Forum » Loža » popravilo zoba
popravilo zoba
l0g1t3ch ::
Nisem ravno navdusen nad zobarji in tako me zanima preden ga obiščem kaj se da narediti v primeru zlomljenega/zdrobljenega zoba.
Torej v zobu sem imel precej veliko plombo, ki pa mi je danes izpadla poleg tega pa se mi je zob precej polomil. A to sedaj vse izruvajo in dajo umetnega al se da kaj namestit čez ta ostanek ?
Premišljujem da bi rajši plačal in grem tole k zasebniku uredit ker tam pričakujem večjo kvalitetot posega. Kakšne so kaj okvirne cene tega?
Torej v zobu sem imel precej veliko plombo, ki pa mi je danes izpadla poleg tega pa se mi je zob precej polomil. A to sedaj vse izruvajo in dajo umetnega al se da kaj namestit čez ta ostanek ?
Premišljujem da bi rajši plačal in grem tole k zasebniku uredit ker tam pričakujem večjo kvalitetot posega. Kakšne so kaj okvirne cene tega?
jcb ::
Keramični zob + štift te pride okol 300 evrov (garancija 1 leto, če boš merkal boš lahko mel zob 10 let in več, lahko tud daš implatant, ampak te pride krepko, čez 1000 evrov vzdrži ap mnogo več let), jaz sem dal 260 evrov, ponekdo pa celo 500 evrov odvisno od zoba (polna kermaika je precej dražja).
Odvisno kje imaš ta zob, če imaš sosednje DOBRE potem dobiš samo enga, če imaš ssednjega zanič potem si daš narest dva.
Bela plomba te pride 60 evrov, ampak je največja. Inekcija 8 evrov. Mala plomba 25 evrov.
Odvisno kje imaš ta zob, če imaš sosednje DOBRE potem dobiš samo enga, če imaš ssednjega zanič potem si daš narest dva.
Bela plomba te pride 60 evrov, ampak je največja. Inekcija 8 evrov. Mala plomba 25 evrov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jcb ()
A doštukat/zaflikat se pa ne da, ker manjka mi pol zoba, kot bi ga po sredini preklav.
Gre se pa za drugi zob od udzadaj, predvidevam da je to sedmica ?
Gre se pa za drugi zob od udzadaj, predvidevam da je to sedmica ?
cekr ::
Iz lastnih izkušenj ti povem, da štukanje ne zdrži ravno dolgo. Prej ali slej bo vse odletelo. Če imaš korenine dobre, se nekako še splača malo zaščitit ali pa štift. Sicer pa raje takoj ven in imaš mir. Če je zadaj, ga verjetno sploh ne boš pogrešal. Sicer se pa lahko v prihodnosti lahko vedno odločiš za implantat. Za cene ne ve, trenutno pa to ni ravno poceni. No, kakor za koga. Imaš pa potem mir.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Torej je za normalen dnar še najbolje štift in keramičen zob za cca 300EUR+
Priporočate kakega zasebnika od Lj pa do Žiri
nastyboy ::
KAJ PA ČE BI ŠEL DO ZOBOZRAVNIKA!!!! Pa ti bo on povedal kaj se da in kaj se ne da narediti... na tem forumu so folk ne spozna sam na računalnike ampak od zobozdravstva pa do plazov...!?!
Zato pa se ljudje izobražujejo ker ne morjo vsega znati. Pa še to moraš vedeti da je zobozdravnik tvoj prijatelj, ker rihta TVOJE zobe, da jih boš ti imel dlje časa in da te ne bodo boleli.
Imaš slabe izkušnje z zobozdravniki... Ja logično če pa ljudje hodijo takrat k zobozdravniku jih zob že boli, potem pa ti v boleč zob šari.. Hoditi je treba redno pa ti bo zobe sproti flikal pa bi bilo bolečih zob dosti manj...
(Vse skupaj je mišljeno dobronamerno)
LP
Zato pa se ljudje izobražujejo ker ne morjo vsega znati. Pa še to moraš vedeti da je zobozdravnik tvoj prijatelj, ker rihta TVOJE zobe, da jih boš ti imel dlje časa in da te ne bodo boleli.
Imaš slabe izkušnje z zobozdravniki... Ja logično če pa ljudje hodijo takrat k zobozdravniku jih zob že boli, potem pa ti v boleč zob šari.. Hoditi je treba redno pa ti bo zobe sproti flikal pa bi bilo bolečih zob dosti manj...
(Vse skupaj je mišljeno dobronamerno)
LP
Torej je za normalen dnar še najbolje štift in keramičen zob za cca 300EUR+
Vedno se reši še tisti prerostli zob a ni škoda svojega zoba kr tako dat ven pa umetnega not.
Lej tud jest ti ne morem pomagat, zobozdravnik te bo poslal slikat tisti zob in na podlagi slike ti bo povedal kako in kaj.
P.s.
Iz kje pa si, ker si pisal LJ-Žiri.
Lahko pa ti povem za enga iz Parmove ulice v LJ nahaja se tam, ko je napis LESNINA na stolpnici, zobozdravnik pa ima prostor v kleti.
Jaz sem bil z njim zadovoljen, delata dva, ne mlada že precej v letih (m+ž), na tvojo željo naredi, kar zahtevaš in ni to tako, kot v ZD, ko ti uničijo še tisti zdrav zob, gnilga pa se sploh nebi lotl, bodo raje počakal, da ti ga spuljo ven, pač zavarovalnica ne plača dovolj, mislim, da letno samo 50 evrov, kar je sramotno.
Pa še nekaj glede cen iz Hrvaške, jaz sem poslal 30 emailov po celi Hrvaški pa tud Bosni pa sem dobil ugodnejše variante, toda se ne splača, tista minimalna razliak tisto bi porabil bencin in cestnino na Hrvaškem. Se da lepo v SLO zrihtat zobe za ugodno ceno, pa še nekaj cene zobarjev od zobarja do zobarja so različne bi rekel, da celo 300 %.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Privat zobar vs. na koncesijo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24292 (13361) | w0mbat |
» | Odprt zob- čakat 6 mesecev ali dat 120 evrov in bo takoj popravljeno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28532 (9042) | mat xxl |
» | Mostiček ali implantatOddelek: Loža | 11954 (10087) | marceb |
» | Kako najhitreje do novega zoba?Oddelek: Loža | 17919 (16654) | MadMax |