Forum » Izdelava spletišč » Joomla - top menu, main menu in večjezičnost
Joomla - top menu, main menu in večjezičnost
la_mer ::
Pozdravljeni. Tokrat se na vas obračam z malce bolj "prijetno temo". Kot zapisano v prejšnji temi, sem Joomlo uspešno inštaliral, postavil svoj template, dodal svoj jos_content in jos_menu ter še par zadevic in prišel do sledečega problema, s katerim sem se rahlo ubadal že, ko sem lokalno urejal stran.
Torej, imamo SLO in ENG vsebino, uporabljam JoomFish. SLO vsebin je neprimerno več kot ENG in tudi zajema več linkov iz zgornjega menija. Izgleda nekako takole:
TOP MENU:
gumb SLO1
gumb SLO2 -> SLO2a, SLO2b, SLO2c
gumb SLO3 -> SLO3a (->SLO3a1, SLO3a2), SLO3b (-> SLO3b1, SLO3b2, SLO3b3), SLO3c, SLO3d
gumb SLO4
Problem se pojavi, ko preklopim v ENG bi moralo biti brez SLO vsebin, a izgleda takole:
gumb ENG1
gumb ENG2 -> ENG2a, ENG2b, ENG2c
gumb ENG3 -> ENG3a (->SLO3a1, SLO3a2), ENG3b (-> SLO3b1, SLO3b2, SLO3b3), ENG3c, ENG3d
gumb ENG4
V SLO imam tudi main menu, ki ga pa v ENG ne potrebujem, a se mi v ENG verziji vseeno pojavlja SLO menu.
Na kratko: kako se rešim odvečnih linkov iz menijov oz. celotnega main menuja za ENG verzijo? Na Joomlinih forumih sem zasledil, da za to obstaja plačljiv plugin, da pa se narediti tudi brez plugina, a je bojda pot daljša.
Hvala za ideje in nasvete vnaprej.
Torej, imamo SLO in ENG vsebino, uporabljam JoomFish. SLO vsebin je neprimerno več kot ENG in tudi zajema več linkov iz zgornjega menija. Izgleda nekako takole:
TOP MENU:
gumb SLO1
gumb SLO2 -> SLO2a, SLO2b, SLO2c
gumb SLO3 -> SLO3a (->SLO3a1, SLO3a2), SLO3b (-> SLO3b1, SLO3b2, SLO3b3), SLO3c, SLO3d
gumb SLO4
Problem se pojavi, ko preklopim v ENG bi moralo biti brez SLO vsebin, a izgleda takole:
gumb ENG1
gumb ENG2 -> ENG2a, ENG2b, ENG2c
gumb ENG3 -> ENG3a (->SLO3a1, SLO3a2), ENG3b (-> SLO3b1, SLO3b2, SLO3b3), ENG3c, ENG3d
gumb ENG4
V SLO imam tudi main menu, ki ga pa v ENG ne potrebujem, a se mi v ENG verziji vseeno pojavlja SLO menu.
Na kratko: kako se rešim odvečnih linkov iz menijov oz. celotnega main menuja za ENG verzijo? Na Joomlinih forumih sem zasledil, da za to obstaja plačljiv plugin, da pa se narediti tudi brez plugina, a je bojda pot daljša.
Hvala za ideje in nasvete vnaprej.
JayKay ::
slojoomla.si
sicer pa moraš plačat za "pro" verzijo joomfish ki omogoča neobjavo postavk, ki jih ne potrebuješ.
sicer pa moraš plačat za "pro" verzijo joomfish ki omogoča neobjavo postavk, ki jih ne potrebuješ.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVB-T MuxA zopet polnOddelek: Zvok in slika | 4573 (3211) | Alexius Heristalski |
» | Total TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 13992 (12090) | fulgur |
» | POP TV in A KANAL sta danes začela z oddajanjem v 1. MUXU!Oddelek: Zvok in slika | 5917 (4117) | Hardstyle |
» | Acer Aspire 7520G - TV tuner! A dela na navadno anteno?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2932 (2778) | Alexius Heristalski |
» | Satelitska oprema free to air?Oddelek: Zvok in slika | 3673 (3476) | Bagr |