Forum » Pomoč in nasveti » Črn Okvir v filmu
Črn Okvir v filmu
kratos ::
Lep pozdrav
Že kar nekej časa me zanima kako in k katerim programom bi lahko pri filmih ki so čez cel ekran, naredil črno črto zgoraj in spodaj (črn okvir ki je pri večini filmov kot primer tukaj kjer sta tisti dve črni črti zgoraj in spodaj... Imam nekej serij in filmov ki imajo tako ločlivost da so čez cel ekran in me zelo moti ker sem navajen na "navadno" ločlivost.
Hvala za pomoč.
Že kar nekej časa me zanima kako in k katerim programom bi lahko pri filmih ki so čez cel ekran, naredil črno črto zgoraj in spodaj (črn okvir ki je pri večini filmov kot primer tukaj kjer sta tisti dve črni črti zgoraj in spodaj... Imam nekej serij in filmov ki imajo tako ločlivost da so čez cel ekran in me zelo moti ker sem navajen na "navadno" ločlivost.
Hvala za pomoč.
st0jko ::
Ta "okvir" ponavadi ni že v filmu, ampak ga player doda, da lahko prikaže celo sliko in v prvem razmerju.
keks?
Mare3 ::
#000000 ::
Če je rob v samem filmu, in se ga z bs playerjem ne da odtstranit kot je reku Mare3, potem vzameš Virtual dub, in med filtri poiščeš nulltransform ter stisneš gumb crop ter obrežeš kar ne rabiš.
bluefish ::
On bi rad ta črn rob dodal - sicer mi ni jasno, kaj bi s tem dosegel, ker so drugi veliko lažji načini v samem predvajalniku.
kratos ::
ja dodal bi ta rob da bi bila slika še vedno enaka samo z dodanima robovoma brez da bi se skrčila, če se to sploh da ?
Ziga Dolhar ::
Osnove geometrije. Ane. Lahko se dodajo črni robovi tako, da prekrijejo zgornji in spodnji pas slike [s čimer izgubiš del slike, mdr. podnapise]. Ali pa če se slika proporcionalno skrči, vendar boš dobil še pasove ob straneh.
No, v tem primeru ... si raje omisli manjši zaslon :).
No, v tem primeru ... si raje omisli manjši zaslon :).
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Netflix nateguje s svojim 1 month "free" trial-om (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 19309 (13062) | BigWhale |
» | XBOX 360 kot [DivXvid] predvajalnik in še večOddelek: Konzole | 4874 (3499) | mackon123 |
» | Slika pri filmu cez cel ekranOddelek: Zvok in slika | 862 (794) | subby |
» | Divx preko S-video na 16:9 TV, je slika čez cel ekran?Oddelek: Zvok in slika | 2099 (1958) | grex |
» | Divx na televizijiOddelek: Zvok in slika | 863 (776) | OldSkul |