» »

Problem s starejšim programom na win7 64bit

Problem s starejšim programom na win7 64bit

lukamarti ::

Pozdravljeni,

sem že malo brskal po forumu pa nisem našel nič preveč podobnega.

Namreč problem je tak, ko hočem namestiti starejši program(za preračunavanje, ki ga potrebujem na faksu) mi takoj izpiše okno, da pač ta datoteka ni združljiva z nameščeno različico operacijskega sistema.

Vem da bi moral imeti OS 32 bit, vendar imam win7 pro 64bit, ki pa umogoča zagon v načinu XP, 98...samo to mi verjetno pride v poštev samo pri inštaliranih programih? Ali je kakšna možnost da bi inštaliral ta program, kako pa je s tistim virtualnimi sistemi, ali je mogoče program nekako prinesti naokol da bi deloval na 64bitnem sistemu kot da deluje na 32bitnem sistemu? Prosim za pomoč ali kakšen nasvet.

Lp in hvala za odgovor

Enterprise ::

Ne, ni res. Ta funkcija pride v poštev tudi pri nameščanju. Poskusi dat na XP SP2 (tam ponavadi dela razen če je program še iz časa Napoleona) in zadevo zaženi kot skrbnik. V večini primerov se s to funkcijo lahko izogneš Virtualnim rešitvam.

lukamarti ::

sem poskusil, in tudi pri obeh ('.exe') failih nastavil tam pri lastnostih o združljivosti nastavil na XP ipd, pa tudi 98...vendar noče.
Ko kliknem na ikonico napiše naslednje:

Različica te datoteke ni združljiva z nameščeno različico sistema windows. V informacijah o sistemu v vašem računalniku preverite, ali potrebujete 32-bitno(x86) ali 64-bitno(x64) različico programa, nato pa se obrnite na založnika programske opreme.

opeter ::

Kaj pa, če v kakšnem VirtualPC ali VirtualBox namestiš starejšo različico Windows sistema? Tam ti bo ziher deloval program.

Obstaja pa še ena možnost: Linux OS + Wine.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

32bit na 64bit operacijski sistem

Oddelek: Pomoč in nasveti
9730 (514) spyreactor
»

Nadgradnja RAM-a

Oddelek: Strojna oprema
413860 (3087) Hanzo
»

Zakaj imam samo 3GB namesto 4GB rama? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8920380 (10465) bobi1992
»

Iz Windows viste 32bit v Windows 7 64bit

Oddelek: Pomoč in nasveti
141473 (1259) thinc1990
»

4GB rama na operacijskem sistemu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1009076 (7885) opeter

Več podobnih tem