Forum » Šola » Risanje grafa srca
Risanje grafa srca
ozbolt ::
x^2+2*((4*x^(2/3))/5-y)^2=1
Tole naj bi narisalo graf srca. Vendar mi ga ne uspe ne z Wolframom ne z googlom ali kako drugače. Rad bi samo natisnil graf.
Za pomoč:
Našel sem link direktno za wolframa vendar mi sedaj ne uspe ponoviti stvari. Največja razlika je da je v tej formule ekponent 2/3, na stari pa tretji koren z x^2
LP, Ožbolt
Tole naj bi narisalo graf srca. Vendar mi ga ne uspe ne z Wolframom ne z googlom ali kako drugače. Rad bi samo natisnil graf.
Za pomoč:
Našel sem link direktno za wolframa vendar mi sedaj ne uspe ponoviti stvari. Največja razlika je da je v tej formule ekponent 2/3, na stari pa tretji koren z x^2
LP, Ožbolt
BlueRunner ::
Osnovna enačba.
Popravljena enačba s simetrijo, ki "popravi" wolframovo nerazumevanje.
Popravljena enačba, kjer wolframu dopoveš, da se gre najprej za kvadrat, ki je v R vedno pozitiven, nato pa šele kubični koren.
Spletna stran, ki si jo pozabil navesti.
Popravljena enačba s simetrijo, ki "popravi" wolframovo nerazumevanje.
Popravljena enačba, kjer wolframu dopoveš, da se gre najprej za kvadrat, ki je v R vedno pozitiven, nato pa šele kubični koren.
Spletna stran, ki si jo pozabil navesti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matematična analiza naloga (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 6575 (4925) | lebdim |
» | Pomoč pri izračunu matematičnega izraza (koren)Oddelek: Šola | 2567 (2269) | lebdim |
» | simple matematična enačba (kvadratni koren)Oddelek: Šola | 3113 (2765) | Moivre |
» | integralOddelek: Šola | 3394 (1831) | Elyon8472 |
» | Matematika na maturi 2004Oddelek: Šola | 2815 (2110) | s5cougar |