» »

Mini laptop

Mini laptop

zk_eu ::

A m akdo izkušnje s tem HP compaq 2133 , namreč, rabil bi enga mini laptopa, ki ga lahko imam vedno pri sebi, če ima kdo kako bolšo ponudbo, sem vsekakor vesel predloga, Asus EEE Pc mi ne diši nekaj, res da ima notri S.S.D, ki je bolj zanesljiv, ampak nasplošno se mi zdi premali in ima premalo rama...
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Suly ::

Sam mam naprimer Acer aspire ONE. Drugače pa ta HP ni slab ... Je malenkost dražji, ampak ima giga rama več in batarijo z daljšo avtonomijo. S tem da pri XPjih, nebi reko da se ta giga rama več kaj prida pozna, ker pol že procesor brezma.

ales85 ::

Jaz imam doma omenjen prenosnik in sem z njim zadovoljen. Občasno mi sicer zablokirajo Windows XP in moram restartati, Ubuntu pa dela kot urica. Uporabljam ga za Office ter internet pa morda kakšen filmček. Sam sem z njim zadovoljen.

preem ::

EEE 9tko si umisl, zakon zadeva.

al pa dell mini

http://www.dell.com/content/products/pr...

tut kul, sam ne vem če je pri nas za dobit.

Karen ::

Jaz imam 10 in 13,3palca, prej imel 12,1. (12 in 13ke sta imela 1280x800), 10ka ima 1024x600. Če se mene vpraša je za resno uporabo in portabilnostjo 12,1 idealen (imel 1,3kg), 10palčni je enostavno premajhen za edino mašino, medtem ko z 12ko komot živiš. Žal trenutno ni v tem rangu displaya in kilogramov nič pametnega (vse kolikortoliko cenovno sprejemljive 12ke, npr. hp, imajo vgrajen DVD, kar jim da poleg močnejše baterije pol kile več).

Suly ::

Sej ta mini laptop vrjetno ni mišljen kot edini računalnik, ampak pač finesa, kot 2. računalnik, za fax oz. podobne mini zadeve. Vsaj pri meni je tako, drugače pa kot sem zgoraj napisal.

BuzzFuzz ::

A m akdo izkušnje s tem HP compaq 2133 , namreč, rabil bi enga mini laptopa, ki ga lahko imam vedno pri sebi, če ima kdo kako bolšo ponudbo, sem vsekakor vesel predloga, Asus EEE Pc mi ne diši nekaj, res da ima notri S.S.D, ki je bolj zanesljiv, ampak nasplošno se mi zdi premali in ima premalo rama...


Jaz sem že lansko leto hotel kupit HP Mini 1000 vendar ga še mi bilo v sloveniji. Pokliči HP slovenija....
http://www.hp.com/united-states/campaig...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BuzzFuzz ()

Karen ::

Suly: hotel sem reči da se z 12palčnim da komot preživeti kot z edino mašino (vsaj za tisto kar jaz potrbujem), medtem ko si z 10palčnim tega ne bi mogel predstavljati.

trnvpeti ::

ze ima kdo dell mini 12?
se ga da kje pri nas dobiti?

M-XXXX ::

Pat_MaGroin ::

Mislim da bo Dell Inspiron Mini 12 prava stvar.

12", brez DVD enote, lahek...

Koncno zamenjava za EEE 7".

Je pa res, da tudi Samsung NC20 prihaja, torej 12" razlicica modela NC10.

LP,
PIC

g7_logic ::

Dell Inspiron Mini 12 je drgač že dobavljiv. Čeprov men osebno se ne zdi nvemkaj ugoden za tako mejhno stvarco prot navadnim notebookom :) Vemo pa vsi da ce je stvar dobr nrjena ma zato neko ceno. Tabolsa verzija (Atom 1.6, 80GB diska) je dobavljiva za 400€. Je pa res da Inspiron Mini 9 ni velik cnej (270€ za 8GB verzijo pa 330€ za 16gb).

Je pa 12 le "računalnik":D proti 9ki. Se da normaln delat gor pa se disk ma v pravm pomenu besede :D

Sm oba sprobu pa morm rect da sta dobri zadevci. 9ka je za moje pojme sicer premejhna, je pa fajn za na fax al pa kam tko da glih sam mejle precekiras pa to. Je pa skor obvezn met navadno misko, sploh če kej dle časa delas.

LP

jest10 ::

Dell Inspiron Mini 12 je drgač že dobavljiv.

Pri nas? Kje?

kmetek ::

to tudi mene zanima.

Pat_MaGroin ::

400 eur je ugodna cena za 1,6 in 80 gb. Ce je res 400, potem na koncu pride 333. Kje kupim? :)

LP,
PIC

g7_logic ::

Mogoče sm mal prehitr bleknu vn ceno....

No za to ceno se ga da dobit, vendar ne pr ns (nvem če ga uvoznik sploh ze ima), cena bo pa itk ene 600€ +.

Drgac za 370€ lahko dobim verzijo nemškega porekla (torj tipkovnica z nemškimi črkami + angleške nalepke po želji) vendar pa ima sam 90 dni garancije...

V nemčiji pa je zadeva drugače v prosti prodaji za 530€ oziroma 430€ za oskubljeno verzijo. (ki pa ima 1 leto garancije, kar je vseeno premalo)

Mislim pa da tisti ki si ga želite, da je najbolš da kupte nemsško verzijo za tistih 530€ +dostavo pa boste najcnej skoz prsl. Ker vemo kakšni so naši uvozniki ki radi nabijejo še svojo maržo zravn. Pr ns bo zihr dost dražji, pa še neki časa bo umes pretekl predn ga bojo sploh dobil.


Tko da se vm opravičujm za dezinformacijo glede cene:8).

LP

Pat_MaGroin ::

Eh .. potem pa raje UK.

LP,
PIC

kmetek ::

"Mislim pa da tisti ki si ga želite, da je najbolš da kupte nemsško verzijo za tistih 530€ +dostavo pa boste najcnej skoz prsl. Ker vemo kakšni so naši uvozniki ki radi nabijejo še svojo maržo zravn. Pr ns bo zihr dost dražji, pa še neki časa bo umes pretekl predn ga bojo sploh dobil."

Spet eno bolno razmišljanje pri maržah, kjer so iste kakor v tujini.....marže vam nabijajo v trgovini s hrano, v trgovini s obleko in obutvijo, tam vas pilijo ko magarce, pa zanimivo nikogar ne moti to? Ko plačate neko cunjo za 100€, verjemite, da majo notr 50€ po malem.

g7_logic ::

Marže v Sloveniji so v računalniškem svetu kr velke:) (ne govorim za vse izdelke, amapk izdelki majo tud do 30%+ marže ko pridejo od uvoznika do prodajnega mesta)

Je pa višje cene glede na druge države tud to da je ns trg manši in ni količinskih popustov. No sj vjretn bo ta Dell stal tistih 530€, vendar bojo ta čs mel v tujini že rabate, tko kot ponavadi. Lep primer je ravno Dell, kjer so osnovne cene v slo enake izhodiščnim v tujini, na katere pa dobis dost velke popuste). Primer je npr Dell 2709W katerega mam glih zdej namen nabavt, ki stane pri ns 830€, v vseh sosednjih državah ga pa v slo dobiš z dostavo za dobim za 600-670€.

Drgac pa vrjem da so kr dobri popusti na nekatere računalniške dele. Lep primer so grafe (sam sem jo namreč dubu za celih 38% cnej kot je maloprodajna cena bla pri isti trgovini-veze in poznanstva:) je bla pa kuplena direkt pr uvozniku).

Sry za offtopic, pa naj se debata nadaljuje v smeri glede inspirona mini 12.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: g7_logic ()

kmetek ::

Če ti nabijejo ceno v višave in dajo 38% potem kar, samo, da imaš boljši občutek. Samo to ni realno stanje....o 30% sanja svinja kukuruz.
10-20% je povrečje....to ni tekstil fant moj :)

g7_logic ::

No sj pravm da se zadeva od proizvoda do proizvoda razlikuje. Grafa je bla takrat že tko najcenejša pri njih. No mogoče bi jo takrat pri kksnmu funtechu dubu za kksnih 5 evrov mn. Za povprečje se strinjam da so marže nizke, pri notebookih še posebi, sam naši uvozniki si ne znajo zborit popustov, oziroma jih ne prikažejo končnemu uporabniku pa jih rajš sami pobašejo.

No sej kdo jih pa neb, če bi jih lahko...


Se pa strinjam da to ni tekstil :D Gremo nazaj na temo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: g7_logic ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dell investira več sto milijonov dolarjev v nov tržni slogan

Oddelek: Novice / Ostale najave
306031 (5051) DarkJedi8x
»

Problem z broadcom 802.11 kartico... ne najde omrežja!

Oddelek: Pomoč in nasveti
6699 (651) tony1
»

Pomoč pri softwaru za mini laptop

Oddelek: Pomoč in nasveti
51147 (883) borut1
»

Dell inspiron 10 mini

Oddelek: Kaj kupiti
61574 (1516) Zoro3
»

Tudi Dell z 10-palčnim netbookom

Oddelek: Novice / Procesorji
143777 (2494) Shatzy

Več podobnih tem