» »

Wikipedija dobiva nov videz

Wikipedija dobiva nov videz

Predogled novosti

CNet - Od ustanovitve leta 2001 je videz Wikipedije ostal bolj ali manj enak. Resda tuintam dodajo kakšno malenkost za bolj tekoče urejanje in brskanje po enciklopediji, a večjih sprememb dizajna so se v vseh teh letih uspešno ogibali. To se bo aprila spremenilo, so objavili na svojem blogu.

Nova grafična podoba se bo imenovala Vector in bo olajšala rokovanje s stranjo, saj bodo ključne funkcije na vidnejših mestih. Poenostavili bodo navigacijo po strani, prestavili so okno za iskanje, olajšali urejanje prispevkov in poskrbeli, da bo stran berljiva v različnih brskalnikih na različnih napravah z različnimi ločljivostmi. Poleg tega bo manjših sprememb deležen tudi logotip organizacije.



Približno pol milijona preizkuševalcev že pol leta testira spremembe na strani, javnosti pa bodo dostopne od 5. aprila. Takrat bodo najprej prenovili Wikimedia Commons, kasneje v aprilu pa še glavno stran Wikipedije. Prijavljeni uporabniki bodo imeli sicer možnost uporabe starega dizajna. Za spremembo je bil že čas, saj je leto 2001 v računalniškem svetu prazgodovina in praktično nobena stran ni ostala nespremenjena dolgih devet let (izjema je morda le Craigslist).

1 komentar

$%&/() ::

''tuintam''?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wikipedija je stara 15 let

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
106930 (5712) vostok_1
»

registracija .si

Oddelek: Izdelava spletišč
182078 (933) bostjansku
»

Tehnične novosti v Wiki svetu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
77746 (6431) Bistri007
»

HTC One bo zamudil

Oddelek: Novice / Android
4110109 (6751) FlyingBee
»

izračun slovenskih praznikov

Oddelek: Programiranje
216248 (4840) imagodei

Več podobnih tem