Forum » Omrežja in internet » Problem pri ustvarjanju Homegroup
Problem pri ustvarjanju Homegroup
k4vz0024 ::
Rad bi ustvaril Homegroup v Win 7. ko hočem ustvariti Homegroup mi javi: Your network connecrion must have IPv6 enabled to create or join a homegroup.
Ko pogledam je kljukica v Proprietas pri TCP/IPv6.
Kaj je potrebno nastaviti, da bo ustvarjena Homegroup?
Tx
Ko pogledam je kljukica v Proprietas pri TCP/IPv6.
Kaj je potrebno nastaviti, da bo ustvarjena Homegroup?
Tx
Sem ugotovil. V Firewall sem aktiviral nastavitve.
Kako pa se potem pridružim Homegroup?
Tx
Kako pa se potem pridružim Homegroup?
Tx
Če prav razumem je treba Homegoup ustvariti npr. na stacionarnem računalniku in nato na prenosniku.
Če vtipkam v start Homegroup vidim samo nastavitve, ne vidim pa npr .prenosnika če sem na stacionarnem računalniku.
Prosim, malce več mi pojasni.
Če vtipkam v start Homegroup vidim samo nastavitve, ne vidim pa npr .prenosnika če sem na stacionarnem računalniku.
Prosim, malce več mi pojasni.
darkolord ::
Na enem računalniku (kateremkoli) ustvariš HomeGroup, nato se pa na vseh ostalih računalnikih povežeš v ta HomeGroup.
Torej, če si ga ustvaril na stacionarnem računalniku, na prenosniku poišči možnost za pridružitev ("join") v Homegroup - našel ga bo sam, vpisati pa moraš geslo, ki ti ga je sistem zgeneriral ob kreaciji homegroupa.
Torej, če si ga ustvaril na stacionarnem računalniku, na prenosniku poišči možnost za pridružitev ("join") v Homegroup - našel ga bo sam, vpisati pa moraš geslo, ki ti ga je sistem zgeneriral ob kreaciji homegroupa.
Imaš location nastavljen na Home? Če ja, poglej v Network And Sharing Centru, če imaš nekako takole:
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
Na stacionarnem imam pod HomeGroup: Joined,
na prenosniku ni opcija za pridružitev, pač pa samo ustvari HomeGroup.
na prenosniku ni opcija za pridružitev, pač pa samo ustvari HomeGroup.
Tako notranji in zunanji IP sta različna.
Je sploh možno povezati dva računalnika, če imamo dinamični IP?
Je sploh možno povezati dva računalnika, če imamo dinamični IP?
Stacionarni je povezan s kablom na wireless modem. Na ta isti modem pa je wireless povezava s prenosnikom.
In je modem naštiman kot router? Torej ali sta računalnika v lokalnem omrežju ali sta oba direktno na internetu?
Če takole ne gre, kako pa v primeru, da si kupim utp kabel in povežem stacionarnega s prenosnikom? Kako pa se to nastavi?
Če sta oba v lokalni mreži in se med seboj "vidita", ti samo najde Homegroup in ti ponudi, da se nanj povežeš.
Se pravi, utp kabel vtaknem v mrežno kartico stacionarnega računalnika in drug konc v preenosnik?
Tx
Tx
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 RDP in Network problemiOddelek: Operacijski sistemi | 1931 (1564) | crniangeo |
» | Wired racunalnik se mi ne poveze na routerOddelek: Omrežja in internet | 1090 (974) | dotArj |
» | lan omrezje med PC in laptopomOddelek: Pomoč in nasveti | 606 (543) | chrispy113 |
» | sheranje mapeOddelek: Omrežja in internet | 657 (625) | ameba |
» | HomeGroup v windows7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1304 (943) | energetik |