Forum » Programiranje » Permutiranje števil v 1 ali 2 dimenzionalni tabeli
Permutiranje števil v 1 ali 2 dimenzionalni tabeli
brinovcek ::
Pozdravljeni.
Rešujem algoritem, ki mora poiskati vse lepe kvadrate v nekem N x N kvadratu, ki vsebuje števila od 1 do N^2.
Pri tem sem naletel na en problem in sicer kako v programu izvesti vse kombinacije brez ponavljanja (permutacije števil), iz katerih bi poiskal lepe kvadrate (magic squrt).Števila se jemlje iz tabele celih števil dolžine N.
Zanima če kdo pozna rešitev problema oz če se je ze kdaj ukvarjal s čim podobnim? Problem moram realizirati tako iterativno kot tudi rekurzivno.
Za vse rešitve in/ali namige se vam že v naprej lepo zahvaljujem.
Hvala
Rešujem algoritem, ki mora poiskati vse lepe kvadrate v nekem N x N kvadratu, ki vsebuje števila od 1 do N^2.
Pri tem sem naletel na en problem in sicer kako v programu izvesti vse kombinacije brez ponavljanja (permutacije števil), iz katerih bi poiskal lepe kvadrate (magic squrt).Števila se jemlje iz tabele celih števil dolžine N.
Zanima če kdo pozna rešitev problema oz če se je ze kdaj ukvarjal s čim podobnim? Problem moram realizirati tako iterativno kot tudi rekurzivno.
Za vse rešitve in/ali namige se vam že v naprej lepo zahvaljujem.
Hvala
Arto ::
OAPS2, a?
Jaz sem si tole prebral, pa mi je rekurzivno nekak ratal napisat:
http://erwnerve.tripod.com/magic.htm
Za iterativno pa še nisem preveč razmišljal.
Jaz sem si tole prebral, pa mi je rekurzivno nekak ratal napisat:
http://erwnerve.tripod.com/magic.htm
Za iterativno pa še nisem preveč razmišljal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Arto ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java metode;Oddelek: Programiranje | 4923 (4115) | ragezor |
» | JAVA Program brez rekurzijeOddelek: Programiranje | 1220 (1015) | noraguta |
» | rekurzivno iskanje max elementa v tabeliOddelek: Programiranje | 1398 (1240) | inglog |
» | Kaj naj si zmislim za O(n^m)?Oddelek: Programiranje | 1047 (932) | Arthur |
» | rekurzija - problem?Oddelek: Programiranje | 3803 (3367) | Vesoljc |