Forum » Loža » Meniskus
Meniskus
pingo76 ::
Znan mi je le počen in obrabljen in oboje imam tudi sam, natrgnae pa so večinoma le kolenske vezi ko govorimo ravno o poškodbah kolena.
jnzavrl ::
Tudi sam imam počenega vendar malo tako da ni vredno iti na operacijo (vsaj tako pravi dohtar). In ko sem mu rekel da imam počenega se mi je smejal češ da je meniskus natrgan ali pa strgan. In kot vem so to hrustančne ploščice ki varujejo kolenske vezi?
marsovcek ::
Meniskus je hrustančna ploščica, ki olajša drsenje dveh kosti. Za poškodbo se ponavadi uporablja izraz počen - lahko poči po sredini, lahko se pa tudi scefra na robu in takrat bi se mogoče reklo tudi natrgan. Strgajo se pa vezi.
Blinder ::
Kristus meniskus
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
ow, kaj se da naredit, če imaš pohabljen meniskus? Mislim, lahko si začneš gledat takrat katalog invalidskih vozičkov ali je dovolj 10 dni počivanja in je meniskus spet kot nov?
gendale ::
načeloma se artoskopsko odstrani poškodovani del in če je poškdoba dovolj majhna je to to
v nekaterih primerih se ga da tudi zašit skupaj (ob robih sklepa, kjer je bolje prekrvavljen) in upat da se zaceli vendar ni nujno da se + traja dolgo časa
v nekaterih primerih se ga da tudi zašit skupaj (ob robih sklepa, kjer je bolje prekrvavljen) in upat da se zaceli vendar ni nujno da se + traja dolgo časa
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
marsovcek ::
Najprej je potrebna točna diagnoza - torej ali je poškodovan ali ne. Potem počivat in vkolikor nimaš več težav, je to to.
dzinks63 ::
Koliko močno te zagrabi, stalno ali samo občasno? Če, ko te zagrabi ne moreš hoditi zaradi prevelikih bolečin, bo potreben operativni poseg. Pred več leti si bil za meniskus po klasični operaciji 3-4 tedne v bolnišnici in še potem veliko razgibavanj, v današnjih časih gre to bistveno hitreje z natančnim posegom z malo rano. 10 dni počivanja bo premalo, paziti boš moral na koleno kar precej več časa, da ga ne boš na polno obremenjeval.
Kej dlje od wikipedije nisem šel glede meniskusa, vem pa, da si ga nogometaši včasih poškodujejo. Trenutno mi koleno nekaj nagaja pa zbiram informacije koliko je hudo, če bi bil to meniskus. Me pa nič ne zagrabi ali boli. Pa naročen sem tudi pri splošnem zdravniku za nekatere druge reči pa ga bom zraven še vprašal, če mi pogleda koleno.
_IKE_ ::
Kej dlje od wikipedije nisem šel glede meniskusa, vem pa, da si ga nogometaši včasih poškodujejo. Trenutno mi koleno nekaj nagaja pa zbiram informacije koliko je hudo, če bi bil to meniskus. Me pa nič ne zagrabi ali boli. Pa naročen sem tudi pri splošnem zdravniku za nekatere druge reči pa ga bom zraven še vprašal, če mi pogleda koleno.
Kaj pa se je z zgodilo z kolenom ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _IKE_ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poškodba kolena (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13142 (848) | purgas |
» | Matične celice - KolenoOddelek: Loža | 1599 (1102) | mat xxl |
» | Operacija sprednjih križnih veziOddelek: Loža | 13506 (12143) | sodnicaN |
» | Placebo: namesto operacije meniskusa samo narkoza (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 35065 (27863) | Mipe |
» | Ali skrbimo za zdravje in kondicijo?Oddelek: Loža | 1614 (1358) | Aspirinix |