Forum » Programiranje » Access distinct
Access distinct
švrk ::
Pozdravljeni,
imam tabelo z imenom SKD_2008 in stolpci (Šifra ravni, Šifra kategorije, Deskriptor, DeskriptorANG, Šifra starša). V stolpcu Šifra ravni so števila, ki se ponavljajo, zato želim narediti poizvedbo, ki mi bo pokazala samo različne ravni.
Napisal sem naslednji stavek, ki ne deluje. Napiše, da sintaksa ni pravilna.
Kako bi napisal, da bi to delovalo? Gledal sem primere stavkov na netu in so vsi napisani v takem stilu, zato nevem kaj bi bilo narobe.
imam tabelo z imenom SKD_2008 in stolpci (Šifra ravni, Šifra kategorije, Deskriptor, DeskriptorANG, Šifra starša). V stolpcu Šifra ravni so števila, ki se ponavljajo, zato želim narediti poizvedbo, ki mi bo pokazala samo različne ravni.
Napisal sem naslednji stavek, ki ne deluje. Napiše, da sintaksa ni pravilna.
SELECT DISTINCT SKD_2008.Šifra ravni FROM SKD_2008 ORDER BY SKD_2008.Šifra ravni;
Kako bi napisal, da bi to delovalo? Gledal sem primere stavkov na netu in so vsi napisani v takem stilu, zato nevem kaj bi bilo narobe.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
ToniT ::
Lahko še probaš dati imena v zavite oklepaje:
Sintaksa je prava!
SELECT DISTINCT [SKD_2008].[Šifra ravni] FROM [SKD_2008] ORDER BY [SKD_2008].[Šifra ravni]
Sintaksa je prava!
švrk ::
hm ne deluje.
No mogoče je smiselno, da bolj natančno opišem situacijo. Imam pač tabelo z stolpci kot sem že v prvem postu omenil. Nato grem na query-new-dodam tabelo SKD_2008. Potem pod field izberem "Sifra_ravni" pod table izberem "SKD_2008", show "kljukica", no in na koncu pod criteria kliknem build in napisem omenjeni stavek.
Ko kliknem run napiše:
The syntax of the subquery in this expression is incorrect. Check the subquery's syntax and enclose the subquery in parentheses.
No mogoče je smiselno, da bolj natančno opišem situacijo. Imam pač tabelo z stolpci kot sem že v prvem postu omenil. Nato grem na query-new-dodam tabelo SKD_2008. Potem pod field izberem "Sifra_ravni" pod table izberem "SKD_2008", show "kljukica", no in na koncu pod criteria kliknem build in napisem omenjeni stavek.
Ko kliknem run napiše:
The syntax of the subquery in this expression is incorrect. Check the subquery's syntax and enclose the subquery in parentheses.
zerox ::
ToniT ti je dal poizvedbo ki preverjeno deluje. Verjetno delaš kaj drugega narobe?:).
Pri poizvedbi pojdi v SQL view in vnesi omenjen query.
http://www.techonthenet.com/access/quer...
Pri poizvedbi pojdi v SQL view in vnesi omenjen query.
http://www.techonthenet.com/access/quer...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | s.p. za delo od doma?Oddelek: Loža | 6239 (4761) | St235 |
» | [SQL] teževa pri iskanju zapisovOddelek: Programiranje | 2108 (1698) | lopow |
» | [SQL] Unikatni izpisiOddelek: Programiranje | 2225 (1612) | 111111111111 |
» | SQL poizvedbaOddelek: Programiranje | 3269 (2614) | awy |
» | MS Access (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7407 (5465) | travica |