Forum » Pomoč in nasveti » Nameščanje T-2 interneta?
Nameščanje T-2 interneta?
jjul ::
Nameščanje T-2 interneta? | Ker sem pred kratkim zamenjal računalnik moram na tem "novem" ponovno vspostaviti povezavo z internetom.
Prej sem tudi imel "Win XP" ampak zgleda da je bil drugi "serv. pack", ker je prej že bila IKONA za internet samo sem vpisal TCP/IP (ip št., subnet mask, d.getaway, P. DNS server, A. DNS server.) in voila je delalo.
Tokrat s tem "win xp serv. packom" pa stvar zgleda drugače... brez ikone.
In ko ustvarjam povezavo me stvar vpraša za ISP številko. Tam je seznam držav - Slovenije ni. Probal sem par drugih držav vendar se mi z nobeno ne poveže.
Morda pa mi ne poveže ker moram vtipkati prave številke v "Dialing rules".
Oz. pozna kdo direktno ISP številko od T-2 da vpišem in se probam povezat?
..
Ta klicanje ISP številke piše da je 1. od 3. korakov preden ustvarim ikono da lahko vpišem TCP/IP podatke. Ker dokler imam to okno odprto je ikona prikazana v "Network Connections". Čim zaprem (ker se mi pač z nobeno ISP št. ne poveže) se mi tista ikona sama zbriše, ker pač niso vsi koraki končani.
Ko pa je ikona odprta mi TCP/IP podatki dopustijo vnašanje samo teh podatkov:
Prej (na starih win xp) pa sem lahko vnašal ostalo:
........
Mi kdo zna povedati kaj delam narobe, če sploh pravilno nameščam t-2 (očitno ne :( ). In če sploh rabim to ISP t-2 številko?
So kje kaka navodila kako bi moral namestiti (me zna kdo voditi) ker imam vse številke TCP/IP pri sebi?
Najlepša hvala za pomoč!
Lep pozdrav
Prej sem tudi imel "Win XP" ampak zgleda da je bil drugi "serv. pack", ker je prej že bila IKONA za internet samo sem vpisal TCP/IP (ip št., subnet mask, d.getaway, P. DNS server, A. DNS server.) in voila je delalo.
Tokrat s tem "win xp serv. packom" pa stvar zgleda drugače... brez ikone.
In ko ustvarjam povezavo me stvar vpraša za ISP številko. Tam je seznam držav - Slovenije ni. Probal sem par drugih držav vendar se mi z nobeno ne poveže.
Morda pa mi ne poveže ker moram vtipkati prave številke v "Dialing rules".
Oz. pozna kdo direktno ISP številko od T-2 da vpišem in se probam povezat?
..
Ta klicanje ISP številke piše da je 1. od 3. korakov preden ustvarim ikono da lahko vpišem TCP/IP podatke. Ker dokler imam to okno odprto je ikona prikazana v "Network Connections". Čim zaprem (ker se mi pač z nobeno ISP št. ne poveže) se mi tista ikona sama zbriše, ker pač niso vsi koraki končani.
Ko pa je ikona odprta mi TCP/IP podatki dopustijo vnašanje samo teh podatkov:
Prej (na starih win xp) pa sem lahko vnašal ostalo:
........
Mi kdo zna povedati kaj delam narobe, če sploh pravilno nameščam t-2 (očitno ne :( ). In če sploh rabim to ISP t-2 številko?
So kje kaka navodila kako bi moral namestiti (me zna kdo voditi) ker imam vse številke TCP/IP pri sebi?
Najlepša hvala za pomoč!
Lep pozdrav
- vrnil v prejšnje stanje: bluefish ()
KoMar- ::
Sem ti že odgovoril na Neuradnem T-2 forumu. Ni nobene potrebe, da na več mestih isto temo odpiraš...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Pyr0Beast ::
Heh. T-2 ni siol ali amis ali karkoli podobnega, kjer je klicna povezava še vedno zahtevana. Mrežni kartici nastaviš da samodejno pridobi IP naslov in to je to. Povezan si na net, ko dobiš IP.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
amigo_no1 ::
oz. DHCP na routerju in automatic obtain na mrežni kartici
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop glasbenega stolpa na TVOddelek: Zvok in slika | 7735 (3342) | matjazekk |
» | pppoe+mikrotikOddelek: Omrežja in internet | 3519 (3097) | Senitel |
» | Internet - omejena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 5514 (5151) | djtey |
» | Zvočna izolacija za bass zvočnik ?Oddelek: Kaj kupiti | 1958 (1706) | boset |
» | Kako priklopiti zicke za vklop računalnika ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1637 (1297) | BorutO |