Forum » Kaj kupiti » Matična plošča, grafična kartica
Matična plošča, grafična kartica

para! ::
Odločam se za nakup novega računalnika, baziranega na Pentium 4 procesorju. Problem nastane, ko izbiram določene komponente, saj ne vem katere se bolje obnesejo.
Naj naštejem osnovne komponente, ki jih imam namen kupiti:
Intel Pentium 4 2.4/533 512Kb BOX
256MB PC2700 DDR DIMM
Western Digital 80GB 7200 ATA100 8MB
Pioneer DVD106S 16X/40X IDE
Creative Audigy Firewire OEM
Največja težava je izbira matične plošče. Potrebujem surovo moč, stabilnost ter podporo novejšim standardom (USB 2.0). Zmeden sem zaradi chipsetov: nekateri hvalijo SiS, a meni se zdi Intel boljša izbira. Pa bom vprašal še vas, strokovnjake.
Druga stvar je grafična kartica. Namen računalnika je predvsem v grafični obdelavi (Photoshop). Ne gre za ne vem kako zahtevno grafiko. Rad pa bi videl, da bi mi tudi igre delale lepo. Razmišljam o nakupu Radeona, ki naj bi imel lepšo sliko od Geforcea, a variant Radeonov je toliko, da ne vem več kateri je kateri. Geforce 4 Ti serije so malo predrage.
Hvala za nasvete in lep pozdrav,
Jazz
PS: morda kdo ve, kje bi lahko kupil ohišja, ki so vsaj podobna Applovim PowerMac škatuljam??
Naj naštejem osnovne komponente, ki jih imam namen kupiti:
Največja težava je izbira matične plošče. Potrebujem surovo moč, stabilnost ter podporo novejšim standardom (USB 2.0). Zmeden sem zaradi chipsetov: nekateri hvalijo SiS, a meni se zdi Intel boljša izbira. Pa bom vprašal še vas, strokovnjake.
Druga stvar je grafična kartica. Namen računalnika je predvsem v grafični obdelavi (Photoshop). Ne gre za ne vem kako zahtevno grafiko. Rad pa bi videl, da bi mi tudi igre delale lepo. Razmišljam o nakupu Radeona, ki naj bi imel lepšo sliko od Geforcea, a variant Radeonov je toliko, da ne vem več kateri je kateri. Geforce 4 Ti serije so malo predrage.
Hvala za nasvete in lep pozdrav,
Jazz
PS: morda kdo ve, kje bi lahko kupil ohišja, ki so vsaj podobna Applovim PowerMac škatuljam??
Death before dishonor!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik za Catio (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7508 (5728) | barbarpapa1 |
» | Kateri prenosnik vzeti?Oddelek: Kaj kupiti | 3454 (2239) | Lex |
» | začetna izbira: AMD ali Intel? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 6183 (4552) | JohnyB |
» | Intel ali AMD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5508 (4662) | Zheegec |