Forum » Programiranje » Kako v C++ v CSV datoteki prebrati podatke iz različnih stolpcev?
Kako v C++ v CSV datoteki prebrati podatke iz različnih stolpcev?
__jack__ ::
Za nalogo je treba iz CSV datoteke prebrati neke podatke, ki so v večih stolpcih in v eni vrstici, kako bi torej v C++ lahko prebral podatek iz tega polja nato pa se pomaknil v naslednjega?
Isotropic ::
zdaj detajlov ne vem, ampak beri pac do prve vejice, potem pa na novo. alpa preberi celo vrstico, potem pa daj split string po vejicah.
__jack__ ::
sem ugotovil da so stolpci ločeni med seboj z ; tako da mi je sedaj to uspelo, še vedno pa ne vem kako naj preskočim določeno vrstico?
golobich ::
int main () { ifstream dat ("vaja.csv"); string vrstica = ""; if (dat.is_open() ) { while (! dat.eof() ) { getline (dat, vrstica, ';'); if (vrstica == /*tvoj pogoj*/) { //kaj želiš da potem naredi } } dat.close(); }else { cout<<"Napaka pri odpiranju datoteke!"<<endl; } system ("pause"); return 0; }
To sem zj napisu, nekak tk mislm da bi moralo iti ;)
poigraj se še malo pa bo ;)
Lp Tadej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: golobich ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | c++ Branje dolocene vrstica iz .txt-jaOddelek: Programiranje | 1671 (1410) | technolog |
» | c# neomejeno št. vrsticOddelek: Programiranje | 1310 (972) | Tutankhamun |
» | [Excel] problem z makrojem, visual basic (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5657 (5120) | steev |
» | [VBA Excel]Oddelek: Programiranje | 1146 (1080) | Muzo |
» | [C++] Problem z datotekami in sortiranjemOddelek: Programiranje | 1310 (939) | BigWhale |