» »

Predelava prenosnika Asus eee 701

Predelava prenosnika Asus eee 701

Omen3 ::

Zanima me ,če se je kdo na portalu že ubadal kaj z nadgradnjami Asus701?
Predvsem me zanima vgradnja 3G modema (za mobilni internet z SIM kartico)
in bluetooth dongla.
(Jaaa,jaaa vem da je to lahko priklopljeno na USB vhode - samo to meni potem ne deluje več kot optimalna prenosna varianta.:D )
Kot možnost me zanima tudi nadgradnja diska (sploh,če je vgrajen samo 4GB SSD) in RAM-a.
Koristni nasveti,cene (oziroma višina stroška) in po možnosti kakšen "home made mojster" dobrodošli.
Če pa ima kdo kaj takega za prodajo,se mogoče zmenimo za "biznis".
Vnaprej hvala.

boogie_xlr ::

Baje si lahk zrihtaš touchscreen.

Omen3 ::

Za predelavo v touchscreen sem tudi že slišal,samo to me ne zanima.
Že pri telefonu mi to ni všeč,pa še baterija se verjetno nekaj hitreje izprazni.

cobrica ::

Eh ti ne priporočam kaj preveč srat z vgradnjami. Sam sem si vgradil Bluetooth sprejemnik in je blo dost zajebancije. Že najprej moreš znat lepo lotat,ker so tako tanka vezja da v momentu vse stopiš.
Vglavnem da se vsekakor ampak je zajebancije dosti.

Omen3 ::

Drugače z lotanjem ne bi bilo problema,še raje pa prepustim to komu,ki je to že delal.Zato sem tudi spraševal,če je kje kak mojster ki bi se tega lotil.

A bolj pomembno kot bluetooth,mi je 3G modem,ker je večji in bolj izpostavljen (bolj štrli iz prenosnika po domače).USB bouetooth dongli so že precej majhnih dimenzij in zaobljeni,tako da mi ne predstavljajo večje težave.

@Cobrica: Zanima me kako je potem z vgrajenim bluetooth-om.Ali je konstantno prižgan ali imaš možnost izklopa?

matobeli ::

ponavadi sam software omogoča izklop bluetootha. lahko pa ga tudi ročno disablaš v control panelu. 3G modem pa vgradiš: odpreš eee-ja, najdeš nekje prostor, razstaviš modem, na internetu najdeš kje so notranje priključne USB točke, povežeš s kabelčki in to je to. če se ti res da, nekje pri strani naredš zunenjo antenico.

Samo za v premislek: sam sem hotel vgraditi kar vezje HSDPA mobilnika, ker je vezje brez vseh ekranov, tipk,... precej tanko. pa še funkcijo pravega telefoniranja dobiš, kar pa imajo modemi, vsaj tisti za katere vem jaz, onemogočeno.

drugače pa ti priporočam en forum, ki je posebej za to specializiran. Je pa v angleščini. http://forum.eeeuser.com/

ah, še to: če nameravaš vso izdelavo prepustiti komu drugemu, je popolnoma brezveze, cenovno nesprejemljivo, pa še ni nujno da vse deluje. poleg tega je eee701 žal popolnoma neuporaben, vsaj proti 9" Intel Atom modelom. recimo Dell mini 8 ima 8GB spomina, modem, in BT že vgrajen, rabljenega bi dobil že za 200EUR. pa če prodaš svojega za 120EUR, je to samo 80EUR razlike, kar pa bi tudi porabil za nadgradnje.

Če bi pa to delal sam, zaradi užitka sestavljanja svojih stvari, potem pa je to čisto druga zadeva in ti dejansko, z ne preveč veliko dela, lahko nudi veliko veselje.

Pazi pa, da ga ne brickneš. ga je škoda.

ram je nadgradljiv do 2GB, DDR2, strošek 25EUR.

Spomin pa nažalost ni nadgradljiv(so bili neki modeli ki so imeli gratis miniPCI in si lahko tja priklopil drug SSD, v končni fazi lahko tudi prispajkaš slot, ampak to je podvig za Advance Userja), ker ima 4GB SSD ki je prilotan na matično. lahko ga razširiš z: spominskomi karticami, vgradiš USB ključek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

Omen3 ::

@matobeli:
Hvala lepa za konkreten odgovor in pomoč.

Trenutno si lastim Asus 1000H 3G in sem razmišljal o čem manjšem in lažjem (in kar ne bi bilo tako škoda nositi posod s seboj).Tako da mi je ideja o Dell-u prav zanimiva.
Samo nikjer nisem našel modela Dell mini 8 ampak Dell mini 9,ki ima podatke katere si omenja.

Vezje HSPDA mobilnika v prenosniku verjetno ne bo prav uporabno,ker bi verjetno težko povezal kontakte za tipke za klicanje.Poleg tega internetna SIM kartica mobilnih operaterjev ne omogoča klicanja ampak samo povezavo na internet.Potem-takem bi moral imeti v prenosniku 2 različne SIM.

Preko neta (3G) pa lahko uporabljaš Skype,FB in druge "direktne" povezave.Čeprav je na (pre)nekaterih krajih v Slo tale "mobilni internet" bolj utopična želja,kot pa realnost.:(

bakki ::

V EEE701 sem vgradil USB HUB, touchscreen, BT in USB ključek 8GB. Vse je v ohišju, dela tudi vgrajena kamera. Sicer je tega že dve leti... ampak kakšen nasvet ti še vedno lahko dam :)

matobeli ::

omen3: če vgradiš vezje nokie, se mi zdi da za vse poskrbi nokia PC suite. potrebuješ pa samo povezavo prek USBja. ali pa celo Bluetootha :) načeloma lahko preko bluetootha povežeš tudi telefon ki je tvoj primarni in lepo sedi v žepu, deluje pa sprejemljivo. Pa tudi podatkovna SIM prav lepo deluje v navadnem telefonu. lahko pa samo surfaš in pošiljaš smsje.

Glede Della, ja, malo sem se zmotil :) res sem misll dell mini 9

ti pa povem iz lastnih izkušenj da npr. eee701, acer one, dell mini 9 in amilo mini po teži in prenosljivosti niso baš različni (sem imel vse tri, della sem pa samo držal:)

pismo, že gledam po ebayu kje dobit poceni eee-jčka...
(a proda kdo kakšnega za 50€? lahko ima tudi polomljeno ohišje:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

Omen3 ::

bakki je izjavil:

V EEE701 sem vgradil USB HUB, touchscreen, BT in USB ključek 8GB. Vse je v ohišju, dela tudi vgrajena kamera. Sicer je tega že dve leti... ampak kakšen nasvet ti še vedno lahko dam :)


Hvala za ponujeno pomoč.
Matobeli me je "nakuril" na Dell mini.Saj če potegnem črto pod stroške,me nakup Dell-a ceneje pride,pa še vse kar rabim ima že vgrajeno.
Res je več "gušta" in zabave,če sam vgrajuješ in ustvarjaš z elektroniko.Toda poleg da je projekt dražji (v primerjavi z nakupom Dell-a),se lahko tudi neuspešno konča.Tako se najverjetneje ne bom odločil za predelavo.

Hvala še enkrat tudi Matobeli-ju za podatke.

Zanima pa me kako je kaj z vzdržljivostjo teh Dell netbook-ov.Opazil sem tudi,da imajo povečini (vsaj mini 9 modeli) manj zmogljivo 4-celično baterijo.

matobeli ::

moj acer aspire one je imel 3 celično in je oddelal 2h. torej bi dellov kakšnih 45min več. nisem sicer več tako na tekočem z novimi prenosniki, ampak veliko tistih ki so imeli 6 celično, so jo imali na račun "izrastka" na zadnji strani, kar pa po mojem mnjenju pokvari lepoto samega prenosnička. Lahko pa dokupiš večjo iz kakšne tuje strani, npr. dealextreme.com -imajo celo zastonj poštnino.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mPCIe SSD

Oddelek: Kaj kupiti
242878 (2498) driver_x
»

Asus eee PC (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Strojna oprema
2704223801 (32667) hojnikb
»

kater mini prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
193662 (3018) waters
»

Dell inspiron 10 mini

Oddelek: Kaj kupiti
61574 (1516) Zoro3
»

Mini laptop

Oddelek: Kaj kupiti
203105 (2604) g7_logic

Več podobnih tem