» »

Kateri operacijski sistem kupiti za pametni telefon?

Kateri operacijski sistem kupiti za pametni telefon?

mRobert200 ::

Kupujem nov boljši pametni telefon. Prvo vprašanje se mi pojavi glede operacijskega sistema. Kaj je trenutno najbolje imeti, če upoštevamo varnost, hitrost, stabilnost ter instalacijo novih programov.
Nagibam se k androidu ter applu. Apple je kvaliteta že znana. Googlov android je open, kar pomni, da bo ogromno programskih dodatkov, vendar ali je to prednost? Kako vedeti, da ne namestimo zlonamernih programov? Upoštevati moramo, da imamo na telefonih le gps, osebne podatke ter koneckoncev tudi denarnico (moneto) itd. Kaj menite o tej problematiki? Je apple in iphone najboljša izbira. Dodatki ter programe se pa kupuje. Sem bil predolg?

Lonsarg ::

Zlonamerni program bo po odkritju odstranjen tako v primeru Androida, kot iPhona, pač kr enih aplikacij ne nameščaš, to velja za vse OSe, ni nobenih razlik tle, ko enkrat zlonamerno kodo fašeš, ti bo itak vso škodo e naredila, kasnejše odstranjevanje ti ne nuca pravzaprav. V obeh primerih lahko enako fašeš zlonamerne programe. Maš pa pri Androidu cel nabor telefonov za zbrati, malo težko se je odločiti za Apple OS, pa potem gledati na mobitele, ker si z OSem že zaklenjen na en sam model:)

Drugače se pa strinjam, izbiro maš Android telefoni, ter iPhone, ter mogoče Windows Mobile, če ti ni odveč si kar nekaj časa vzeti naštudirati stvar, ampak res mogoče, za večino ljudi ni prava izbira, zame jesicer bil, tako kot je sedaj Android, vendar vseeno preferiram Android.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zlobne spletne strani so brskale po iPhonih

Oddelek: Novice / Varnost
356390 (4110) MrStein
»

Q2: Android telefoni obvladujejo 2/3 svetovnega trga (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
10829513 (26611) Jst
»

Kateri high-end pametni telefon? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
24258907 (52034) PrimozR
»

Prispel je iPhone 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
34785611 (74800) Bor H

Več podobnih tem