» »

Kateri brivnik?

Kateri brivnik?

««
10 / 11
»»

nokia6310 ::

Pozdravljeni, morda kdo že ve kako je zadovoljen s Philips s9031/12? Mene zanima je grob do občutljive kože? Pobere na nulo ali to z rotacijskim brivnikom ni možno doseči? Samo to me zanima.

tomazic89 ::

nokia6310 je izjavil:

Pozdravljeni, morda kdo že ve kako je zadovoljen s Philips s9031/12? Mene zanima je grob do občutljive kože? Pobere na nulo ali to z rotacijskim brivnikom ni možno doseči? Samo to me zanima.

Jaz sem zadovoljen... je pa stvar taksna, da ce so dlake ze daljse, moras prej s tistim navadnim nastavkom iti na hitro cez, sicer rotacijski ne more pobrati dlak. Obrije pa zelo lepo na nulo ta rotacijski. Nimam pa ful mocnih dlak, tako da to naj se kdo drug poda mnenje.

Je pa tako, da imam jaz poleg tega se tisti Philipsov Body Groomer in tisti je res odlicen za daljse dlake. Tako, da ce imam ze daljso brado, potem najprej s tistim letim cez in nato direktno z rotacijskim.
Body Groomer ima res dober brivnik. Celo lase sem ostrigel/pobril, kot pri frizerju zdaj med samoizolacijo. Nastavek gre od 3mm do 12 in se da kar dobro ustimati.

nokia6310 ::

Body Groomer imam tudi sam in je res odličen. Za po telesu obrije kot mora. Res je da ga ne uporabljam pogosto. Ampak ko ga je pa odličen pa ga imam že nekaj let. Za striženje las ni najboljši. Za to mam Moserja.

nokia6310 ::

tomazic89, mam dve vprašanji:
1. Kako menjaš med stopnjami hitrosti obratov oz. med stopnjami vrtenja motorja 1, 2, in 3? Morda tako da za dlje časa držiš power gumb? Na aparatu maš različne lučke katere ti signalizirajo v katerem mode-u je aparat. Nikjer v navodilih pa ni napisano kako med temi stopnjami preklapljaš. Ali pa sam tega nisem našel.
2. Kako vključiš in izključiš funkcijo travel lock? Predvidevam da tako, da power tipko potisneš na stran tako da pritisk na njo nima več učinka. Pri Brown-u to storiš tako da jo držiš za par sekund in funkcija travel lock se aktivira. Enako se deaktivira.

tomazic89 ::

1. Razlicnih stopenj ni. Tiste lucke so indikator napolnjenosti baterije. 3 lucke -> poln, 2 lucki-> nekje vmes, 1-lucka, na zadnji tretjini.
2. Tiscis power button, lucka bo sla od spodaj gor in ko pride do vrha, se pokaze kljucavnica. Za izklop moras ponovno tiscati power button.

Enterprise ::

Uporablja morda kdo tega? Trenutno je v M Tehniki 30% off, torej dobrih 55EUR.
https://www.mimovrste.com/strizniki-ure...

Predvsem me zanima, kako se obnese za britje po telesu, za kar bi ga prvenstveno uporabljal.

Zgodovina sprememb…

nokia6310 ::

tomazic89, pa res obrije na nulo mislim tko da ni treba it večkrat po istem delu če so dlake kratke? Nekateri po netu pišejo da ne. Mene pa zanima izkušnja iz prve roke. Na netu piše:
Personalize your shave with three speed settings. Lahko pa da to velja za kak drug model.

fender2206 ::

Čistilni vlozki za Philips brivnike JC302/50 kako se pogosto uporabljajo za ciscenje brivnika jaz sicer brivnik uporabljam 3 krat tedensko.Ali je potrebno brivnik vedno uporabit na cistilni sistem po britju ali kako proizvajalec priporoca
Kdaj se kartusa mora menjat za koliko casa
Hvala za odgovor

Jebac18 ::

Lep pozdrav ker urejevalnik brade priporočate ??? čedalje bolj si puščam malo brade in bi potreboval en dober strojček imam Philips brivnik,ki pa samo skrajša oz glava do gladkega...

Kvinta ::

Dobri stojčki so Moser https://www.moser-consumer.com/products...
Jaz jih mam že cel lajf sicer ne tisih za brado ampak za lase .
A.C.A.B

Kiwix ::

Že nekaj let imam philips brivnik s katerim sem zadovoljen, vendar ne omogoča britja na določeno dolžino zato iščem novega :). Kamorkoli pogledam vsi zelo hvalijo philips oneblade, edina stvari ki me moti je, da je na nekaj mesecev potrebno zamenjati glavo/nož, kar ni ravno praktično (saj kakor sem gledal niso ravno poceni, pa še težko se jih dobi).

Zato gledam alternativo Rowenta Forever Sharp (različni modeli). Ima kdo izkušnje s tem ali je mogoče vseeno bolje kupiti brivnik (strižnik)?

Argica ::

Kateri rotacijski brivnik - 3 glave recimo, je the best do 100-120e? Pa da so poceni glava/rezila .

Argica ::

waters ::

Zanima me, a imajo vsi tele Philipsi serije 9000 dodatno kad za čiščenje? Oziroma kateri modeli ne. Rad bi samo odprl in stresel ali pa spral.

šernk ::

ne nimajo vsi kad za čiščenje. Oče jo je imel...sej solidna zadeva sam popolnoma brezvezna in zapravljanje denarja. Tudi če je zraven ni nujno uporabljat. Kar vem vse serije 9000 imajo iste glave. Tudi nova diamond serija, na videz paše na stare brivnike, čeprav piše da ne.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

acookook ::

Pozna kdo firmo BaByliss firmo - poznam bolj Philips in Remington. Glede nosu bi vzel tole -> https://www.notino.si/babyliss/for-men-... , in še potem nekaj za brado in telo (nisem si sicer ziher kaj) ali pa tak kombo https://www.notino.si/philips/series-50..., ki izgleda, da ima vse tvoje. Prejšnjega sem ime Philips BG3010/15, keremu je po dveh letih (spet malo po izteku garancije) spet "odšla" mrežica in bi raje res videl, da je zraven tudi drugačna glava in nekaj tudi nekaj za v nos.

acookook ::

youPlonker ::

Kateri brivnik za 5-10mm brado? Pa da enakomerno obrije po celi faci in vratu :D Cena ni ovira. Gledal sem tega:

https://www.mimovrste.com/brivniki-z-mr...

Mnenja, predlogi? Tenkju veri mač slotech.

lubej1 ::

Kateri brivnik srednjega ranga priporočate?

Kaj nabaviti, philips ali braun? Kakšna je razlika med obem abema tehnologijama?
Katera je boljša? Pri kateri so stroški vzdrževanja cenejši?

Gledam Amazon in nima pojma kaj nabaviti, tega je ogromno:

https://www.amazon.de/s?__mk_de_DE=%C3%...

Hvala

LP

Map ::

Iščem brivnik za brado. Trenutno si jo krajšam s strojčkom za lase na najkrajšem nastavku, ki pa ni več nov. Kaj priporočate, nek srednji rang?

mancini ::

Map je izjavil:

Iščem brivnik za brado. Trenutno si jo krajšam s strojčkom za lase na najkrajšem nastavku, ki pa ni več nov. Kaj priporočate, nek srednji rang?


Jaz imam urejevalnik brade philips trimmer 7000, pac en model iz te serije in je super.

Ni pa to brivnik, da se brijes na nulo. Ker v tej temi je vse pomesano

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mancini ()

Map ::

Pravzaprav tako ja, iscem urejevalnik/prirezovalnik in ne brivnik.

Sem pa videl, da imajo tudi nekateri brivniki prilozene nastavke za urejanje brade. Se mi zdi zanimiva opcija, ce deluje primerljivo z namenskim urejevalnikom brade.

Badwolff ::

Tok poslušam o Lawnmowerju, da sem danes naročil njihov paket. Pa da vidimo.

Pa še prvič se mi je zgodilo, da sem vpisal ime firme in kupon, našel enga in je dejansko deloval 20% off :D

martincek1 ::

Tudi jaz sem ravno pred nakupom, verjetno bom kupil tole https://www.mimovrste.com/strizniki-ure...

Dajati več za prirezovalnik, kjer bom uporabljal samo mašinco brez nastavkov je mal too much, 90min baterije je pa tko kot da bi mel električen avto 2000km dosega. :D

hyuga ::

Kateri brivnik priporocate za Drei tage bard? vedno imam 1 do 3cm brado-vec ne. Rad bi nekaj hitrega ostrega. hvala

mancini ::

martincek1 je izjavil:

Tudi jaz sem ravno pred nakupom, verjetno bom kupil tole https://www.mimovrste.com/strizniki-ure...

Dajati več za prirezovalnik, kjer bom uporabljal samo mašinco brez nastavkov je mal too much, 90min baterije je pa tko kot da bi mel električen avto 2000km dosega. :D


To je popolnoma tvoja odločitev, da se bo š bril z strižnikom za lase. Sem se tudi dolgo jaz. In se verjetno velika večina moških.
Ampak s tem se ne obriješ natančno, mislim linije, detajli, pod nosom, ... ker je enostavno prevelik
Tako da ti bo tudi vsak Philips za 30 enako dober kot ta za 50

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mancini ()

zuz3k ::

kateri brivnik ima:

titan prevleko + britje 0,4/5 1mm 1,5 mm 2 mm
Life is a psychological game.

Map ::

Dobra dva meseca imam Braun BT7220. Rečem lahko, da sem z urejevalnikom zelo zadovoljen. Zelo všeč mi je vrtljivi gumb za nastavljanje dolžine britja, ker omogoča enostavno nastavljenja med britjem brez gledanja in lahko narediš lep prehod.

Če je kdo v dilemi, vsekakor priporočam.

krho ::

A kdo najde glave za Philips s9031/12. Sicer sem še vedno nezadovoljen s hudičem, ker obrije slabše in britje traja 3xdalj časa kot z 15 let starim 7800 (se ne maram brit s starim, ker pobrije bližje koži in sem pol po vratu ves mozoljast.), kater sploh še ni imel zamenjanih glav. Če to ne najdem nekje pri nas.. bom naročil enga kitajca, k stane pol toliko kot glave za ta brivnik.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

šernk ::

jst jih naročam z amazon.de
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Gregor5816 ::

Kupujem električni brivnik. Do sedaj sem uporabljal Gilette mach 3. Nimam ravno goste brade, tudi kocine niso močne. Imam pa bolj izrazite obrazne poteze in se preslabo pobrijem okoli čeljusti, pri prehodu iz obraza proti vratu. Prevečkrat se tudi porežem. Gledal sem Braun z ravnim rezilom ali Philips z okroglim, ne vem katerega bi izbral...

krho ::

Mah ta Philips S9031/12 je res en jajc. Nakup avgust 2016... že takrat nisem bil najbolj zadovoljen z njim, sedaj decembra 2021 sem pa totalno razočaran. Baterjia zdrži samo še dobra 3 britja. Toliko o brivniku za skoraj 200€. Na morje sem vzel starega hq7830, kateri ima najbrž nimih baterijo in je star vsaj 10 let, pri tem mi je baterija še zmeraj držala ves teden.

Kakšno priporočilo? Philipsi serije 9 so sedaj samo preseravanje z nekim brezžičnim polnjenjem. Kar sploh ne pride v poštev, ker nimam kam postavit.
Rabim brivnik pa trimmer če se le da v enem, brez čistilne naprave in podobnih jajc.

Tuji priporočajo Panasonic ES-LV6Q .. Sam, k pogledam to glavo se mi zdi ogromna
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

krho ::

Sem kupil zgornjega Panasonic ES-LV6Q.
Cca 200€ pri nas s 5 let garancije. Tako da se nakup na recimo amazon.de za cca 185€ +7€ poštnine ni splačal.
Zadeva ni tako ogromna, kot zgleda na prvo žogo. Glede na navodila je notri okrogla Li-ion celica standardnih dimenzij... Tako da kasneje načeloma ne bo smelo biti problemov z zamenjavo baterije. Zadeva je made in Japan.
Brivnik obrije skoraj tako dobro kot britvica. Sam moram po bradi vleči 2* da se površine tudi dlake ki rastejo v drugo smer. 3-4 dni staro brado z njim uspem obriti v dobrih 5minutah. Vsakodnevno pa tam nekje v 4min. Dejansko je edina slabost to, da je zadeva precej glasnejša od Philipsa
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

šernk ::

No moje sveže mnenje glede brivnika. Po dobrih 15ih letih prehajam iz Philipsa na Braun...pa mi je sedaj žal da nisem že prej to storil.

Dobil pred kratkim BRAUN Series 9-9340S v akciji in sem se odločil da tvegam, na podlagi enega poceni kitajskega ravnega brivnika za 20eur ki je pobril 10x bolje od philipsa (no ta kitajc je že v smeteh ker je odpovedal po prvem polnjenju :)) ).

Plusi Philipsa napram Braunu(imel serijo 9000, zadnje leto z novimi glavami S9000 prestige):
- prijazen do kože
- hitreje se obrijem
- tiho delovanje

Plusi Brauna napram Philipsu (series 9 - 9340S):
- britje na gladko svetlobno leto spredaj (res skoraj konkurenčno britvici)
- manj cuka 2 dni staro brado
- lažje čiščenje glave
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

krho ::

Braun serije 9 oz 9 pro sploh ni bilo za dobiti pod 350€.. pa je bilo novembra in začetek decembra kar nekaj akcij. To mi je bilo absolutno preveč. Pa precej sem zasledil jamranja da ima en kup drobnih odprtin katere je praktično nemogoče očistiti brez čistilne komore.. kar pa je potem mesečni strošek. Pa še prostor rabiš imeti da vse skupaj potem nekam pospraviš
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

šernk ::

Pa precej sem zasledil jamranja da ima en kup drobnih odprtin katere je praktično nemogoče očistiti brez čistilne komore..

ima res, ampak če ga pereš pod tekočo vodo 1x tedensko ni nobenega problema, vsaj zaenkrat ne po dobrem mesecu uporabe. Bomo videli na dolgi rok, ampak glavo je treba itak vsake tolk zamenjat, tako da me ne skrbi pretirano, sam brivnik pa brez problema temeljito očistiš.

glede cene za PRO nimam pojma, mojega S9-9340S v bigbangu sem pa dobil za 210eur (trenutno je cena zanj v bigbangu 420eur), na amazonu dobiš serijo 9 za 270eur. Ko sem videl akcijo nisem niti minute razmišljal o nakupu, da ga ne slučajno razprodajo :))
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Scaramouche ::

Ali uporabljate brivnike ker so bolj enostavni ali kot zaščita kože?

šernk ::

obojno.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Masayoshi ::

Prodam tegale za 200€ https://www.bigbang.si/braun-series-9-9...

Bril parkrat, ne odgovarja. Kupljen na Amazonu.

kajjedx ::

Živjo.

Kupujem brivnik, samo za brado. Ni zelo gosta, ampak ravno 3 laske pa tudi ne:)
Par let nazaj sem imel Braun serijo 5, ampak mi ni bil všeč, ker je bilo zaj* se brit, ni lepo bril in v vsakem primeru ne do kože, kot npr. 1 dan stara brada po britju z žiletko.

Zdaj razmišljam o temu: https://www.bigbang.si/braun-series-7-7...
Kako se vam zdi?

Na amazonu je serija 9 za cca 300€, ki vrjamem da je boljša, ampak mi je to žal preveč za brivnik (že teh 190€ ni ravno malo).

Hvala!

Masayoshi ::

Jaz ti za 200 prodam serijo 9 9340s ene trikrat uporabljeno. Če te zanima kontaktiraj na zs.

SkIDiver ::

Potrebujem brivnik in se odločam med Braun Series 6 in 7 pa me zanimajo izkušnje uporabnikov.
Series 6 bo imel Leclerc za 120€ skupaj s čistilno postajo, Series 7 brez čistilne postaje pa pride cca 152€ iz Amazona ali celo Shoppster opcija.

Se splača iti razred višje v zameno za čistilno postajo in malce višjo ceno? Koliko se sploh splača čistilna postaja oz. koliko odnese in kako se obnese?

mat xxl ::

Tukaj naroči, kot se spomnim, je zastonj poštnina od Majdiča. Morda bo kak eur več, ker če pošljejo računajo naš 22% ddv in ne avstrijskega 19% .

https://www.mediamarkt.at/de/product/_b...

Pa javi, kako si zadovoljen, ker tudi sam razmišljam ali 7 ko ali raje 9 ko, katero sicer že imam samo je že zelo obrabljena......, se dobi iz Nemčije brez postaje, ki jo že imam za okoli 220 eur.

SkIDiver ::

Hvala za link. Sem naročil Series 7 pri Majdiču s čistilno postajo za 153€ z brezplačno poštnino. Poročam vtise, ko dobim.

mat xxl ::

Poročaj, ker bi morda še sam nabavil..., kako si pa prilezel na 153 eur ?

SkIDiver ::

Na electronic4you je po tej ceni.

SVGA ::

Živjo,

jaz iščem pa "oblikovalec brade", ne brivnik, takega z nastavki za dolžino brade. Do sedaj sem imel že nekaj let enega za cca. 50 € in je bil čisto spodoben, ampak želim si da bi nov imel funkcionalnost sesanja dlačic. Zanima me nakup v Sloveniji (spletni ali v fizični trgovini), za ne preveč denarja. S katertim oblikovalcem brade imate dobre izkušnje?

Hvala že v naprej.

SkIDiver ::

@mat xxl prvi vtis nad brivnikom je pozitiven. Lepo brije, tudi daljše dlake niso povzročale preveč težav pri britju. Za enkrat zadovoljen z njim.

asterix94 ::

Mene je Amazon akcija tudi prepričala za nakup Braun S9 Pro - 220 eur.
Brije odlično, mam pa zdej čist razdraženo kožo, kr neki mozolji so se mi namnožil, tko da tole je no-go, če neki ne uredim. Sicer ne uporabljam nobenih tehnik britja, ker sem do zdej vedno uporablu sam strižnik na 1mm.

Kakšne tehnike uporabljate za britje, kaj moram kupit? Mal sem bral o teh kremah, gelih, mrzli in vroči vodi, sam noben ni konkretno za Braun napisal kaj posebnega. Aja, pa še to, kolkrat ga čistite s to čistilno komoro, je dovolj samo voda pa na vsake toliko tja not?

Iskrena hvala.

SkIDiver ::

Koža se ti mora navaditi. Jaz sem imel na začetku tudi nekaj mozoljčkov in razdraženo kožo. Sedaj pa nimam nobenih težav, izginilo že po tretjem britju. Sem pa pred prvo uporabo brivnik priklopil na čistilno postajo in se obril po čiščenju.
««
10 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri električni brivnik??

Oddelek: Kaj kupiti
3115840 (8516) janezvalva
»

S čim se brijete? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42697905 (45358) šernk
»

Kater brivnik oz. tip: Braun ali Philips?

Oddelek: Loža
189836 (4171) McMallar
»

Kakšen brivnik kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
4513557 (8087) smile-
»

Brivnik

Oddelek: Loža
4610493 (7092) matmel

Več podobnih tem