»

Dogodek - D·Talk: Dysfunctions of a Functioning Team

D.Talk: Dysfunctions of a Functioning Team

Slo-Tech - V sredo, 22. januarja ob 19.00, se bo na Celovški cesti 32 v veliki zeleni stavbi nadaljevala serija dogodkov D·Talk. Tokrat se bomo seznanili z disfunkcijami ekip.

Govorili bomo o motorju vsakega dobrega projekta - timu in posameznikih v njem. Predavatelja Dušan in Tilen bosta vsak na svojih primerih ugotavljala, katere dobre prakse iz agilnega sveta zares delujejo, zakaj delujejo in kaj v resnici pomeni biti član ekipe.
Predavanje je nastalo po inspiraciji knjige The Five Dysfunctions of a Team in iz izkušenj, ki sta jih predavatelja nabirala skozi leta.

Dušan Omerčević je vodja razvoja pri Zemanti, "drugi" certificirani Scrum Master v Sloveniji in pobudnik iniciative Skram.si.
Tilen Travnik je...

7 komentarjev

TEDx Triglav uspel

Slo-Tech - Včeraj je v organizaciji slovenskega TEDxLjubljana potekal eden najviše ležečih dogodkov TEDx na svetu (tale x pomeni, da so dogodki neodvisno organizirani od krovnega TED-a, a se podrejajo istemu formatu). Štiri govorce in njihova predavanja smo namreč poslušali v Triglavskem domu na Kredarici na nadmorski višini 2515 metrov. Ideja za dogodek je bil TEDxEverest, kjer so posneli najboljše petminutne govore in jih predvajali ozkemu krogu alpinistov v ABC (Advanced Base Camp) na višini 6500 metrov. Medtem pa je bil TEDxTriglav pravi TEDx, kjer smo poslušali predavanja v živo, pa tudi množica poslušalcev je bila številčnejša. Če se dogodka niste udeležili, je za posredovanje tehle vtisov tam v prvi vrsti sedel tudi Slo-Tech, govori pa bodo tako ali tako dostopni na spletnih straneh TEDxLjubljana.

Točno po urniku se je program začel...

11 komentarjev

Novi Kindli

Jeff Beszos je v enourni predstavitvi pokazal tri nove kidnle, en tablet in brskalniško tehnologijo Silk.

Slo-Tech - V New Yorku, v manjšem tonskem studijo na 37. zahodni ulici, se je pravkar zaključila Amazonova predstavitev novih Kindlov. Jeff Bezos je po kratkem povzetku sedanjih prodajnih uspehov predstavil 3 nove modele Kindla - Touch ($99), Touch 3G ($145) dolarjev, poceni različico za 79 dolarjev in potem končno še Amazonov tablet - Kindle Fire za $199.

Kindle Touch 3G naj bi postal najbolj prodajani Kindle ("We plan to sell many millions of those""). Ponuja izboljšani in na dotik občuteljiv e-ink zaslon ter 3G povezljivost, brez potrebe po pogodbi z mobilnim operaterjem. Tako kot za tretjino cenejši Touch bo na voljo novembra, prednaročila pa so se že začela. Še cenejši $79 kindle, brez...

111 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Optični pickup za bas kitaro, Vinopiri, Drupal 7

optični pickup na protobordu avtor fotografije milowinningham

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V četrtek, 6.1. ob 19h, začenjamo z novim ciklom predavanj za vse navdušene uporabnike spajkalnikov in osciloskopov. Na prvem predavanju bosta Miha Leskovec in Urban Medič z ljubljanske Fakultete za elektrotehniko predstavila svoj projekt optični pickup za bas kitaro, s katerim sta lansko leto osvojila nagrado European Analog Design Contest, ki jo podeljuje Texas Instruments.



V četrtek, 6.1. ob 20h, ste vabljeni na ogled zasoljenega prleškega horror filma Vinopiri: Ledena trgatev., s katerim se na sceno vrača neproglašeni kralj slovenskega trash horrorja, Vitomir Kaučič. Ledena trgatev ni nadaljevanje Blutvajnšpricer sage, je reanimacija, reboot Vinopirjev, ki iz prvega filma prenese...

10 komentarjev

Kiberpipa: DIY Multitouch table, Japonska in Turneja kratkih neodvisnih filmov

Večdotična miza, ki smo jo v Kiberpipi videli oktobra 2007

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 14.12. ob 19h, vas vabimo v Kiberpipo na predavanje, kjer boste lahko prisluhnili zgodbi o nastajanju in delovanju večdotične mize. Predstavili bomo tudi projekt Fingerscape.



V sredo, 15.12. ob 19h, bomo tokrat namesto Spletnih uric poslušali potopisno predavanje Japonske, sledila bo razstava ter pogostitev v Metropolu.

V sredo, 15.12., so še vedno na voljo prosta mesta za delavnico programiranja v Pythonu in tega kako uporabljati odprto kodna orodja za vodenje razvoja svojega Python projekta.

V četrtek, 16.12. ob 19h, ste vabljeni na Turnejo kratkih neodvisnih filmov. Predvajali bomo: Prvi dan v službi (satirična drama), Bititsch (komedija), Zadeta od lajfa!...

0 komentarjev

Prihodnost medijev, In browser design, Firefox 4, Dan Ljubezni

firefox 3 release event 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ponovno bo pestro v Kiberpipi. V torek, 30. 11. ob 19h bomo na Pipinih odprtih terminih imeli okroglo mizo, kjer se bomo pogovarjali o prihodnosti medijev z Domnom Savičem (medijski študije), Lenartom Kučićem (Sobotna priloga), Matejem Praprotnikom (Val 202) in Mirkom Štularjem (Val 202).

V sredo, 1. 12. ob 19h bo David Panzalović, front-end web developer na Spletnih uricah, govoril o smiselnosti oblikovanja slik spletnih strani preden se lotimo programiranja.


V četrtek, 2.12. ob 18:30 te vabimo na Degustacijo Firefoxa 4, kjer bodo predavali predstavniki Mozile iz tujine in domači strokovnjaki: Seth Bindernagel, direktor lokalizacije pri Mozilli - Firefox 4, Brian King, razvijalec razširitev - Prihodnost dodatkov za...

2 komentarja

V Kiberpipi ta teden

Utrinek z Mobile Monday-a: Around the World

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu tednu se bo v Kiberpipi dogajalo prav vsak večer.
Ponedeljkov MobileMonday Slovenija - Tabletworld bo v znamenju malih računalnikov/velikih telefonov z zasloni na dotik. Predavanja bo tokrat zamenjala okrogla miza na temo tabličnih računalnikov, njihove uporabe ter tehnologij, v kateri bodo sodelovali Lenart J. Kučić, novinar Sobotne priloge Dela in nekdanji urednik Delove strani Infoteh, Nina Kožar, social media PR na Innovatif-u, Luka Birsa, CTO podjetja Visionect, Vid Tadel, predavatelj ter razvijalec za Apple-ovo iPhone/iPad platformo. Mogoče se bo poigrati z Amazonovim Kindle-om, Appleovim iPad-om ter Visionect-ovim prototipom, sklepni del pa bo namenjen zbiranju vtisov, spoznavanju, druženju...

1 komentar

MoMoSlo S02E06 - Startup Night

MobileMonday Slovenija

Slo-Tech - V ponedeljek 22.2.2010 bo v Kiberpipi šesti MobileMonday v sezoni 2009/2010. Predstavili se bodo trije slovenski startupi.

Ob 18:30 bo Robert Farazin predstavil MMatcher. MMatcher je storitev, ki omogoča, da uporabnik preko različnih platform oddaja in spremlja interese v njegovi okolici. Pri MMatcherju so prepričani, da je vsak izražen interes v bistvu mali oglas.
MMatcher inteligentno povezuje interese glede na interes ter lokacijo osebe v realnem času. Primer: A: prodam rdeče kolo, B: kupim rdeče kolo - MMatcher ju poveže ter jima omogoči direktno komunikacijo.

Ob 19:00 bo ekipa MiddleMachine predstavila projekt Futurist - A calendar that pushes back!

Ob 19:30 bo Luka Birsa, CTO podjetja Visionect, bo na hitro predstavil rešitev s katero so dosegli uspehe na mednarodnih startup tekmovanjih, ter predstavil izkušnjo iz...

0 komentarjev

MoMoSlo S02E05 - Around the World

MobileMonday Slovenija

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 18.1.2010 bo v Kiberpipi nov MobileMonday dogodek.

Predavala bosta Matevž Klanjšek - soustanovitelj podjetja Celtra ter kreativni direktor pri podjetju Renderspace. Sodeloval je pri odmevnih projektih za velike naročnike (Mobitel Itak, SiOL iO ...) na področju Slovenije ter tujine 20th Century Fox, Warner Bros., Universal Pictures, Heineken, Hennessy.

Drugi gost večera bo Tomi Ahonen - avtor številnih knjig ter svetovalec na področju telekomunikacij in mobilnih tehnologij. Je redni gost na velikih konferencah, ki obravnavajo mobilne teme (Future of Mobile, Mobile World Congress, Picnic Amsterdam) - poleg tega ga redno citirajo publikacije kot so Wall Street Journal, Financial Times, Business Week in Economist. Tomi piše tudi zelo znan blog Communities Dominate Brands

Program:
18:00 - Prolog
18:30 - Matevž...

0 komentarjev

MoMoSlo S02E04 - Communities & Trends

Utrinek z Maemo Challenge predstavitve

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Po uspešno zaključenem MoMoSlo Maemo Challenge-u (posnetki predstavitev ekip oz. tukaj), bo nocoj ob 18.30 v Kiberpipi potekal še zadnji letošnji MobileMonday Slovenija, kjer bomo govorili o skupnostih in trenutnih trendih na področju mobilnih tehnologij. Najprej bo Viktor Marohnić, soustanovitelj ter direktor podjetja Shout'em, predstavil pot in izkušnje prodornega hrvaškega startup-a, ki je prejel serijo nagrad na evropskih konferencah. Predavanje bo v angleškem jeziku. Nato bo Tomaž Štolfa, kreativni vodja v podjetju Marand, kjer deluje v okviru skupine MarandLab, predstavil trende v mobilnem svetu - od naprav do storitev ter tehnologij, ki naj bi bile v središču pozornosti v...

0 komentarjev

MoMoSlo, 40 let interneta, VIP z dr. Teo Petrin ...

Mobile Monday Slovenija

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V Kiberpipi se bo ta ponedeljek zgodil Mobile Monday Slovenija, s katerim je želja združiti vse tiste, ki jih zanimajo teme mobilnega sveta. V Kiberpipinem računalniškem muzeju obeležujemo 40 let,odkar so v omrežju ARPANET vzpostavili prvo trajno povezavo ter poslali prvo sporočilo preko tega omrežja z razstavo 40 let interneta. Pipin odprti termin v torek in Spletne urice v sredo so na sporedu kot vsak teden ob 19h, v četrtek pa še zadnji VIP v tej sezoni - tokrat z dr. Teo Petrin. Več spodaj.



ponedeljek, 11.5. ob 18:00 MoMoSlo: #0 - Pilot! Na prvem slovenskem MobileMonday dogodku bomo imeli priložnost spoznati kranjsko podjetje 3fs (ThidrFrameStudios), ki se ukvarja z razvojem storitev, ki povezujejo splet in mobilne platforme. Drugi del dogodka bo posvečen Unity3D - ogrodju za ustvarjanje iger, ki omogočajo igranje na različnih platformah. Tretji del večera je namenjen spoznavanju, druženju ter iskanju...

3 komentarji

Ubuntu, MoMoSlo, 40 let interneta...

Ubuntu

vir: Wikipedia
Kiberpipa - Kiberpipa vas vabi na torkov Pipin odprti termin, kjer bo Luka Napotnik govoril o privzetem namizju za sistem Ubuntu. Naredili bomo kratek povzetek njegove zgodovine, uporabljene tehnologije, se dotaknili novosti pri novi izdaji ter novosti, ki so specifične za Ubuntu. Spregovorili bomo o namizju kot razvojni platformi ter o tem, kakšna izgleda prihodnost namizja.



Sreda je kot vsak teden čas za Spletne urice, srečanja oblikovalcev spletnega prostora, kjer izmenjujejo svoje izkušnje ter predstavljajo aktualne teme in dogodke s področja spletnih tehnologij.

Za prihodnji ponedeljek pa najavljamo MoMoSlo #0 - Pilot! - prvi slovenski MobileMonday, kjer bomo imeli priložnost spoznati kranjsko podjetje 3fs (ThidrFrameStudios), ki se ukvarja z razvojem storitev, ki povezujejo splet in mobilne platforme. Soudeleženi so pri projektu Pixl8r (novemu izdelku svetovno znanega podjetja...

2 komentarja