» »

lan omrezje med PC in laptopom

lan omrezje med PC in laptopom

chrispy113 ::

no malo sem se zagrel da bi si postavil "lan omrezje" med mojim kompom in laptopom, pač da bi lahko si datoteke itd... sharal, in nevem kako to naredit, niti nevem kako se tej stvari reče da bi po googlu šel iskat tko da pomoč zazeljena :D

miranpozar ::

Prvo kar moraš vedeti, je da Windows ne marajo deljenja datotek uporabnikom, ki se na računalnik ne prijavljajo z geslom. Saj se da, ampak najboljši in najvarnejši prvi korak je, da se na PC prijaviš z geslom. Če pa boš na obeh uporabil isto uporabniško ime in geslo pa še toliko boljše.

Naslednji korak je, da preveriš ali se računalnika preko mreže med sabo dejansko tudi "čutita". To narediš v DOS oknu z ukazom PING. Preveri kakšno ime imata računalnika in potem v DOSU vpiši ukaz ping imeračunalnika.

Naslednje točke sledijo, ko poveš še kateri OS uporabljaš na obeh.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

compaq ::

-če imaš windows 7 najdeš v njem home group oz. domačo skupino, zelo uporabna zadevica

L.p

lp
na obeh uporabljam windows 7, in na obeh je ime KRISTJAN-PC, sem dal ping KRISTJAN-PC in mi napiše da pinga in da ima 1ms ampak ko kaj premaknem v tisto mapo public na drugem kompu tega ne vidim..

solatko ::

Imena računalnikov morajo bit različna - daj namizni in prenosnik, pa se bosta takoj povohala med seboj, sploh če je uporabnik isti, enako je lahko tudi geslo za dostop do računalnika.
Delo krepa človeka

miranpozar ::

Ime vsake mašine mora v omrežju biti različno od druge.
Za "homegroup" kot je compaq zgoraj povedal, moraš v Control Panel / Network and Sharing Center nastavit tip mrežne povezave na Home network (imam ENG Windows, ne vem na pamet kako je pri SLO). Nato v vsak računalnik vpišeš kodo, ki ti jo izpiše ob ustvarjanju "Homegroupa".
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

evo sm naredu jebalo me je samo da sta bila imena ista zdej sta različna in dela :D hvala vam

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range Extender

Oddelek: Omrežja in internet
315374 (4055) Mikec17
»

HomeGroup v windows7

Oddelek: Pomoč in nasveti
101307 (946) energetik
»

Računalnika se ne vidita na mreži

Oddelek: Omrežja in internet
101941 (1680) vladika
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289600 (6536) bastadu
»

tezave z mrezo

Oddelek: Pomoč in nasveti
51810 (1633) StratOS

Več podobnih tem