Forum » Programiranje » flash nekaj v actionscript
flash nekaj v actionscript
Jebac18 ::
a bi mi lahko kdo povedal kko se da za seštevanje odgovorov recimo pri kvizu ker bi rad z unim if... ukazom našel sem kodo če je pravilni odgovor zdaj bi samo še kako da mi sešteje kaj moram napisat ?
Gost ::
a je res težko da en sam napise kodo ?
Glede na ohlapne informacije kaj sploh počneš, je po mojih ocenah je te "kode" lahko nekje med 500 do 5000 vrstic. Res misliš, da bo nekdo namesto tebe programiral?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gost ()
keworkian ::
Kaj ko bi recimo za vsak pravilen odgovor samo dal eni spremeljivki +1?
Recimo if odgovor == true pravilen += 1
Recimo if odgovor == true pravilen += 1
Obscenities in B-Flat
Pegaz ::
ja naj bi bilo tako da bi bli a b c pol pa koda a b c kater je praviln pac naprej pa seštevanje točk ...
HairyFotr ::
Če prav razumem, gre nekako v tem stilu (nikoli nisem od blizu videl actionscript kode, ugibam)
Imaš neko globalno spremenljivko, ki shranjuje rezultat (ali pa delaš direktno z nekim objektom, ki se kaže na uporabniškem vmesniku)
Potem imaš (verjetno) onclick metode gumbov iz uporabniškega vmesnika (to ti verjetno editor lahko generira sam)
Pri gumbu, ki predstavlja pravi odgovor v metodi oclick povečaš in prikažeš rezultat.
Potem moraš pa narest še, da prikaže naslednje vprašanje ob kliku na katerikoli odgovor.
Brez tega, da poveš kako daleč si in na kakšen način se lotevaš problema, ti ne moremo pomagat.
Imaš neko globalno spremenljivko, ki shranjuje rezultat (ali pa delaš direktno z nekim objektom, ki se kaže na uporabniškem vmesniku)
Potem imaš (verjetno) onclick metode gumbov iz uporabniškega vmesnika (to ti verjetno editor lahko generira sam)
Pri gumbu, ki predstavlja pravi odgovor v metodi oclick povečaš in prikažeš rezultat.
Potem moraš pa narest še, da prikaže naslednje vprašanje ob kliku na katerikoli odgovor.
Brez tega, da poveš kako daleč si in na kakšen način se lotevaš problema, ti ne moremo pomagat.
zdaj sem pri tem da bom napisal kodo za pravilni odgovor in nevem kako ...fora je ta da morm poleg tega tudi seštevanje pravilnih odgovorov dat ...
aha pa a lahko samo še nekaj tukaj moram dati tudi var ane če prav razumem ?? aja pa hwala ti za kodo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jebac18 ()
Jebac18, tole bo po mojem preveč zate s trenutnim znanjem. Vzami si nekaj tednov in se najprej nauči actionscript-a. Najbolje, da začneš z verzijo 2, potem pa sproti preideš na 3, ki ima precej drugačen in bolj "programerski" pristop.
Tista zgornja koda je bolj šala kot kaj uporabnega. Jaz bi en tak "kviz" napisal nekje z okvirno 2000 vrstic kode.
P.S: "var" daš pred lokalne spremenljivke, kjer se po končani funkciji ali nivoju odstranijo iz spomina (varčevanje z ramom in procesorjem je v flashu precej pomembno).
Tista zgornja koda je bolj šala kot kaj uporabnega. Jaz bi en tak "kviz" napisal nekje z okvirno 2000 vrstic kode.
P.S: "var" daš pred lokalne spremenljivke, kjer se po končani funkciji ali nivoju odstranijo iz spomina (varčevanje z ramom in procesorjem je v flashu precej pomembno).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gost ()
pa jas rabim cist osnovno stvar samo seštevanje pa tist in to je to
in tuki naj bi kao pomagali ja hwala vm res
in tuki naj bi kao pomagali ja hwala vm res
Zgodovina sprememb…
HairyFotr ::
Glej, dal si nam premalo podatkov, da bi ti lahko resno pomagali - če pogledaš so vsi posti v tej temi daljši od tvojih...
Komunikacija očitno ne lavfa... če poznaš koga, ki je že delal z actionscriptom ga povabi domov, bo verjetno bolj poučno.
Komunikacija očitno ne lavfa... če poznaš koga, ki je že delal z actionscriptom ga povabi domov, bo verjetno bolj poučno.
ewo tukaj sem prilimal sliko in upam da sem dosti podatkov dal aja pa še to vprašanj naj bi bilo več ni važno ali je za vsakega posebaj ali na koncu
Zgodovina sprememb…
Ne razumem tvojih stavkov.
Preberi kakšno knjigo o flashu. Se boš največ naučil.
Dal si precej podatkov, ampak preko foruma je tale problem zelo težko rešljiv. Naredi gumbe, ki jih ločiš preko imen (instance name). Gumbom daj akcije:
V neko globalno spremenljivko shranjuj števila pravilnih odgovorov in za začetek preko if stavkov skači po layerjih (gotoAndStop(), gotoAndPlay()).
Te nekako razumem, ker sem bil enako neučakan tudi jaz na začetku s flashem, ampak ko vidiš enkrat obsežnost actionscripta, ne gre drugače, kot sistematično učenje.
Preberi kakšno knjigo o flashu. Se boš največ naučil.
Dal si precej podatkov, ampak preko foruma je tale problem zelo težko rešljiv. Naredi gumbe, ki jih ločiš preko imen (instance name). Gumbom daj akcije:
on(release) { //KODA }
V neko globalno spremenljivko shranjuj števila pravilnih odgovorov in za začetek preko if stavkov skači po layerjih (gotoAndStop(), gotoAndPlay()).
Te nekako razumem, ker sem bil enako neučakan tudi jaz na začetku s flashem, ampak ko vidiš enkrat obsežnost actionscripta, ne gre drugače, kot sistematično učenje.
ne gre zato gre se za to da mam to na maturi kot da naredim projekt z zagovorom in je fora da sicer mam nrjen točkovanje ampak mi ne deluje tko kot bi moral in tole ta slika prikazuje to k sm šu še enkrat delat ta projekt
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP uganka (master level)Oddelek: Programiranje | 2211 (1639) | technolog |
» | Pomoč pri programiranju feOddelek: Programiranje | 2513 (1663) | ducttape |
» | C# (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 12033 (8868) | Ericssony |
» | [JAVA] branje iz datotekeOddelek: Programiranje | 2406 (2041) | Bela01 |
» | Računalništvo na maturi - več vprašanj, da vidimo kolko znate!Oddelek: Šola | 4883 (2955) | seaclam |