);
Kot definicijo konstrukturja pa imam takšno kodo, torej dinamično alokacijo pomnilnika:
Pot::Pot(Kraj kstart, Kraj kvia, Kraj kcilj) {
start=new Kraj(kstart);
via=new Kraj(kvia);
cilj=new Kraj(kcilj);
Zgleda da v tem delu kode pride do napake, saj mi prevajalnik javi - cannot convert parameter 1 from 'Kraj *' to 'Kraj' No constructor could take the source type, or constructor overload resolution was ambiguous
Tukaj sta še definicija in deklaracija celotega razreda pot
V čem bi lahko bil tukaj problem?
Imam 3 razrede Kot, Kraj in Pot. Uporabim takšen konstruktor:
Pot pot1(&krajMaribor,&krajCelje,&krajLjubljana);
Kot definicijo konstrukturja pa imam takšno kodo, torej dinamično alokacijo pomnilnika:
Pot::Pot(Kraj kstart, Kraj kvia, Kraj kcilj) {
start=new Kraj(kstart);
via=new Kraj(kvia);
cilj=new Kraj(kcilj);
Zgleda da v tem delu kode pride do napake, saj mi prevajalnik javi - cannot convert parameter 1 from 'Kraj *' to 'Kraj' No constructor could take the source type, or constructor overload resolution was ambiguous
Tukaj sta še definicija in deklaracija celotega razreda pot
class Pot { private: Kraj* start; Kraj* via; Kraj* cilj; public: Pot(); Pot(Kraj kstart, Kraj kvia, Kraj kcilj); ~Pot(); Kraj *getStart () {return start;} Kraj *getVia () {return via;} Kraj *getCilj () {return cilj;} void setStart (Kraj st) {*start=st;} void setVia (Kraj vi) {*via=vi;} void setCilj (Kraj ci) {*cilj=ci;} };
Pot::Pot() { start=NULL; via=NULL; cilj=NULL; } Pot::Pot(Kraj kstart, Kraj kvia, Kraj kcilj) { start=new Kraj(kstart); via=new Kraj(kvia); cilj=new Kraj(kcilj); } Pot::~Pot() { delete start; delete via; delete cilj; }
V čem bi lahko bil tukaj problem?
Spura ::
V čem bi lahko bil tukaj problem?Problem je v tem, da ti ne locis med pointerjem in objektom hohohohohoho. Poleg tega si pozabil podat definicijo razreda Kraj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C++] enosmerno povezan seznamOddelek: Programiranje | 3776 (1660) | 3p |
» | [java]problem z ThrowsOddelek: Programiranje | 1599 (1128) | killa bee |
» | metoda #get, #set ---> c#Oddelek: Programiranje | 1245 (1129) | fokz8 |
» | [c#] Ustvarjanje objekta v drugem razreduOddelek: Programiranje | 1648 (1593) | Cvenemir |
» | C++ - no appropriate default constructor availableOddelek: Programiranje | 812 (761) | boogie_xlr |