Forum » Omrežja in internet » Počasen prenos preko WLAN
Počasen prenos preko WLAN
neres ::
Kot naslov pove, imam zelo počasen prenos datotek preko WLAN, od enega PCja do drugega.
Brezžično omrežje je 300Mbit. Ruter WNR3500L in USB mrežna TL-WN821N.
Če grem z miško na ikono se mi trenutno pokaže:
Speed: 243.0 Mbps
Signal Strength: Very Good
Proval pa sem tudi povsem od blizu (en meter od ruterja), kjer je bila napisana hitrost 300 in signal Excellent.
V vsakem primeru pa je prenos največ 1-2MB/s. (10-20Mbit)
Preko žice dela nekje normalno po pričakovanjih 20-30MB/s. (Čeprav bi mogoče lahko bilo več, ampak konec koncev so stari in počasni diski, tako da ne vem.)
Žal nimam druge mrežne kartice trenutno, ampak preko telefona (G) tudi ne deluje najbolj tekoče, tako da sumim, da je kriv ruter.
Je to normalno? Kako dela drugim?
Brezžično omrežje je 300Mbit. Ruter WNR3500L in USB mrežna TL-WN821N.
Če grem z miško na ikono se mi trenutno pokaže:
Speed: 243.0 Mbps
Signal Strength: Very Good
Proval pa sem tudi povsem od blizu (en meter od ruterja), kjer je bila napisana hitrost 300 in signal Excellent.
V vsakem primeru pa je prenos največ 1-2MB/s. (10-20Mbit)
Preko žice dela nekje normalno po pričakovanjih 20-30MB/s. (Čeprav bi mogoče lahko bilo več, ampak konec koncev so stari in počasni diski, tako da ne vem.)
Žal nimam druge mrežne kartice trenutno, ampak preko telefona (G) tudi ne deluje najbolj tekoče, tako da sumim, da je kriv ruter.
Je to normalno? Kako dela drugim?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6144 (4744) | b3D_950 |
» | Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22053 (16254) | broken/link |
» | Linksys WRT160NL izkušnjeOddelek: Strojna oprema | 8908 (3104) | fxman11 |
» | Hitrost prenosa znotraj wireless LANOddelek: Omrežja in internet | 5086 (4547) | amigo_no1 |
» | Standard 802.11n potrjenOddelek: Novice / Diski | 4992 (3351) | saxnfeld |