Forum » Omrežja in internet » Router - odprava problema ali nov router
Router - odprava problema ali nov router
illi ::
Pozdravljeni!
Sem lastnik Asus-a WL500g Deluxe (originalen FW), s katerim pa imam veliko problemov. Približno vsako minuto (ali celo manj) me za približno 5 sekund popolnoma odreže od zunanjega sveta. Problemi so tako prek brezžičnega dostopa kot tudi prek kabla. Situacija je nevzdržna, tako da moram čim prej problem odpravit. Omeniti moram, da sem pred kratkim posodobil svojo kompletno napeljavo kablov in ne izključujem, da bi lahko to bil vzrok težav. Obstajata tudi še dve drugi možnosti za slabo delavanje - napačne nastavitve modema ali routerja ali pa se router po mnogih letih poslavlja. Če ima kdo od vas kake podobne izkušnje ali pa se komu sanja, kaj bi lahko bilo narobe, bi se zelo toplo priporočal za kak nasvet :).
Router do interneta prek Siolovega Sinope568+, nanj pa so "obešeni" trije računalniki.
Če težav ne bo mogoče odpravit, bo treba nabavit nov router. Če bo potrebno bomo o tem razpravljali pozneje :).
LP, illi
Sem lastnik Asus-a WL500g Deluxe (originalen FW), s katerim pa imam veliko problemov. Približno vsako minuto (ali celo manj) me za približno 5 sekund popolnoma odreže od zunanjega sveta. Problemi so tako prek brezžičnega dostopa kot tudi prek kabla. Situacija je nevzdržna, tako da moram čim prej problem odpravit. Omeniti moram, da sem pred kratkim posodobil svojo kompletno napeljavo kablov in ne izključujem, da bi lahko to bil vzrok težav. Obstajata tudi še dve drugi možnosti za slabo delavanje - napačne nastavitve modema ali routerja ali pa se router po mnogih letih poslavlja. Če ima kdo od vas kake podobne izkušnje ali pa se komu sanja, kaj bi lahko bilo narobe, bi se zelo toplo priporočal za kak nasvet :).
Router do interneta prek Siolovega Sinope568+, nanj pa so "obešeni" trije računalniki.
Če težav ne bo mogoče odpravit, bo treba nabavit nov router. Če bo potrebno bomo o tem razpravljali pozneje :).
LP, illi
JayKay ::
stestiraj če pri povezavi direktno preko modema dela isto. če ne je kriv router. pol pa maš dve opciji: pogledaš je če kakšen novi fw in ga updejtaš ali pa daš kakega custom gor. V skrajemnem primeru pa kupiš nov router. V primeru da tudi pri direktni povezavi preko modema isto prekinja, idi najprej skozi nastavitve če kje kaj kdaj spreminjal. zadnja opcija pa itaq sam veš kaj je. pregledat napeljavo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IPTV čez routerOddelek: Omrežja in internet | 4103 (3011) | blaz87 |
» | Povezava pc - netgear routerOddelek: Omrežja in internet | 922 (885) | Hayabusa |
» | Internet pade dol, ko vključim svoj routerOddelek: Omrežja in internet | 3799 (3512) | WhiteAngel |
» | pomoč - router prekinja povezavoOddelek: Omrežja in internet | 1764 (1528) | shark_nm |
» | Kako nastaviti router?Oddelek: Omrežja in internet | 8479 (7505) | Miha_T |