» »

barvanje

barvanje

the_unborn ::

Imam tezavo pri barvanju ohisja in ta je sledeca: Barva je na nekaterih mestih zelo gladka, na drugih pa zelo hrapava.
Povrsina je bila pred tem enakomerno fino pobrusena. Stric mi je predlagal naj barvam na razdalji 0.5m, bo to v redu?

Yuk-0 ::

Huh. Jaz sem barval 20-30cm proč od kište. Če je hrapavo, barvo zelo zelo na rahlo, z najbolj finim brusnim papirjem pobrusi in nato na novo pobarvaj.

LP

Boeing ::

jaz bom pehnate dele nesel barvat z praškasto barvo, pa ti jo pol lepo zapeče na 300 stopinj... gladka, nič se ne lušči, trpežna... :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

msmiha ::

Boeing pa drago je tudi. Jaz ti priporočam da spoliraš tisto površino ko je hrapasta (zraven dodaj polir pasto. Učinek je zelo soliden.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Tomi ::

Sem imel enake probleme par dni nazaj, ko sem barval miško (preprosti ni več pasala k prenosniku). Na nekaterih mestih je bila lepo matt, drugje pa spet gloss. Sem potem ugotovil, da je razlika samo v načinu barvanja.
Če bi dlje, je bolj enakomerna, pa še šobo premikaj, ko barvaš, pa bo. Seveda pa ne pozabi, da je bolje večkrat po malo kot pa naenkrat.
metrodusa.blogspot.com

Boeing ::

msmiha: men se zdi da majo okol 4-5 jurje po kvadratnem metru... tistih 6, 7 jurjev bom pa že riskiral za profi pobarvano kišto, ni vrag...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

barbarpapa1 ::

Zdravo lakirarji....

Praškasto lakiranje je glede visokega sijaja SLABŠE oz OBČUTLJIVEJŠE od ti. mokrega lakiranja (zakaj mislite se avtomobili lakirajo s tekočimi laki). Praškasti lak se nagiba k tvorjenju t.i. oranžne kože (lepo štajersko orangenhaut), obstaja pa tudi nevarnost nastanka "vulkanov" (majhnik kraterjev s cca 1mm premera, ki se pojavijo pri pečenju barve), prav tako pa je potrebno računati z odebelitvijo barvnega sloja na robovih (zaradi elektrostatike, pod katero se nanaša prašek). Je pa prednost praškastega laka v dovolj debeli plasti v enem prehodu (zelo dobro prekrivanje) in pa v večji trdoti (boljša obrabna obstojnost) v primejavi s tekočimi laki. Predlagam pa, če se kljub temu odločite za praškasto lakiranje, da lakirate dvakrat. Najprej s pigmentom (barvni ton, ki ga želite...) nato pa še enkrat s transparent lakom. To zagotavlja visoki sijaj...:D

Pa fajn lakiranje želim...

LP

Jože

NiggerBob ::

tvorjenju t.i. oranžne kože (lepo štajersko orangenhaut),


če že prevajaš iz nemščine, potem ne prevajaj čisto dobesedno :D Prevod je "pomarančna koža", ker površina spominja na površino neolupljene pomaranče (polno drobnih vdolbin in izboklin).
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

sketch ::

Hm... malo pozno sicer, a vseeno:

Izkušnje pravijo, da barva spremeni teksturo tam, kjer je je preveč. Običajno postane glossy (odbojna), ko je sloj predebel. Priporočam polirno pasto in nežno roko.

v bodoče pa pred barvanjem nanesi podložno barvo (dobiš v vsaki bolje založeni trgovini), nato pobarvaš, potem pa še prekrivno zaščito.

lp
s.
Adapt and overcome.

the_unborn ::

Ok, zdej je moj projekt koncan, pobarval sem vse kar se pri ohisju da, in glej ga zlomka, desna stranica je hrapava kot prej, vse drugo je bolj ali manj gladko ko dojenckova ritka. Bom probal s polirno pasto mal postimat zadevo, mora biti brezbarvna ane? A je kaksna moznost, da to barvo dol spravi?

m.i.h.a. ::

Jaz sem dal ohišje prebarvat ličarju in sem navdušen. Pobarvano je kvalitetno, saj vidim svoj odsev na vsakem delu ohišja, ker ga je tudi lakiral. Plačal sem pa manj, kot pa, če bi se ubadal s spreji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barvanje celega avtomobila

Oddelek: Na cesti
4521178 (17855) N0t0ri0us
»

Barvanje plastike.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1221763 (20146) @nny
»

Barvanje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
103320 (3003) NobelMan
»

Barvanje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81640 (1500) Grey
»

S čim pofarbat ohišje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
263052 (2677) nikonezna

Več podobnih tem