Forum » Izdelava spletišč » registracija .si
registracija .si
*ziga* ::
Oj.
Zanima me, ce kdo pozna registrarja pri katerem je mozno registrirat .si in placati preko PayPal ali MoneyBookers?
LP
Zanima me, ce kdo pozna registrarja pri katerem je mozno registrirat .si in placati preko PayPal ali MoneyBookers?
LP
čuhalev ::
Mene pa zanima, kateri registratorji imajo narejen dovršen sistem upravljanja z domeno in ne tako, da mu moraš maile pošiljat, da ti ns strežnike spremeni ali jih ustvari. Ker dobivam občutek, da si lahko registrator prilasti domene ... glede na to, kaj lahko počne.
Hvala
Hvala
techfreak :) ::
Ne more si prilastiti ker imaš dokaz o nakupu (račun) in Arnes ti pri spremembi kontaktnih podatkov pošlje email. Kolikor pa vem, zaenkrat še noben registrar ne omogoča upravljanje z .si domeno preko spletnega vmesnika.
DC- ::
Noben registrar si ne more prilastit domene.
Preveri whois in boš videl kdo je dejanski lastnik domene.
Paypal ima tudi Zabec.net
Preveri whois in boš videl kdo je dejanski lastnik domene.
Paypal ima tudi Zabec.net
Žabec.net je zanimiv, vendar še zdaj nimajo urejenega uporabniškega dela. Ne bi škodila stran, kjer imaš vse podatke o svojih domenah/gostovanjih in kjer lahko neko stvar podaljšaš ali pa prekličeš, pri domenah pa spreminjaš kontaktne informacije in DNS zapise. Domnevam, da bi tudi njim olajšalo delo, ker jim stranke ne bi za vsako takšno stvar "tečnarile" po telefonu/emailu.
"Pozabil sem geslo" feature bi tudi lahko deloval, ne pa da imam več različnih računov zaradi pozabljenega gesla.
Imajo pa dobro (in hitro) podporo ter primerljive cene.
"Pozabil sem geslo" feature bi tudi lahko deloval, ne pa da imam več različnih računov zaradi pozabljenega gesla.
Imajo pa dobro (in hitro) podporo ter primerljive cene.
Zeberdee ::
To je drugače http://www.cpanel.net/products/cpanelwh... to. To je ta celotna integracija o kateri ti govoriš, potem pa še integracija http://www.whmcs.com/ in recimo enoma.
Samo .si domene še vedno ne pašejo zraven :).
Je pa to kar drag špas, sploh če se to spraviš še slovenit. Začetna investicija je vsaj nekaj tisoč evrov, toliko pa naše garažne firme ne zmorejo... In v večini ostajajo na zastonjskem directpanelu.
Samo .si domene še vedno ne pašejo zraven :).
Je pa to kar drag špas, sploh če se to spraviš še slovenit. Začetna investicija je vsaj nekaj tisoč evrov, toliko pa naše garažne firme ne zmorejo... In v večini ostajajo na zastonjskem directpanelu.
Svojo rešitev bi lahko naredili. Za domene/gostovanja že tako verjetno imajo interno rešitev, da vedo kdaj kaj poteče in kateremu uporabniku pripada. Potem potrebujejo še samo prijavo/odjavo/urejanje teh podatkov ter urejanje podatkov o domenah (verjetno ima njihov registrar kakšen API).
c3p0 ::
>> Kolikor pa vem, zaenkrat še noben registrar ne omogoča upravljanje z .si domeno preko spletnega vmesnika.
Sam sem napisal EPP plugin za naš billing sistem, tako da si stranke lahko same urejajo DNS, kontakte, lockanje itd., tudi za .si domene. Ni pa zadeva masovno dostopna, for now.
Sam sem napisal EPP plugin za naš billing sistem, tako da si stranke lahko same urejajo DNS, kontakte, lockanje itd., tudi za .si domene. Ni pa zadeva masovno dostopna, for now.
c3p0 ::
Kolikor sem sam delal z njim imajo ja, vsaj za DNS. Za kontakte ne vem. Pa malo počasen je tudi.
Baja ::
pri webs d.o.o. lahk tud sam spreminjas dns in kontaktne podatke. vmesnik je sicer res bolj spartanski, mailat pa jih ni treba.
Jan ::
Naročniku bi želeli ponuditi avtomatsko registracijo in zaračunavanje slovenskih domen preko API klicev.
Ali obstaja kakšna pripravljena rešitev za API klice in morda celo kakšen user backend za urejanje podatkov domen za naše obstoječe stranke, ki bi se ga dalo odkupiti? V poštev pridejo PHP+MySQL rešitve.
Spletnisistemi.si razen WHM vtičnika brez podpore nimajo nič uporabnega.
LP Jan
P.S.: Smo Arnesov registrar za .SI, znamo programirati, a neradi odkrivamo toplo vodo.
Ali obstaja kakšna pripravljena rešitev za API klice in morda celo kakšen user backend za urejanje podatkov domen za naše obstoječe stranke, ki bi se ga dalo odkupiti? V poštev pridejo PHP+MySQL rešitve.
Spletnisistemi.si razen WHM vtičnika brez podpore nimajo nič uporabnega.
LP Jan
P.S.: Smo Arnesov registrar za .SI, znamo programirati, a neradi odkrivamo toplo vodo.
bostjansku ::
Samo v pojasnilo situacije: Podjetje Spletni sistemi d.o.o. NI lastnik omenjenega modula (od aprila/maja 2012 naprej, od avgusta istega leta je bila prodaja modula preko njihovih prodajnih kanalov (portalov) sporazumno ukinjena).
Modul je še vedno v lasti gostovanja SpletnaSoba.si, ki ga tudi vzdržuje in podpira. Informacije tule:
https://admin.spletnasoba.si/order/soft...
Modul je še vedno v lasti gostovanja SpletnaSoba.si, ki ga tudi vzdržuje in podpira. Informacije tule:
https://admin.spletnasoba.si/order/soft...
bostjansku ::
@Matevz96: niti ni bil namen odpreti, samo navesti točne informacije za tiste, ki bodo v prihodnje na to stran naleteli.
Okrog tega modula se je v zadnjem času širila neverjetna količina netočnih informacij :)
b.
PS: Full disclosure: code owner and initial developer here.
Okrog tega modula se je v zadnjem času širila neverjetna količina netočnih informacij :)
b.
PS: Full disclosure: code owner and initial developer here.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domena in webserver domaOddelek: Omrežja in internet | 1056 (758) | blackbfm |
» | Nakup domene in hosting pri isti firmi?Oddelek: Izdelava spletišč | 3331 (2585) | Samael |
» | Kateri registar za .si domene?Oddelek: Omrežja in internet | 3128 (2697) | pegasus |
» | .SI domena - anonimnostOddelek: Omrežja in internet | 1528 (1100) | c3p0 |
» | .si domenaOddelek: Omrežja in internet | 2002 (1704) | reber |