» »

Koliko bi koštalo?

Koliko bi koštalo?

s-lime ::

Hvala za vse vaše odgovore, mogoče sem res malo nadležen zadne čase...

Gledam malo spletno stran nepremicnine.net... In se obračam na vas, ki imate mogoče izkušnje z najemninami... Koliko bi koštala ena sobica, ki bi bila samo moja (med 15 in 25 kvadrati), tako da ne bi imel drugih v isti sobi in bi jo lahko zaklenil, če bi tako hotel (in nebi tvegal da bi mi kdo kaj po domače "spizdil"), pač tak človek sem, da rabim malo zasebnosti vsake toliko. Souporaba kuhinje in kopalnice, pa kje da bi imel obleke za oprat ipd... Sepravi nek življenjski standard.
Glede lokacije bi najraje videl v ljubljani oz. tako da lahko z mestnim avtobusom pridem v center.
Te oglasi, ki jih vidim na nepremicnine, se mi zdijo tako varljivi in s premalo podatki...

Res imam potrebo, da grem na svoje in verjamem da zmorem... Tam nekje do 250€ na mesec bi lahko verjetno oddelal, navajen sem malo jesti, imam pa 1000€ prihtankov že od prej. Vem, da zna bit težko.

Še nekaj - če se sedajle odselim od staršev - sem upravičen do kake socialne pomoči?

Res ful hvala za vse vaše odgovore. Res mi bodo pomagali.
  • spremenil: s-lime ()

In prosim tud za kakršne kol nasvete, mogoče pasti, na katere bi (potencialno) naletel, če bi šel "na svoje". Hvala!

Zeberdee ::

Lokacija?

Ljubljana. hvala.

Doman ::

ti dejansko misliš preživeti z 250EUR na mesec kot podnajemnik?

Ravno zato sprašujem, če so ogasi za 150EUR/mesec kredibilni ali ne? Doman, koliko bi pa po tvoje rabil?

Zeberdee ::

Poleg najemnine moraš plačati še elektriko (+gretje), vodo, internet, mobitel. To je najmanj. Če hočeš iti stran od staršev verjetno tudi vzajemno oz. zavarovanje.

Potem moraš nekaj jesti. Nekaj obleči. Verjetno hodiš v šolo. Potrebuješ prevoz do šole. Potrebuješ knjige.

Če preživiš sam z manj kot 400 EUR na mesec, si dober. Lahko se dva preživljata s 500 EUR, a eden se s 400 težko.

Ja no, za stroške bi bilo kake 40EUR dovolj (tok piše v oglasih), mobitela ne uporabljam. Glede zavarovanja nisem ziher, Ni statusa - ni panike, Je status - tud ni panike?, če razumeš kaj hočem povedat :) A ni tko dokler si študent da ti ni treba... Ne spoznam se toliko... Kolk pa to znese?

Ja jest morem, zihr, ampak sem navajen jest zelo malo, pač bom že nekak. Sej če si kuhaš sam pride hrana dost cenejš... Obleke že imam, vsake toliko si nameravam kaj kupiti na novo... Ker je lokacija Ljubljana, prevoza ne rabim, grem lah tud peš tist kilometer do faksa. Knjige rabim enkrat letno, pa še to na faksu nč...

Sprašujem se, zakaj se mi to ne izide.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s-lime ()

Bismarckov model zdravstvenega zavarovanja @ Wikipedia

Po tem sistemu je urejeno zdravstveno varstvo tudi v Sloveniji.

Financiranje

Za uresničevanje zavarovanja morajo vsi državljani, ki imajo dohodek plačevati prispevke v ustreznem deležu tega dohodka ustanovi, ki je nosilka zdravstvenega zavarovanja in, ki ni profitna. Osebe, ki nimajo dohodkov (v Sloveniji so to otroci, študenti in nezaposleni) so po principu solidarnosti prav tako upravičeni do osnovnega zdravstvenega zavarovanja.

opeter ::

Ja, amapk recimo tole osnovno zdravstveno zavarovanje si jaz sam plačujem. Vsak mesec dobim položnico za plačilo cca. 15 EUR.

Razen tega ločeno plačujem še dodatno zavarovanje, ker osnovno zdrav. zav. ni vredno mušjega dreka. Je res samo osnovno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Tody ::

Tudi kuhati doma ni tako zelo poceni, kadarkoli grem v trgovino tam pustim 25 eur. Tudi če samo en obrok ješ je treba it vsaj 2x na teden v trgovino. Potem so tuki še razni majhni stroški, paralni prašek,mehčalec, gobice za pomivat, šamponi, brisače, postelnina, itd itd. Sej večino kupiš pa potem dolg časa ne ampak, ti zna zjebat matematiko. Potem moreš upoštevat še ostale stroške, ki jih imaš v življenju, mesečna, kaka kava, pivo, cigareti.

En pameten nasvet, ki ti ga močno polagam na srce je ne požgi vseh mostov za seboj. Pojdi na svoje če po treh mesecih ugotoviš da ti ne znese, potem je fajn če lahko prideš kam nazaj.

Ice-Heki ::

A ni glede zavarovanja tako, da dokler se šolaš morajo starši na zavod pošiljat tvoje potrdilo o šolanju + oni plačujejo tvoje zavarovanje oz. si ti zavarovan preko njih?

hamax ::

Pobrisan offtopic.

fosil ::

Nič nisi povedal kakšen status imaš. Študent, brezposeln, zaposlen?
Tako je!

Glodko ::

Lahko si najdeš kako študentsko sobo v LJ. Za nekje 150EUR + stroški, okvirno seveda. Če si študent lahko ješ na bone (Spar recimo cca. 2EUR za kosilo). Posledično si rabiš najdet kako študentsko delo. Ko sem jaz delal sem zaslužil cca. 450EUR na mesec in se je dalo kar lepo pridet skoz mesec. Zatakne se če te vržejo ven s službe.... v tem primeru imej rezervo da boš še vedno lahko prebil se skoz mesec če boš iskal drugo delo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavod in sociala (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6914684 (12063) jalovec09
»

Zavarovanje

375299 (4114) paraboŁa
»

s.p. (strani: 1 2 )

7013980 (9468) Vikking
»

Jast študent, hočem pa luksuz za majhen denar. (strani: 1 2 3 )

14628346 (24898) Tear_DR0P
»

Lahko delaš prek ŠS če pavziraš (soc. podpora)

352745 (2194) Tody

Več podobnih tem